Renovare energetica: OSRAM Culture Centre

BUCURESTI - 13 iunie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Constructii, Industrie

Proiectele de renovare energetica constau in reabilitarea unor cladiri existente pentru a corespunde standardelor locuirii contemporane, in primul rand din punct de vedere al economiei de energie si al reducerii costurilor de exploatare, precum si pentru a crea o atmosfera interioara placuta si sanatoasa pentru locuitori.

Folosirea rulourilor exterioare iti aduce numeroase beneficii sustenabile, si anume: termoizolarea, controlul luminii care patrunde in casa, faciliteaza ventilatia naturala si contribuie la nivelul de eficienta energetica. Compania Practix produce si comercializezeaza sisteme de rulouri exterioare aluminiu de inalta calitate. Vei fi uimit/a de ofertele noastre convenabile de rulouri exterioare pret.

Iata exemplul unui proiect de renovare energetica din Danemarca.

OSRAM Culture Centre

Centrul Cultural OSRAM este situat in cartierul Valhalsgade din Copenhaga, fiind amenajat intr-o veche cladire industriala. Aceasta prima cladire prefabricata din Copenhaga,  construita in 1953, ce adapostea initial birouri si spatiile de depozitare ale companiei Osram, distribuite pe parter si un etaj acoperit in sarpanta. Forma paralelipipedica simpla si fatada din elemente prefabricate au permis reconfigurarea interiorului pentru a face loc celor doua sali de activitati si evenimente (cu o capacitate de 80, respectiv 120 de persoane), precum si spatiilor adiacente de birouri, sali de conferinte, ateliere, bucatarii si grupuri sanitare.

Renovarea in spirit sustenabil a presupus izolarea termica, marirea suprafetei vitrate pentru a reduce nevoia de lumina artificiala, ventilarea predominant naturala si controlul insoririi.

Prima inovatie consta in solutia de termoizolare a fatadei principale, in asa fel incat sa nu fie adaugat un strat izolant la exteriorul fatadei, lucru care ar fi compromis imaginea tehnologica initiala. Astfel, fatada a fost dublata la interior de un perete de sticla termoizolatoare, pe inaltimea intregului nivel, oblinandu-se astfel atat un efect termic semnificativ, precum si unul estetic, peretele vechi fiind pus in valoare asemenea unui exponat de muzeu.

In plus, pe toata lungimea fatadei se desfasoara un coridor care actioneaza ca un spatiu-tampon, care trebuie incalzit mai putin decat incaperile de activitati si garantandu-le acestora o temperatura optima prin separarea fata de anvelopanta dubla. Pentru a minimiza nevoia de lumina artificiala si a crea o ambianta interioara placuta, potrivita activitatilor desfasurate (cursuri de dans, prelegeri, ateliere de creatie), au fost luate doua masuri, si anume: realizarea unei deschideri in placa dintre etaje, corespunzatoare holului de acces nou creat, obtinandu-se astfel un spatiu pe doua niveluri iluminat cu ferestre de mansarda, respectiv dezafectarea plafonului dintre etaj si pod, prin decupaje rectangulare situate in centrul incaperilor, deasupra salilor de mari dimensiuni, illuminate prin intermediul ferestrelor de mansarda.

Astfel s-a dobandit nu numai un aport semnificativ de lumina solara, ci si punerea in evidenta a sistemului de ferme metalice ale acoperisului, facandu-se legatura cu aspectul tehnologic al fatadei exterioare.

Ferestrele de mansarda integrate in invelitoare au fost echipate cu sisteme electrice pentru actionarea rulourilor exterioare precum si cu sisteme de deschidere automata pentru ventilarea naturala a spatiilor si inchidere automata cu senzor de precipitatii.

Combinand in mod discret si minimalist un proiect de restaurare cu unul de reabilitare energetica, Centrul Cultural OSRAM reuseste in primul rand o reabilitare morala a cladirii si a intregului cartier,  devenind un model de sustenabilitate, ecologie si reabilitare sociala.

Consulta acum oferta Practix de rulouri exterioare pret si ia legatura cu unul dintre consultantii nostri. Viziteaza site-ul nostru pentru a gasi noile promotii de rulouri exterioare aluminiu pe www.exterioare-rulouri.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/scharx-srl/renovare-energetica-osram-culture-centre