Cum pot cetățenii finaliza referendumul din 2009 privind maximum 300 de parlamentari

BUCURESTI - 10 mai 2014

Comunicat tip General in Politic

Actuala Lege electorală nr.35/2008 poate fi schimbată în 45 de zile de la decizia de neconstituţionalitate a Curţii Constituţionale. Cetățenii pot lua țara înapoi de la cei care nesocotesc Constituția și pot finaliza referendumul din 2009 privind maximum 300 de parlamentari, conform pașilor 1 și 2 detaliați mai jos.

Valeriu Todirascu

Actuala Lege nr.35/2008 privind alegerile Camerei Deputaților și a Senatului poate fi schimbată în 45 de zile de la decizia de neconstituţionalitate a Curţii Constituţionale din România.

Ioan Greceanu

Ghid practic nr.1 de luat țara înapoi.

Detalii aici: http://www.tody.ro/document/2014-05-08-Ghid-practic-nr-1-de-luat-tara-inapoi-Cum-pot-cetatenii-finaliza-Referendumul-privind-300-parlamentari

La referendumul din 2009 cetăţenii României au votat în procent de 77,78% pentru Parlament unicameral şi 88,84% pentru maximum 300 parlamentari.

Rezultatul referendumului trebuia pus, în mod obligatoriu, în aplicare, conform validării acestuia de Curtea Constituţională prin DECIZIA nr.682 din 27 iunie 2012, în baza prevederii din Constituţia României de la Art.2, respectiv „Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum".

Până în prezent, voinţa cetățenilor nu a fost respectată:

- partidele politice, prin reprezentanţii lor în Parlament, nu au modificat Legea electorală nr.35/2008 şi nu au pus în aplicare, astfel, rezultatul referendumului din 2009;

- Avocatul Poporului nu a atacat neconstituţionalitatea actualei Legi electorale nr.35/2008, generată de validarea rezultatelor referendumului din 2009;

- nici Preşedintele României, care nu a atacat la Curtea Constituţională neaplicarea deciziilor referendumului din 2009.

Astfel, cetățenii își pot lua țara înapoi de la cei care nesocotesc Constituția și pot finaliza referendumul din 2009 privind maximum 300 de parlamentari, conform pașilor 1 și 2 detaliați mai jos.

PASUL1: Semnați petiția de aici http://www.petitieonline.net/petitie/41562146 prin care se cere Președintelui Băsescu și Avocatul Poporului să solicite Curții Constituționale să constate nefinalizarea deciziilor referendumului din 2009 și neconstituționalitatea Legii electorale nr.35/2008.

PASUL 2: Trimiteți cele două scrisori de mai jos, prin e-mail şi fax, către Președintele României și către Avocatul Poporului, care au obligația constituțională de a soluționa petițiile cetățenilor.

Către: Preşedintelui României, D-lui Traian Băsescu, e-mail: procetatean@presidency.ro / Tel/Fax: 021.410.05.81

Stimate Domnule preşedinte,

Dacă doriți ca eu, cetățean român, să răspund pozitiv la apelurile Dvs. cu ocazia viitoarelor alegeri sau referendumuri, așa cum am făcut-o cu ocazia referendumului din 2009, vă solicit să exercitați obligația Dvs. prevăzută în Constituție de garant al respectării acesteia și să contestați la Curtea Constituţională nefinalizarea rezultatelor referendumului din 2009.

Aveţi DATORIA să vă exercitaţi această prerogativă pentru a readuce Statul Român la subordonarea faţă de Cetăţeanul Român, impunând punerea în aplicare cel puţin a rezultatului referendumului privind maximum 300 de parlamentari.

Aveţi POSIBILITATEA să impuneţi respectarea voinţei populare cerând Curţii Constituţionale să constate un conflict între organismele statului, Preşedinţie şi Parlament, în privinţa aplicării referendumului iniţiat de Preşedinte şi neaplicat de Parlament, şi să cereţi Curţii Constituţionale să constate neconstituţionalitatea Legii electorale nr. 35/2008.

Aveţi OPORTUNITATEA de a obliga Parlamentul României, înainte de expirarea mandatului domniei voastre, să modifice Legea electorală nr. 35/2008 pentru a o pune în concordanţă cu voinţa poporului exprimată prin referendum.

Aveţi, astfel, ŞANSA de a duce până la capăt măcar o parte din demersurile domniei voastre pentru modernizarea Statului Român, demersuri eşuate, în mare parte, din cauza calităţii deficitare a clasei politice româneşti.

Cu stimă, nume şi prenume / domiciliu / semnătură și dată

Către: Avocatul Poporului, e-mail: avp@avp.ro / fax: 021.312.49.21

Stimate Domnule Avocat al Poporului,

Vă solicit să sesizaţi Curtea Constituţională a României privind neconstituţionalitatea Legii electorale nr. 35/2008 privind alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, neconstituţionalitate manifestată după desfăşurarea referendumului din 2009 privind numărul maxim de 300 de parlamentari, iniţiat de Preşedintele României, validat de Curtea Constituţională şi nepus în aplicare de către Parlamentul României nici până astăzi.

Solicitarea în cauză se bazează pe prevederile Constituţiei României şi Legi nr. 35/1997 prevederile art. 13 alin. f şi art. 14.

Cu stimă, nume şi prenume / domiciliu / semnătură și dată

București, 10 mai 2014

Senator Valeriu Todiraşcu - Partidul Noua Republică

Despre Senat, cabinet senatorial Valeriu Todirascu