Amenzi salubritate

Ploiesti - 20 decembrie 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

Primăria municipiului Ploieşti prin Serviciul de salubritate a depistat în 2004 un număr de 37 de cazuri în care nu a fost respectată legislaţia referitoare la menţinerea curăţeniei în oraş.

Amenzi salubritate

Principalele contravenţii constatate în acest domeniu au fost: abandonarea deşeurilor pe domeniul public şi în locaţii neautorizate, inexistenţa unui contract încheiat cu operatorul de salubritate autorizat de Primărie sau nerespectarea programului de salubritate aprobat.

Douăzeci şi două de sancţiuni contravenţionale cuprinse între 2,5 şi 15 milioane lei au fost acordate agenţilor economici, care îşi derulează activitatea pe raza municipiului Ploiesti, cum ar fi: SC Romvac Company SA , SC Lotus SRL, SC Elca Auto SRL, SC Coreco SRL, SC Conochis Serv SRL, SC International Construct sau SC Servicii Salubritate Bucureşti SA.

De asemenea, au fost amendate şi 12 persoane fizice şi 3 asociaţii de proprietari, care au primit sancţiuni cuprinse între 125.000 şi 10 milioane lei.

Un caz aparte îl reprezintă cel al societăţii Salub SA, care a colectat deşeuri menajere fără autorizaţia municipalităţii, fapt pentru care a fost sancţionată cu 100 de milioane lei.

Valoarea totală a amenzilor aplicate anul acesta pentru încălcarea legislaţiei referitoare la menţinerea curăţeniei în municipiul Ploieşti se ridică la aproximativ 250 de milioane lei.

Despre Primaria Municipiului Ploiesti

Biroul Comunicare, Promovare
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI PLOIEŞTI
B-dul Republicii nr. 2