Pullman Bucharest deschide un nou restaurant Barbizon Steak House

BUCURESTI - 19 octombrie 2009

Comunicat tip General in Turism

Pe 14 Octombrie 2009, hotelul de 4 stele Pullman Bucharest World Trade Center a deschis un nou restaurant, un steak house elegant : Barbizon Steak House.

Pullman Bucharest deschide un nou restaurant Barbizon Steak House

Denumirea restaurantului a fost inspirata de numele unei localitati din Franta, situata in regiunea Ile de France, in apropierea padurii Fontainebleau. In acest loc se reuneau in perioada 1830-1870 pictorii impresionisti la Scoala Barbizon (ex. Theodore Rousseau, Jean-Francois Millet etc.). Tot aici a studiat si marele pictor roman Nicolae Grigorescu. Cautand sa gasim o apropiere intre cele 2 tari Franta si Romania, am realizat Barbizon Steak House.

Specificul de steak house a fost ales in mare masura si pentru ca in Bucuresti nu exista foarte multe restaurante de acest gen. In cadrul hotelului mai exista un restaurant cu specific mediteranean « Les Oliviades », si s-a dorit diversificarea ofertei de servicii in ceea ce priveste partea de restauratie.

Restaurantul este divizat in 2 sectiuni pentru a veni in intampinarea oricarui tip de clientela, astfel : exista o sectiune destinata nefumatorilor cu o capacitate de 24 de locuri si o sectiune pentru fumatori de aproximativ 40 de locuri. Restaurantul dispune de mese individuale, mese rotunde, dar si de mese cu banchete. Totodata inovatia acestui Steak house este Show kitchen-ul. Clientii pot urmari in timp real pregatirea anumitor preparate de catre bucatarii special pregatiti in prepararea celor mai bune steak-uri.

Menu-ul este conceput a fi simplu dar consistent, avand la baza retete de grill din carne si peste. Barbizon Steak House va beneficia de un meniu in care se va sustine raportul calitate pret. Astfel meniul este compus din : 5 salate, 7 preparate din carne (precum Cotlet de vita, Scaricica de porc marinata, Muschiulet de vita etc.), 2 tipuri de peste, 7 garnituri, 5 sosuri si 4 deserturi delicioase.
In ceea ce priveste selectia de vinuri am dorit sa ii permitem clientului sa calatoreasca prin intermediul diversitatii originii de provenienta al vinurilor. Lista va fi alcatuita din vinuri provenite din 13 tari si va numara un numar de aproximativ 50 de vinuri (Vin rosu, Vin alb, dar si Rose). Originile acestor vinuri sunt : batranul continent, tari precum Moldova, Bulgaria, Austria etc, dar si Romania (pentru ca dorim sa promovam si podgoriile locale).

Design-ul restaurantului a fost conceput de un arhitect roman Adina Dinescu, inspiratia venind din combinarea vinului cu preparatele din carne (un joc cu rosu si negru). Atmosfera restaurantului va fi una calduroasa si primitoare. In ceea ce priveste echipamentele am lucrat de asemenea cu furnizori romani.

In timpul saptamanii vom targeta oamenii de afaceri si comunitatea locala. Pe timpul week-end-ului vom dori sa atragem si familiile de expati, datorita meniului pentru copii pe care il propunem in noul restaurant. Cei mici nu vor fi uitati si vor putea degusta preparate delicioase si echilibrate din punct de vedere nutritional.

Investitia World Trade Center pentru realizarea restaurantului se ridica in jurul sumei de 250.000 Euro.

Restaurantul va fi deschis 7/7 zile, la pranz intre orele 12-14h30 si seara intre orele 18-22h30. Rezervarile se pot realiza la numarul de telefon : 021 202 1635 si prin intermediul e-mailului barbizon@pullman.ro, si ne gandim si la posibilitatea rezervarilor prin SMS.

Ne dorim ca restaurantul sa devina destinatia favorita a celor care savureaza preparatele din carne. In general genul acesta de restaurante, steak house, este perceput ca fiind unul destul de costisitor. Noi dorim sa va convingem de faptul ca Barbizon steak house este un loc unde se mananca foarte bine respectandu-se raportul calitate-pret.

In ceea ce priveste evenimentele, vom organiza in cadrul restaurantului petreceri private, dejunuri de afaceri, dar si cine de acest gen.

Bucatarul Chef Dumitru Bucsa, este o persoana pasionata de arta culinara, un bun cunoscator al bucatariei locale si a celei internationale. Maestru in prepararea carnurilor, acesta ne va delecta prin intermediul grill-urilor, mirosul si papile gustative.

Despre Pullman Bucharest World Trade Center

Adresa: Hotel Pullman Bucharest World Trade Center, Piata Montreal nr.10, Sector 1, 011469
Oana Sisu
oana.sisu@pullman.ro