CONFERINTA - MEDIEREA JURIDICA SI FINANCIAR-BANCARA.CLUJ 13.11.2010

Locul desfasurarii: Hotel Central Melody din Piata Unirii nr.29CLUJ

Organizator: UNIUNEA MEDIATORILOR BANCARI - SUCURSALA CLUJ & BAROUL CLUJ

Uniunea Mediatorilor Bancari din Romania - Sucursala Cluj organizeaza in parteneriat cu Uniunea Nationala a Barourilor din Romania - Baroul Cluj conferinta ,,Medierea juridica si financiar-bancara.

Evenimentul va avea loc in data de 13.11.2010, ora 14, la Hotel Central Melody din Piata Unirii nr.29, Municipiul Cluj.

La eveniment vor participa experti din domeniul medierii din Romania si Uniunea Europeana, experti in finante, reprezentanti ai bancilor, ai societatilor de leasing si de asigurari care isi desfasoara activitatea in judetul Cluj, reprezentanti ai asociatiilor pentru protectia consumatorilor, clienti ai institutiilor financiar-bancare, reprezentanti ai instantelor de judecata si ai autoritatilor publice locale, mediatori autorizati, avocati si consilieri juridici.

Evenimentul are ca scop promovarea medierii ca solutie alternativa de rezolvare a conflictelor din sectorul financiar-bancar si comercial si a modului de aplicare in practica a prevederilor OG 50/2010 privind creditele de consum. Conflicte generate de aplicarea incorecta a prevederilor ordonantei si modalitatile de rezolvare a litigiilor. Medierea, mijloc alternativ de preventie a insolventei precum si modalitatile de punere in aplicare a L - 202/2010 privind mica reforma justitie etc....

Uniunea Mediatorilor Bancari din Romania si Baroul Cluj isi propune ca prin activitatea membrilor sai, mediatori autorizati si avocati din toate judetele, sa contribuie in mod real la rezolvarea cat mai rapida a situatiilor conflictuale aparute la nivelul institutiilor financiar-bancare si societatilor comerciale, constituirea de parteneriate cu asociatii ale mediatorilor si avocatilor din tara si strainatate, pentru schimburi de informatii si experienta si organizarea de mese rotunde pentru informare cu privire la avantajele medierii.

Uniunea Mediatorilor Bancari din Romania este specializata in medierea conflictelor dintre institutiile financiar-bancare (banci, societati de leasing sau de asigurari) si clientii lor, respectand Standardele Europene ale Medierii elaborate de Institutul International de Mediere (IMI) din Irlanda.

Conducerile, Uniunii Mediatorilor Bancari si ale Baroului Cluj vor depune toate eforturile pentru ca mediatorii autorizati si avocatii, prin intermediul formelor legale de exercitare a profesiei, sa asigure servicii de mediere si asistenta juridica la standarde ridicate, cu respectarea principiilor fundamentale ale celor doua profesii.

Locuitorii judetului Cluj indiferent de profesie, care doresc sa participe la evenimen, in limita locurilor disponibile, isi pot anunta participarea pana in data de 10.11.2010 orele 10,00 la adresele de e-mail: angela_vass2000@yahoo.com, umb_cluj@yahoo.com sau la numerele de telefon 0741.330.798 , 0766.488.749( avocat Vass Ana) si 0726735001(mediator Seffer Laurentiu)

Evenimentul va fi urmat de o conferinta de presa sustinuta de conducerea Uniunii Mediatorilor Bancari si a Baroului Cluj.

Participarea este gratuita

Comunicatul se adreseaza tuturor canalelor mass media

UNIUNEA MEDIATORILOR BANCARI

bd.Chisinau nr.8, bl. M2, sc.C, P, ap.81, sector 2, Bucuresti

Despre SC.EU-RO CALIFICARI 2007 SRL,CIF - 21310381/2007

Comunicatul se adreseaza ziaristilor si reporterilor din cadrul trusturilor de presa,televiziune ,radio,revistelor de specialitate, bancilor,societatilor de leasing,societatilor de asigurare/reasigurare si clientilor acestoara persoane fizice si juridice interesate de a-si rezolva litiigiile folosind procedura medierii inainte de a apela la ANPC si instantele de judecata. Deasemenea comunicatul se adreseaza si mediatorilor autorizati care doresc sa isi desfasoare activitatea de mediator in aceste sectoare.

Participare: Intrare libera