PRO OPTICA ţinteşte piaţa externă pentru a diminua efectele recesiunii

BUCURESTI - 7 aprilie 2009

Comunicat tip General in Afaceri

Adunarea Generală a Acţionarilor desfăşurată luni, 6 aprilie 2009, la PRO OPTICA S.A. a stabilit priorităţile companiei pentru anul 2009. Acţionarul majoritar - actorul Florin Călinescu, posesor al unui pachet de 98,159% din acţiunile companiei – a aprobat rezultatele financiare înregistrate în anul 2008 şi bugetul de venituri şi cheltuieli propus de managementul companiei pentru anul 2009.

PRO OPTICA a înregistrat în 2008 o cifră de afaceri netă în valoare de 27,80 milioane lei, cu 6,1 % mai mică decât cifra de afaceri înregistrată în 2007. Profitul brut înregistrat de PRO OPTICA în anul 2008 a fost de 3,18 milioane lei (aproximativ 0,8 milioane euro). ” Reducerea cifrei de afaceri cu 6,1% a fost cauzată de recesiunea economică ce şi-a facut simţită prezenţa în bugetele de apărare peste tot în lume, începând din septembrie 2008, şi de prelungirea unor proceduri de achiziţie până peste limita ciclului de fabricaţie, ceea ce a făcut imposibil să se poată livra în anul 2008. În plus, o influenţă negativă a avut-o şi implicarea nejustificată a numelui companiei în discuţii politice, fapt ce a generat reticenţă în rândul clienţilor bugetari, cum este Ministerul Apărării Naţionale”, a declarat Marinică Mîrzu, directorul general al societăţii.
Ca să elimine orice posibilitate de comentarii eronate sau suspiciuni nefondate, AGA a aprobat înlocuirea domnului colonel doctor inginer Marin Tănase din Consiliul de Administratie al societăţii PRO OPTICA. Pe perioada campaniei electorale din toamna anului 2008, presa a facut comentarii eronate privind conflictul de interese generat de prezenţa colonelului Marin Tănase în CA la PRO OPTICA şi în calitate de şef de secţie în Departamentul pentru Armamente al Ministerului Apărării. Jurnaliştii au omis sau au uitat că pentru toate companiile ce derulau activităţi de producţie specială contractele de privatizare obligau investitorul privat să numească în Consiliul de Administraţie un reprezentant al beneficiarului produselor, în cauză fiind producţia destinată armatei române.
În locul colonelului Marin Tănase în Consiliul de Administraţie al PRO OPTICA a fost numită doamna conferenţiar universitar doctor Minu Mihaela, cadru didactic la Academia de Studii Economice Bucuresti. “Numirea doamnei Minu Mihaela în Consiliul de Administraţie arată preocuparea pentru a găsi soluţiile financiare cele mai eficiente de depăşire a crizei economice fără impact major asupra companiei”, a precizat managerul companiei PRO OPTICA. Marinică Mârzu spune că tot planul de afaceri pe anul 2009, inclusiv bugetul de venituri şi cheltuieli, are ca obiectiv conservarea capabilităţilor existente, inclusiv a resurselor umane. “Scopul este acela de a menţine activă întreaga companie prin reducerea cheltuielilor administrative, dar fără reducerea personalului. Cum bugetul alocat pentru înzestrarea armatei române în 2009 este mult sub parametrii din anii anteriori, pieţele externe devin principal punct de desfacere pentru produsele PRO OPTICA. Din acest motiv, bugetul pentru marketing şi promovare a produselor pe plan extern nu a fost diminuat în 2009”.
În anul 2008, din totalul cifrei de afaceri, 28% au reprezentat relaţii comerciale cu clienţi externi şi doar 21% au fost livrări în baza contractelor încheiate cu MapN. Pentru anul 2009, planul de afaceri al PRO OPTICA include interese financiare în zone din Asia şi Africa, compania fiind în plin proces de selecţie a partenerilor care să-i reprezinte cel mai bine în aceste ţări.

Despre Quality Media Communication SRL

PRO OPTICA este cel mai important producator autohton de aparatura optica si optoelectronica de vedere pe timp de noapte. Pentru o parte din produsele sale PRO OPTICA detine brevet de inventie, fiind unic producator.
Pentru alte informaţii privind activitatea companiei contactaţi:
Persoana de contact: Carol Popa
Mobil: 0756159040
Email : carol_popa@hotmail.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/quality-media-communication-srl/pro-optica-tinteste-piata-externa-pentru-a-diminua-efectele-recesiunii