Evenimentul «Chic & Ethic Manifesto» Pentru o industrie vestimentara mai responsabila !

Locul desfasurarii: Mansarda Carturesti Verona

Organizator: Asociatia REPER21

Sambata, 18 iunie 2011, incepand de la 18.00 la Mansarda Carturesti  Verona, Asociatia REPER21 impreuna cu alte sase asociatii, universitati, firme si institutii publice din Europa lanseaza un concept vestimentar ce nu dezbraca Oamenii si Natura!

Hainele vorbesc despre personalitatea fiecaruia dintre noi. Insa nu si despre exploatarea prin munca si remuneratia precara a celor ce lucreaza in industrie, despre cantitatile de deseuri textile pe care le generam anual, despre milioanele de tone de apa, pesticide, insecticide si ierbicide necesare pentru cultivarea unor materii prime precum bumbacul.

‘Chic & Ethic Manifesto’ va pune sub reflectoare:

Þ   7 colectii vestimentare ce aduc solutii creative la aceste probleme: vintage & recycled (Grecia si Marea Britanie), in (Lituania si Polonia), lycra ecologica (Italia), bumbac organic (Turcia) si matase naturala (Romania);

Þ  o colectie de tricouri din bumbac organic ‘Chic & Ethic’ cu mesaje militante imbracate de reprezentanti ai ONG-urilor;

Þ  ateliere de creatie vestimentara si de accesorii alternative.

Un bufet slow food din Delta Dunarii va asigura imbinarea simturilor vizuale cu cele gustative.

Va rugam sa confirmati participarea la eveniment pe adresa de e-mail: martha.botezatu@reper21.org sau pe pagina Facebook a evenimentului.

Fiti eco-mobili si faceti o plimbare pana la Carturesti de la statia de metrou si autobuz Romana!

Parteneri: Librariile Carturesti, Rangali, Atelierul de Make-up Anca Radulescu, Societal.ro

Parteneri media: RFI Romania, Adevarul Holding, Metropotam, PeTocuri, 9am.ro, revista Atelierul, Romania Pozitiva, EcoMagazin, Lume Buna, Revista OK

Despre proiect

Chic & Ethic este un proiect realizat de Asociatia REPER21 impreuna cu sase parteneri europeni, care promoveaza valorile dezvoltarii durabile in industria vestimentara. Mai multe informatii despre proiect si agenda evenimentului gasiti pe site-urile www.chic-and-ethic.com si www.societal.ro.

Proiectul este co-finantat de Comisia Europeana prin Programul Grundtvig.

Martha Botezatu

Asistent proiect

0749.146.165

martha.botezatu@reper21.ro

Asociatia Reper 21

Despre REPER21

Asociatia Reper21 (Reteaua Europeana pentru Promovarea unei Economii Responsabile a secolului XXI) a lansat Programul Reperverde prin campania 'Mosul Verde' cu ocazia Craciunului. Reperverde este un program de promovare a practicilor de consum responsabil si, foarte curand, a produselor/serviciilor ecologice, biologice si sociale. Asociatia a lansat portalul www.reperverde.ro dedicat educatiei si sensibilizarii publicului roman privind consumul responsabil.
Pe langa acest portal, Reper21 organizeaza campanii in spatiul public pentru sensibilizarea si informarea consumatorilor privind practicile/produsele responsabile. Dupa 'Mosul Verde', asociatia lanseaza acum 'Martisorul Verde', care va avea loc intre 25-27 februarie, la ASE.

Confirmare pana la data: 18 iunie 2011

Participare: Intrare libera