RomSound va prezinta noua proteza auditiva Oticon Agil

Cluj - Napoca - 12 mai 2010

Comunicat tip General in Sanatate

Oticon Agil este creat să ofere persoanelor cu deficienţă de auz o soluţie simplă şi efectivă care poate să îmbunătăţească semnificativ înţelegerea vorbirii în timp ce prezervă energia cognitivă pentru a putea trăi o viaţă activă.

RomSound va prezinta noua proteza auditiva Oticon Agil

Oticon Agil este creat pentru a oferi oamenilor cu deficienţe de auz o soluţie simplă dar eficientă care îmbunătăţeşte semnificativ înţelegerea vorbirii în timp ce salvează energie cognitivă pentru a putea trăi o viaţă activă. Persoane de toate vârstele investesc în jocuri electronice şi alte instrumente de tehnologie nouă, exerciţii mentale şi de memorie pentru a prezerva funcţia lor cognitivă până la vârste înaintate. Pentru persoanele cu deficienţe auditive, o soluţie fină şi cu stil de la Oticon oferă o opţiune mult mai practică şi atractivă pentru ziua de azi şi viitor.
Pentru persoanele cu deficienţe auditive, creierul trebuie să lucreze suplimentar pentru a traduce semnalele şi şă înţeleagă vorbirea, în special în medii zgomotoase cum ar fi la restaurant, întâlniri de afaceri şi cele sociale. Noul Oticon Agil este prima proteză auditivă creată pentru a permite acestor persoane să îşi minimizeze energia cognitivă necesară în situaţiile tipice de ascultare fără a compromite calitatea sunetului şi înţelegerea vorbirii. Cu procesarea nouă, multidimensională a sunetului în noul Oticon Agil înţelegerea vorbirii devine mai imediată, aşadar mai multă energie cognitivă rămâne disponibilă intercaţionărilor de zi cu zi.
Persoanele cu deficienţe de auz deseori se luptă să audă şi să identifice sunetele, folosind energie considerabilă pentru a urmări chiar şi cele mai simple conversaţii. Lor le necesită mult mai mult timp şi enegie pentru a reflecta asupra înţelesurilor diferitelor sunete, să îşi amintească fluxul conversaţiei şi să răspundă înainte ca acea conversaţie să avanseze. Oticon Agil procesează sunetele într-un mod natural sistemului auditor uman, prezervând fidelitatea naturală a vorbirii şi a indiciilor spaţiale, aşadar mult mai puţină energie este necesară pentru a traduce şi interpreta înţelesul sunetelor – permiţând creierului să efectueze alte sarcini cognitive importante.
Creierul utilizează un proces în trei paşi pentru a înţelege vorbirea. Prima dată organizează sunetele şi le selectează pe cele importante. Odată sunetul identificat, creierul îl urmăreşte natural îngăduind individului să interacţioneze confortabil în situaţiile de ascultare. Pierderea auditivă distorsionează sunetele, perturbând acest proces pentru cei cu probleme auditive. Noul Oticon Agil preia din sarcina grea de a organiza, selecta şi urmări sunetele în aşa fel încât persoanele cu deficienţe de auz să poată rămâne active în situaţiile zilnice cu care se confruntă.
O varietate de inovaţii tehnologice cum ar fi Speech Guard (Păzitorul Vorbirii) măreşte abilitatea Oticon Agil în uşurarea înţelegerii vorbirii în zgomot. Speech Guard este creat să prezerve indiciile naturale ale vorbirii permiţând sistemului auditor să identifice mai uşor modelele individuale ale vorbirii, să se “agaţe” de un vorbitor şi să ignore sunetele competitive. Atunci când sunt purtate două proteze auditive Oticon Agil, o legătură wireless le permite să împărtăşească informaţiile despre mediul de ascultare şi să optimizeze performanţa în aşa fel încât utilizatorul să aibă acces la detaliile importante ale sunetului.
Conectarea la viaţa modernă prin metodele de comunicare de înaltă tehnologie şi prin instrumentele de divertisment ... este o altă modalitate prin care persoanele protezate auditiv pot desfăşura a viaţă activă. Oticon Agil se conectează în mod wireless şi perfect la telefoanele mobile, MP3 playere şi o varietate de alte instrumente de comunicare şi divertisment cu ajutorul Oticon Streamer-ului. În plus, prin introducerea a două caracteristici inovative – Power Bass şi Music Widening – ascultarea sunetelor nu a fost niciodată mai bogată şi mai agreabilă.
Familia de soluţii Oticon Agil se poate acomoda la aproximativ 80% dintre pierderile de auz. Utilizatorii pot alege dintre două stiluri discrete: un instrument mic retroauricular aproape invizibil pe ureche şi un model mărunt CIC (complet în canal) care se poate purta complet în canalul auditiv.

Despre Romsound S.R.L.

Compania Romsound a luat fiinta in luna august a anului 2001 avand la baza un capital mixt romano-maghiaro-danez. In acest moment ne desfasuram activitatea pe intreg cuprinsul tarii; respectiv exista 25 de puncte de lucru ce activeaza in cele mai mari si reprezentative orase.
Domeniul de activitate al companiei Romsound este unul specific si distinct, respectiv protezarea auditiva si promovarea protezelor auditive de ultima generatie.
marketing.b@romsound.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/romsound-s-r-l-/romsound-va-prezinta-noua-proteza-auditiva-oticon-agil