„Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007” - depunerea proiectelor pe formulare

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Fisiere atasate:

1347-im001399.jpg

Asociaţia Sibiu - Capitală Culturală Europeană a organizat vineri 23 iulie o întâlnire de lucru pentru realizarea în detaliu a programului cultural pentru 2007. Întâlnirea a fost condusă de preşedintele asociaţiei, primarul Klaus Johannis, asistat de secretarul asociaţiei Marius Constantin.
La Primărie au participat aproximativ 70 de reprezentanţi de vârf ai instituţiilor şi asociaţiilor care au dorit să depună proiecte pentru 2007. Aceştia au primit formularul tip, creat de conducerea asociaţiei sibiene de comun acord cu omologii din Luxemburg, pentru ca proiectele să fie prelucrate într-un mod unitar.
« Formularul de evaluare permite aducerea la zi a proiectelor pentru a doua fază de pregătire, care se va întinde pe perioada 1 septembrie 2004 – 1 noiembrie 2004. », a explicat Marius Constantin, care le-a solicitat celor prezenţi să îl completeze în perioada următoare şi să îl returneze asociaţiei.
La întâlnire au participat pe lângă membrii fondatori şi mulţi reprezentanţi ai altor instituţii culturale, care nu mai participaseră până acum la întâlniri. Primarul Johannis le-a mulţumit tuturor pentru participare şi pentru interesul arătat.

Conducerea Asociaţiei atrage atenţia susţinătorilor de proiecte asupra următoarelor puncte:
·Formularul trebuie completat atât de către noii iniţiatori de proiecte cât şi de către cei care au predat deja un proiect în prima fază de predare în februarie 2004 sau ulterior.
·Iniţiatorii de proiecte care au predat deja un proiect încă din prima fază sunt rugaţi să trimită proiectul lor încă o dată prin intermediul acestui al doilea formular. Este imperativă completarea integrală a acestuia.
·Formularul este disponibil şi pe internet la adresa www.sibiu.ro şi, după completare, poate fi exepediat prin poşta electronică la adresa press@sibiu.ro.
·Cu toate că faza a doua de predare se întinde din luna septembrie până la începutul lunii noiembrie 2004, este recomandată trimiterea proiectelor până în 15 septembrie 2004.
·Doar proiectele complete vor fi luate în considerare în momentul procedurii de selectare.
Privitor la procedura de selectare a proiectelor: începând cu data de 1 noiembrie Grupul de Coordonare-Management va lucra pe proiectele predate pentru a le armoniza cu criteriile de conţinut, administrative şi cu proiecţia financiară, criterii stabilite de asociaţie. Evaluatorii vor fi, în afară de preşedintele Asociaţiei Klaus Johannis, coordonatorul şi responsabilul financiar şi administrativ al Asociaţiei, auditori financiari şi evaluatori artististici internaţionali. Lucrul asupra proiectelor are ca scop atingerea unei coerenţe optime a programului pentru 2007.
S-a stabilit ca următoarea întâlnire de lucru să se desfăşoare pe 17 septembrie.

Despre Primaria Municipiului Sibiu

Biroul de presa al Primariei Sibiu
0269.208.800
press@primsb.ro