Cultura.Inmures.ro recomandă 'Portretul unui zbor'

Targu Mures - 20 octombrie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Cultura.Inmures.ro are deosebita plăcere de a recomanda vernisajul expoziţiei “Portretul unui zbor”, expoziţie semnată de artiştii plastici mureşeni Moldován Mária şi George Moldovan.

Cultura.Inmures.ro recomandă 'Portretul unui zbor'

'Portretul unui zbor'
Cei doi artişti, soţ şi soţie, vor prezenta publicului, miercuri, 22 octombrie, ora 17:00, la Casa Bernády, din Tîrgu-Mureş, o expoziţie în care au stabilit un dialog, armonizându-şi expresia artistică fiecare în funcţie de celălalt.

Portret: Moldován Mária
Moldován Mária, artistă ceramistă, a absolvit Liceul de Artă din Sfântu Gheorghe în anul 1997 şi Universitatea de Arte Plastice şi Design din Cluj -Napoca în anul 2002. În perioada 1995-2007 a participat la numeroase expoziţii de grup şi tabere de creaţie la Sfîntu Gheorghe, Cluj-Napoca, Bistriţa, Tîrgu-Mureş , Bucureşti (Galeria Assamblage, Târgul de artă WTC), dar şi în Ungaria la Szerencs şi Budapesta. De asemenea, în 2001 a obţinut o bursă de studiu la Universitatea de Arte din Budapesta. Începând cu anul 2005 expune lucrări în cadrul Saloanelor de iarna ale UAP Mureş, iar în 2007 a luat parte la prima ediţie a CerArt, salon de ceramică, ce se va desfăşura bienal la Tîrgu-Mureş. Tot la Tîrgu-Mureş a participat la demonstraţiile de ardere a ceramicii prin tehnica Raku, acţiuni care au avut loc în 2007 şi 2008 în cadrul Zilelor Târgumureşene. În perioada 2006-2007 a fost beneficiara “Bursei pentru creaţie” oferită tinerilor artişti de Fundaţia Communitas.

Portret: Moldovan George
George Moldovan, sculptor, este absolvent al Liceului de Artă din Tîrgu-Mureş ( promoţia 1993) şi al Academiei de Arte Vizuale din Cluj-Napoca (promoţia 1998). Expoziţiile de grup la care a luat parte au avut loc în oraşe precum: Tîrgu-Mureş, Timişoara, Aiud, Cluj-Napoca, Bucureşti(Galeria Assamblage, Târgul de artă WTC), dar şi Ravenna (Italia). În ultimii doi ani a fost activ în gruparea artistică de la Tîrgu-Mureş prin participările la Saloanele de iarna ale UAP, la Taberele Bolyai şi la acţiunile “Raku” din cadrul Zilelor Târgumureşene.
 Mária şi George Moldovan au mai avut expoziţii comune în 2003 şi 2004 la Tîrgu-Mureş şi la Sfântu Gheorge.

“Expoziţia a fost concepută ca un întreg, ca o modalitate de redimensionare a unui spaţiu, căruia prin popularea cu obiecte de artă i se dă un alt sens. Dar nu este vorba despre o simplă etalare a unor lucrări, ci despre relaţionarea dintre ele, despre contextul pe care îl creează împreună, dar care la rândul său le potenţează pe fiecare în parte”, (Maria Orosan Telea – editor Cultura.Inmures.ro)

Despre REEA SRL

Despre Cultura.inmures.ro

Cultura.inmures.ro, singurul site exclusiv cultural al comunităţii mureşene, site care îşi propune să oglindească activitatea culturală din acest judeţ, în toate sectoarele sale (artă plastică, teatru, muzică, literatură, etc.)
Cultura.inmures.ro face parte din proiectul de branding al comunităţii mureşene “inmures.ro”, proiect realizat exclusiv din resurse private de REEA. “Inmures.ro” este marcă înregistrată.
cultura.inmures.ro
tel-fax 0265-264856
mobil: 0740811417
Tîrgu-Mureş, Piaţa Republicii, nr. 41