Evenimentul “...Si produsele au o poveste”

Locul desfasurarii: Libraria Carturesti, la mansarda

Organizator: Asociatia Reper21

Evenimentul “...Si produsele au o poveste”

Sambata, 28 noiembrie, incepand cu ora 17, urcati la mansarda Carturesti, din str Pictor Arthur Verona, nr. 13-15. Reteaua REPERVERDE va invita la evenimentul "...Si produsele au o Poveste !".

Publicitatea lanseaza nenumarate mesaje si imagini imbietoare, insa nu ne ofera decat informatii superficiale privind produsele de pe piata. De aceea, rareori suntem constienti ca atunci cand cumparam un lucru, "cumparam" in acelasi timp si conditiile ecologice si sociale in care acel lucru este fabricat, transportat, distribuit, consumat, eliminat.

Prin PROIECTII DE FOTOGRAFIE  si DEZBATERI AMICALE, vom depana povestile unui cos cu legume cultivate biologic, unei plachii gatita din peste nebraconat, unor obiecte “de pe la noi” frumos mestesugite, unor jucarii concepute eco si vandute in scopuri caritabile, unei rochii reconditionata de trei generatii, unei case cu o arhitectura prietenoasa si mai aproape de natura, unor afise imprimate pe hartie reciclata manual, unei calatorii organizata dupa principiile slow travel...

Vin Sarbatorile! Se va discuta cu etica si pe un ton lejer in jurul unui bufet garnisit cu bunataturi eco si slow food, servite in vesela biodegradabila. Nu vom manca sarmale, insa le vom asculta. Formatia SARMALELE RECI vine cu muzica!

CONSUMAM ALTFEL!

Va rugam sa confirmati participarea pe www.reperverde.ro.

Organizator:
Asociatia REPER21. Finantator: Comisia Europeana prin programul TINERET IN ACTIUNE.
Sponsori:
RANGALI Organic Shop, ENDLESS VERDE, Pensiunea DELTA DUNARII, MATCONS srl.
Parteneri:
Librariile CARTURESTI, formatia SARMALELE RECI, Asociatia C.R.I.E.S., Asociatia T.E.T.A., Asociatia C.E.R.C.21, ATELIERUL DE CARTE (Muzeul Taranului Roman), KINDER ROOM (by CraftTag.ro), CASA-VERDE.ro, VERII BOTEZ ART srl, NORD NORD*VEST, ART & SKEPSIS, BUSYNKA, TURDA FEST, CANAH.
Parteneri media:
GREEN REPORT, RING, RADIO ROMANIA ACTUALITATI, 121.ro, PORT.ro, METROPOTAM.ro, MEDICPENTRUTINE.ro

Cristiana Bobarnac

Despre REPER21

Asociatia Reper21 (Reteaua Europeana pentru Promovarea unei Economii Responsabile a secolului XXI) a lansat Programul Reperverde prin campania 'Mosul Verde' cu ocazia Craciunului. Reperverde este un program de promovare a practicilor de consum responsabil si, foarte curand, a produselor/serviciilor ecologice, biologice si sociale. Asociatia a lansat portalul www.reperverde.ro dedicat educatiei si sensibilizarii publicului roman privind consumul responsabil.
Pe langa acest portal, Reper21 organizeaza campanii in spatiul public pentru sensibilizarea si informarea consumatorilor privind practicile/produsele responsabile. Dupa 'Mosul Verde', asociatia lanseaza acum 'Martisorul Verde', care va avea loc intre 25-27 februarie, la ASE.

Participare: Intrare libera