Blackboard adauga iPhone & platforma Mobile Web la suita de produse

BUCURESTI - 6 august 2009

Comunicat tip General in IT&C

Blackboard achizitioneaza Terriblyclever pentru a sprijini invatamantul cu ajutorul echipamente mobile.

Blackboard adauga iPhone & platforma Mobile Web la suita de produse

Blackboard Inc. (Nasdaq: BBBB), lider mondial in tehnologia educatiei, a anuntat ca a facut un pas major in eforturile sale de a sprijini stilul de viata al studentilor care pun accent pe mobilitate, prin achizitia Terriblyclever Design, LLC producatorii MobilEdu (TM) o suita de aplicatii pentru iPhone si mobile Web dedicata invatamantului.

MobilEdu permite institutiilor de invatamant sa ofere un set bogat de servicii pentru viata in campus si continut pentru echipamente mobile, toate personalizate pentru fiecare institutie in parte, pentru o mai buna conectare a studentilor, parintilor, facultailor, potentialilor studenti si absolvetilor (alumni) cu viata in campusul universitar intr-un mod care nu a fost posibil pana acum.

Cu un Apple iPhone, iPod Touch sau cu un alt echipament ce ofera un browser web mobil, utilizatorii MobilEdu pot naviga prin programa scolara, hartile campusului, sa trimita mesaje electronice profesorilor si colegilor si sa primeasca informatii in timp real despre programa cursurilor, evenimentele din campus, stiri si echipe sportive.

'Studentii de astazi vor sa faca totul cu echipamentele lor mobile, incluzand administrarea vietii lor sociale, scolare si la munca' a spus Michael L. Chasen, Presedinte si CEO al Blackboard. 'Mobilitatea a inceput sa se dezvolte si nimeni nu face mai mult sa defineasca acest spatiu in invatamant ca Terriblyclever. Suntem incantati sa ne unim fortele pentru a ajuta institutiile sa inteleaga si sa satisfaca asteptarile studentilor si a altor persoane din campus care traiesc si invata intr-o lume digitala si mobila.'

Terriblyclever, companie stabilita in San Francisco, a fost infiintata de catre un grup de studenti ce au lucrat la Stanford University si au realizat iStanford, un set de aplicatii pentru iPhone ce sprijina viata in campus. Terriblyclever a mai dezvoltat iPhone si aplicatii web mobile pentru Duke University, Medical College of Georgia, Texas A&M University si cateva alte istitutii de invatamant superior si gimnazial.

'Suntem mandri de tehnologia pe care am dezvoltat-o si incantati de posibilitatea de a o oferi unei comunitati mai largi de institutii aceste solutii' a spus Kayvon Beykpour, co-fondator al Terriblyclever ce a devenit VicePresedinte la Blackboard si conduce strategia companiei de a dezvolta tehnologii mobile de invatamant. 'Am dezvoltat MobilEdu deoare ce am vrut sa le dam posibilitatea studentilor si universitatilor sa fie angrenati intr-un mod mult mai strans dar liber in acelasi timp. Sa ne unim fortele cu Blackboard a fost cea mai buna modalitate de a implini aceasta viziune si nu putem fi decat incantati.'

Ca parte a familiei de solutii Blackboard, MobilEdu este o platforma independenta care poate fi accesata de catre utilizatorii care si-au downloadat aplicatia institutiei pentru iPhone de pe Apple iPhone AppStore pe propriul iPhone sau pe un alt dispozitiv mobil.

Odata instalat, o universitate permite utilizatorilor de MobilEdu sa:
-- Navigheze prin intreaga programa de cursuri si cu o navigare de tipul “o singura atingere” sa gaseasca mai multe informatii despre cursuri, profesori, locatii de desfasurare etc.
-- Identifice locatia exacta din campus cu ajutorul GPS-ului, sa caute anumite cladiri dupa nume sa vada fotografia cladirii cautate.
-- Verifice noutatile, stirile, programa scolara si rezultatele in timp real ale diferitelor competitii sportive, dar sa si primeasca alerte despre stiri generale ale universitatii.
-- Acceseze iTunes U, YouTube sau orice alt fisier video, incluzand aici si cursurile predate.
-- Gaseasca studentii si personalul din universitate, accesand calendare pentru evenimente speciale si sa distribuie imagini din arhiva foto a universitatii.
.
In plus, cu API-urile gratuite institutiile pot sa-si extinda si sa-si personalizeze in totalitate platforma MobileEdu pentru interfata iPhone sau Web mobile.
Pentru mai multe informatii despre platforma MobilEdu, va rog sa accesati: http://www.blackboard.com/mobiledu.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/romsym-data/blackboard-adauga-iphone-platforma-mobile-web-la-suita-de-produse