Cel mai mare distribuitor de materiale electrice din Romania isi sustine cresterea cu SeniorERP

BUCURESTI - 9 februarie 2011

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, IT&C

Consolight implementeaza SeniorERP pentru o mai buna adaptare la cerintele pietei de materiale electrice. Sistemul ERP de ultima generatie tehnologica va constitui platforma pentru o dezvoltare sustinuta a companiei in urmatorii ani.

Consolight, parte a grupului de firme Consolight – Mercury, este principalul furnizor de solutii complete in domeniul materialelor electrice din Romania. Cu o cifra de afaceri de 13 milioane EUR, compania activeaza in piata materialelor electrice inca din 1996. Consolight reprezinta unul dintre furnizorii traditionali pentru cele mai importante companii romanesti, avand 4000 de clienti, printre care si Sun Plaza, Aeroportul Timisoara, MIC.RO, Altex Media Galaxy, Praktiker, Cotroceni Mall etc. Consolight este reprezentant local pentru Moeller, Legrand, Schneider Electric, ABB, Siemens, Philips, Osram etc. si reprezentant exclusiv pentru marcile Zemper, Elematic, DTS, Denima, LEDON si Spit.

Cu peste 40 000 de produse in portofoliu, Consolight se impune pe piata printr-o retea nationala de distributie formata din retaileri, distribuitori, echipa proprie de agenti de vanzari, puncte de lucru in Iasi, Timisoara, Constanta si 3 magazine proprii in Bucuresti. Compania intentioneaza sa mai deschida 3 noi puncte de lucru in acest an, ca parte a strategiei de dezvoltare pe 2011.

Motivul principal pentru care Consolight a decis schimbarea sistemului utilizat anterior cu o noua platforma tehnologica, specializata pe segmentul in care activeaza, l-a reprezentat necesitatea automatizarii fluxurilor operationale de vanzari si achizitii la cerintele pietei de materiale electrice. Pe langa acesta, interfata non-intuitiva si timpul prea lung de rezolvare a problemelor de suport si mentenanta specifice vechiului sistem au generat respingere din partea angajatilor, respectiv au condus la ingreunarea activitatii companiei.

”Am decis implementarea SeniorERP pentru a ne adapta la cerintele pietei de materiale electrice. Prin aceasta actiune vom fluidiza fluxurile de vanzari si de aprovizionare, vom obtine flexibilitate in raportari si analize si vom creste viteza de prelucrare a datelor. Am ales SeniorERP datorita intuitivitatii sistemului pentru activitatea noastra si a raportului calitate-pret excelent.” ing. Cristian Dumitrescu, Director Tehnic Consolight

Printre principalele obiective ale companiei pentru perioada urmatoare se numara extinderea pe plan national prin filiale proprii, parteneriate locale si noi distribuitori, diversificarea gamei de produse, marirea depozitului central si a parcului auto, cresterea fortei de vanzare a companiei si nu in ultimul rand investitii in perfectionarea personalului, astfel consolidandu-si pozitia de lider in distributia nationala a marcilor reprezentate. Rolul SeniorERP in strategia de dezvoltare a companiei consta intr-o reactie rapida la necesitatile clientilor, viteza ridicata de prelucrare a datelor, o mai buna gestiune a soldurilor si imbunatatirea fluxurilor de lucru specifice departamentelor de vanzari si de contabilitate.

Prin implementarea SeniorERP, Consolight va imbunatati procesele comerciale plecand de la  oferte, comenzi cu livrari succesive in cadrul proiectelor, gestionarea facila a avansurilor facturate clientilor pe contracte, cumularea de comenzi de vanzare pentru automatizarea si dimensionarea corecta a aprovizionarii. Consultantii Senior Software au stabilit si implementat, impreuna cu reprezentantii Consolight, algoritmi de aprovizionare specifici pietei de materiale electrice, in asa fel incat acestia din urma sa isi poata dimensiona stocurile curente pe necesare de aprovizionare generate din SeniorERP conform indicatorilor specifici.

„Parteneriatul cu cel mai mare distribuitor de electrice din Romania este rezultatul investitiilor in tehnologie si functionalitati cu un grad ridicat de aplicabilitate si performanta. SeniorERP deschide noi oportunitati pentru cei mai agili jucatori din piata.Lori Haiducescu, Director de Operatiuni Senior Software

Pentru detalii despre SeniorERP si companiile care au implementat SeniorERP, vizitati  www.seniorERP.ro

Despre SeniorERP

SeniorERP este sistemul de tip Enterprise Resource Planning #1 calitate-pret pentru managementul integrat al proceselor de distributie, productie, servicii, retail. Datorita tehnologiei de ultima generatie integrata in sistem, SeniorERP are o formula de licentiere flexibila: SeniorERP Express (licente gratuite pana la 5 utilizatori), SeniorERP Online, SeniorERP Enterprise.

Pentru mai multe detalii intrati pe www.seniorERP.ro .

Despre Senior Software

Infiintat in 2003, Senior Software este unul dintre cei mai inovativi jucatori pe piata sistemelor software de management al afacerilor. Companie avand capital integral romanesc, Senior Software dezvolta si implementeaza sisteme informatice de ultima generatie, specializate pe verticale de piata, SeniorERP si SeniorCRM.Senior Software este Microsoft Gold Certified Partner si detine certificare Microsoft pentru SeniorERP in conformitate cu cerintele Microsoft Windows  Server, Web Services si .NET Framework.Senior Software este certificata conform standardelor ISO 9001:2000 pentru sistemul de management al calitatii. Implementarea standardelor ISO pentru managementul calitatii a avut ca scop principal definirea unor procese si obiective masurabile si garantarea replicarii calitatii la standarde inalte in orice activitate desfasurata pentru clientii companiei.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/senior-software-agency/cel-mai-mare-distribuitor-de-materiale-electrice-din-romania-isi-sustine-cresterea-cu-seniorerp