Casele pasive si arhitectura solara

BUCURESTI - 18 mai 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Arhitectura / Design, Constructii, Imobiliare

O casa numita pasiva este acea locuinta care necesita un minimum de energie pentru incalzire: cel mult 15 kWh/mp/an de energie conventionala, sau echivalentul a 1.5 litri de combustibil pe mp/an. Pentru a obtine insa, o astfel de locuinta economica, proiectarea si constructia acesteia se realizeaza cu atentie, folosind tehnologii specifice si tehnici de izolatie si ventilatie speciale.

Arhitect blocuri de locuinte

Arhitectura inteligenta: constructia unei case economice

Modalitatea de constructie aleasa este elementul principal pentru realizarea unei case bioclimatice, in armonie cu mediul inconjurator si care profita la maximum de resursele oferite de natura. O locuinta bioclimatica va beneficia pe durata iernii de caldura gratuita oferita de soare, iar pe durata verii interioarele vor fi racoroase fara a fi nevoie de sisteme de climatizare.

Pentru ca orientarea si compactitatea constructiei sa contribuie la reducerea pierderior de caldura, arhitectul va propune solutii care imbina estetica si tehnologia moderna intr-o maniera care avantajeaza ambele aspecte.

Case economice: incalzirea naturala

O casa moderna - pasiva si economica - nu integreaza sisteme conventionale pentru incalzire si climatizare, asigurand o temperatura interioara constanta si placuta atat vara cat si pe durata anotimpurilor reci. Aceste beneficii se obtin printr-o izolatie termica performanta a imobilului si folosirea de inchideri vitrate speciale. In acelasi timp, suprafetele vitrate mari orientate catre Sud favorizeaza patrunderea luminii naturale in incaperi.

Avantajele izolatiei performante

O locuinta realizata din materiale de constructie clasice, bine izolata la exterior are capacitatea de a absorbi, de a stoca si de a restitui treptat energia acumulata (fie ca este vorba de caldura sau racoare). Cu cat inertia termica a casei este mai mare, cu atat temperatura se pastreaza constanta pe o durata mai mare de timp.

Pentru a remedia toate punctele unde se produc pierderi de caldura si pentru a elimina riscurile de aparitie a condensului si a mucegaiurilor, izolatia casei trebuie sa fie omogena, performanta si completa.

Despre Sc Cub Arhitecture Srl

Cu arhitectii biroului CUB Architecture beneficiati de solutii si tehnologii moderne pentru construirea unei case de vacanta sau a unei locuinte rezidentiale economice si confortabile. Realizam proiecte de arhitectura pentru modele de case frumoase si originale, blocuri de locuinte si ansambluri rezidentiale eficiente la costuri avantajoase.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sc-cub-arhitecture-srl/casele-pasive-si-arhitectura-solara