ECUATOR HOLDING & PRODIGY TEHNOLOGIES extind colaborarea- Un studiu de caz despre Automatizarea Fortei de Vanzari

BUCURESTI - 22 noiembrie 2006

Comunicat tip General in IT&C

Dupa implementarea cu succes a ERP-ului Merlin in 2005, compania Ecuator a ales sa utilizeze inca o aplicatie marca Prodigy: Merlin Mobile.

ECUATOR este o companie infiintata in 1992. Principalul sau obiect de activitate il reprezinta productia si distributia de alimente si bauturi. Cu o cifra de afaceri considerabila, in 2006 compania se afla in plin proces de dezvoltare: numarul salariatilor a crescut, punctele de distributie s-au extins in 4 judete, forta de vanzari este sustinuta de peste 40 de echipaje mobile.

Dezvoltarea permanenta din ultimii ani a insemnat si un volum mare de informatii de gestionat. Echipa Ecuator a luat decizia de a optimiza activitatea agentilor de vanzari. Pentru a atinge acest obiectiv, Ecuator Holding a optat pentru automatizarea procesului de gestionare a conturilor de clienti.

Astfel a devenit necesara integrarea unei aplicatii care:

* Sa asigure acuratetea datelor introduse si a rapoartelor extrase

* Sa fie interfatata cu baza de date a companiei

* Sa fie usor de implementat si de utilizat

* Sa scurteze ciclul existent intre preluarea comenzii si furnizarea produselor

Solutie:

Ecuator a ales sistemul informatic pentru automatizarea vanzarilor – Merlin Mobile. Acest instrument completeaza perfect sistemul de gestiune Merlin implementat deja in cadrul companiei.

Programul creat de echipa Prodigy permite vizualizarea in timp real a tuturor informatiilor necesare preluarii unei comenzi: date despre activitati, stocuri disponibile, datele de contact ale clientilor, situatia comenzilor, oportunitati de afaceri, corespondenta purtata, scadenta facturilor, discounturi oferite, promotii, etc.

Comenzile sunt inregistrate de agenti direct pe un Pocket PC si apoi sunt transferate in baza de date existenta pe server.

Conectivitate:

Solutia poate fi integrata cu un sistem ERP sau cu alt tip de baza de date utilizat de companie. Sincronizarea dintre Pocket PC si server se realizeaza prin conectare directa sau prin conexiune internet, utilizand GPRS.

Avantajele oferite de Merlin Mobile:

* Reducerea costurilor activitatii de introducere si verificare a corectitudinii datelor

* Simplificarea procesului de preluare a comenzilor

* Cresterea gradului de satisfactie a clientilor (printr-o mai buna gestionare a informatiilor, posibilitatea de a face rezervari de stocuri, etc)

* Realizarea de rapoarte pe grupe de produse, pe categorii de comenzi, pe partener, pe total.

* Eliminarea muncii manuale in procesul de centralizare a comenzilor

* Mentinerea unor evidente exacte ale livrarilor.

* Posibilitatea stabilirii unor obiective legate de anumiti clienti, grupe de clienti sau anumite rute ale agentilor de vanzari.

* Furnizarea de informatii actualizate in timp real despre:

- catalogul de produse al companiei

- stocurile de produse si grupe de produse existente

- incasarile realizate de agenti

- date despre parteneri: adrese, persoane si date de contact, etc.

- istoricul vanzarilor si situatia facturilor scadente aferente fiecarui partener, pe anumite perioade de timp

Punctele forte ale aplicatiei Merlin Mobile:

- permite trimiterea de notificari prin mesaje wireless via SMS, SMTP;

- are interfata user-friendly, in romana si engleza;

- timp de raspuns rapid

- flexibilitatea solutiei – permite interfatarea cu orice tip de baza de date

“Principala noastra preocupare ca firma de distributie, cu un portofoliu mare de articole si cu un numar mare de parteneri, este aceea de a putea evita si solutiona situatiile critice care se ivesc in activitatea noastra. Cu o economie in continua schimbare cum este cea din Romania, aveam nevoie de un sistem informatic care sa faciliteze gestionarea si controlul afacerii si care sa se adapteze cu usurinta schimbarilor ce intervin pe parcurs. In prezent, datorita implementarii la S.C. ECUATOR S.R.L. a sistemului Merlin Mobile, beneficiem de avantaje reale, precum: siguranta in manevrarea informatiilor, gestionarea lor in interiorul si exteriorul companiei, procesarea rapida a datelor, reducerea timpului de lucru in cadrul tuturor departamentelor, toate acestea contribuind semnificativ la realizarea obiectivelor noastre”, Robert Croitor, director comercial al S.C. Ecuator S.R.L.

Pentru Prodigy, implementarea aplicatiei SFA inseamna dezvoltarea relatiei de colaborare cu Ecuator Holding si certitudinea ca inca un client este multumit de produsele create de echipa noastra.

Despre Prodigy Technologies SRL

Despre Prodigy Technologies
Prodigy Technologies a fost înfiinţată în anul 2000 şi este prima companie cu capital indian din România ce are ca obiect de activitate dezvoltarea de aplicaţii software. Echipa Prodigy Technologies creeaza sisteme informatice ce pot fi utilizate în diverse domenii: finaciar, industrial, mass-media, vânzări, transporturi, turism şi altele.
Prodigy Technologies are sediul central în Bucureşti, România.
Echipa noastră de specialişti în domeniul IT acoperă o gamă largă de servicii, precum:
Proiectare aplicaţii software
Implementare aplicaţii software
Consultanţă
Asistenţă tehnică
Mentenanţă
Outsourcing
Execuţie şi întreţinere de site-uri dinamice web

Sistemele dezvoltate de noi: Merlin (ERP) si Merlin Mobile (SFA), Pro Budget (managementul bugetelor), Prodigy Fixed Assets (gestiunea mijloacelor fixe), PIIMS (solutie destinata firmelor de asigurari).

Dintre clientii nostri amintim: Metro cash&carry, Ovo Design, Toneli Group, Ecuator Holding, Alpha Bank Romania, NBG Insurance, AgroCompany, Fatrom Aditivi Furajeri, Proserv SRL, Edwards International.
Valentin Fusea
Email: sales@prodigy.ro
Prodigy Tehbologii SRL: Calea Rahovei nr 266-268, etaj 4, camera 21, Sector 5, Bucureşti, România Tel: +40-21-456 31 26, Fax: +40-21-456 31 28, Mobile: +40-745 348 765
info@prodigy.ro