Jidvei organizează a X-a ediţie a Festivalului Naţional de Folclor STRUGURELE DE AUR

BUCURESTI - 10 septembrie 2010

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

In perioada 15-19 septembrie are loc la Alba Iulia şi in comuna Jidvei a X-a Ediţie a Festivalului Naţional de Folclor STRUGURELE DE AUR, produs de S.C. Jidvei S.R.L. în coproducţie cu Televiziunea Română,avand drept partener principal Consiliul Judeţean Alba alaturi de Primăria Municipiului Alba Iulia, Primăria Jidvei si parteneri media Ziarul Unirea si Radio Cluj.

Conceput ca o celebrare a folclorului autentic, in preajma celui mai important moment din calendarul viticol, culesul viilor, Festivalul a cunoscut de la an la an o dezvoltare si o importanta din ce in ce mai mare, reusind sa se impuna drept unul din cele mai importante evenimente de acest gen din tara.

Primele patru zile al Festivalului se vor desfasura la Casa de Cultura a Sindicatelor din Alba Iulia unde, incepand cu ora 18.30 vor avea loc un Spectacol Jubiliar (15 septembrie), Concursul de Folclor (16-17 septembrie) si Gala Laureatilor (18 septembrie). Serile vor fi completate, incepand cu ora 20.30 de recitaluri ale castigatorilor editiilor anterioare, formatii folclorice din regiune, precum si ale unor interpreti de marca ai genului. Prezentarea concursului va fi asigurata de catre Liliana Popa si Cezar Firu, in timp ce recitalurile si Gala Laureatilor se vor bucura de prezentarea Marioarei Murarescu.

Ziua de 19 septembrie este rezervata Pietei Primariei din comuna Jidvei, locul in care, cu zece ani in urma au rasunat primele acorduri ale Festivalului si unde, la ora 14.00, va avea loc un recital al formatiilor folclorice locale, urmate de un ecou al Galei Laureatilor, o veritabila sarbatorire a traditiilor si folclorului autentic.

Festivalul National de Folclor STRUGURELE DE AUR reprezinta o initiativa a companiei Jidvei de promovare a traditiei autentice. Prima editie a avut loc in Piata centrala din comuna Jidvei, urmatoarele patru editii au avut loc la Blaj, iar, incepand cu anul 2006, Festivalul s-a mutat la Alba Iulia. In anul 2004 a inceput colaborarea cu Televiziunea Romana prin emisiunea Tezaur Folcloric, colaborare cu ajutorul careia Festivalul a capatat caracter national si a devenit unul din cele mai importante evenimente folclorice din tara

Despre JIdvei

Cu o podgorie ce se intinde pe 2010 hectare, investitii substantiale in plantatii, dar si in modernizarea cramei si a tehnologiilor de fabricare, conservare si pastrare a vinului, Jidvei este cel mai mare producator de vinuri albe seci si demiseci din segmentul premium din Romania.

Ioana Anghel
Jidvei
mobil: +40 755 129 346

ioana.anghel@jidvei.ro