Comunicate Romfilatelia

Romfilatelia

Compania Romfilatelia a emis 284 comunicate de presa

 • www.romfilatelia.ro

  BUCURESTI - 12 octombrie 2018

  Cu ocazia împlinirii a cinci ani de la beatificarea Monseniorului Vladimir Ghika (1873-1954), de către Biserica Romano-Catolică, Romfilatelia introduce în circulație o emisiune de mărci poștale omagială, dedicată martiriului prințului-călugăr.
      comunicatul de presa

 • www.romfilatelia.ro

  BUCURESTI - 11 octombrie 2018

  În anul Centenar al Marii Uniri, în semn de respect și recunoștință pentru jertfa înaintașilor noștri, căzuți la datorie în Primul Război Mondial, Romfilatelia introduce în circulație emisiunea de mărci poștale Monumente ale cinstirii eroilor neamului. Pe timbrul cu valoarea nominală de 1,40 lei este reprezentat Monumentul Eroilor C.F.R., situat în Piața Gării de Nord, din București. Operă a renumiților sculptori Cornel Medrea și Ion Jalea, ansamblul a fost inaugurat în luna mai a anului 1943, pentru a cinsti memoria eroilor ceferiști căzuți la datorie pe front, în Primul Război Mondial. Grupul statuar este compus din mai multe personaje. O femeie, care simbolizează Patria, ține o cunună de lauri deasupra capului unui muncitor feroviar. Lângă ea, de o parte a soclului, se află doi muncitori ceferiști, iar de cealaltă parte un soldat român, în ținută de campanie, care ocrotește o femeie și pe copilul acesteia.     comunicatul de presa

 • www.romfilatelia.ro

  BUCURESTI - 4 octombrie 2018

  Romfilatelia continuă proiectele filatelice dedicate faunei, tematică atractivă și preţuită de colecţionari, și introduce în circulaţie emisiunea de mărci poștale Recordurile păsărilor.

  Păsările, mai mult decât oricare altă grupă de vieţuitoare, au constituit dintotdeauna obiectul unui interes deosebit din partea omului, datorită aspectului lor plăcut, coloritului viu și foarte variat al penajului, cântecului melodios, dar și pentru obiceiurile lor de o mare originalitate.

  Emisiunea, alcătuită din 4 timbre, ilustrează păsări deţinătoare de recorduri, prezente și în fauna României.
      comunicatul de presa

 • www.romfilatelia.ro

  BUCURESTI - 27 septembrie 2018

  UNICEF, DREPTURILE COPILULUI
  Primii ani din viață contează!

  Romfilatelia introduce în circulație emisiunea de mărci poștale UNICEF, drepturile copilului, având onorabila misiune de a susține campania lansată la nivel global de această prestigioasă organizație, din care România este parte, intitulată Primii ani din viață contează! (Early Moments Matter!).

  UNICEF (Fondul Națiunilor Unite pentru Copii) este prezent în România și în alte 190 de ţări și teritorii pentru a promova dezvoltarea copiilor, din perioada copilăriei mici până la adolescenţă. În România, UNICEF lucrează împreună cu Guvernul, Parlamentul, autorităţile locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naţionali și internaţionali și cu mass-media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educaţie timpurie de calitate și la școală, pentru protejarea adolescenţilor și monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecţie socială și pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor. UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţiilor, fundaţiilor și ale guvernelor.
      comunicatul de presa

 • www.romfilatelia.ro

  BUCURESTI - 14 septembrie 2018

  Pentru a onora memoria personalităților care au contribuit la realizarea României Mari, Romfilatelia introduce în circulație emisiunea de mărci poștale Făuritori ai Marii Uniri, partea a II-a. Pe elementele emisiunii sunt reproduse portretele unor patrioți care s-au luptat pentru îndeplinirea idealului național de secole al românilor. Noua emisiune va fi lansată luni, 17 septembrie 2018, în cadrul Sesiunii de comunicări științifice dedicate Centenarului Marii Uniri, sesiune organizată de Romfilatelia în parteneriat cu Academia Română și Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”. Evenimentul se înscrie în programul Festivalului Capitalelor Centenare, precum și al Festivalului Strada de C’Arte 2018, alături de Primăria Municipiului București, Muzeul Național al Literaturii Române, Muzeul Municipiului București și Compania Națională „Poșta Română”.    comunicatul de presa

 • www.romfilatelia.ro

  BUCURESTI - 12 septembrie 2018

  Păstrând tradiția proiectelor filatelice dedicate faunei, tematică apreciată de colecționari, dar și de publicul larg, Romfilatelia introduce în circulație emisiunea de mărci poștale intitulată Maeștrii camuflajului.
      comunicatul de presa