Cum te pregătești pentru lucrările agricole de primăvară: cele mai importante aspecte de care să ții cont

BUCURESTI - 10 aprilie 2023

Comunicat tip General in Afaceri, Media / Publicitate, HoReCa, Agricultura

Pregătirea lucrărilor agricole de primăvară reprezintă o preocupare pentru orice fermier în vederea începerii unui nou sezon agricol. Dincolo de efortul fizic, mai contează și aplicarea câtorva bune practici din punct de vedere economic pentru ca, la final de recoltă, să te poți bucura de un profit bun. Aspectele prezentate mai jos sunt esențiale pentru orice tip de cultură, de la legumicultură până la cereale.

Cum te pregătești pentru lucrările agricole de primăvară: cele mai importante aspecte de care să ții cont

Cum te pregătești pentru lucrările agricole de primăvară: cele mai importante aspecte de care să ții cont

cercetare la nivelul Uniunii Europene dezvăluie cât de valoroase sunt culturile de cereale pentru alimentația oamenilor, hrănirea animalelor și producerea de biocombustibil.

 

1. Achiziționarea inputurilor la un preț mai bun

Inputurile agricole, ca tehnologii antropice de cultivare a plantelor, sunt foarte importante în productivitatea agricolă, respectiv obținerea unei recolte bogate. Ele sunt reprezentate de soluții de irigare, fertilizatori și alte tratamente necesare, combustibil etc. 

 

După primirea subvenției în agricultură, cererea pentru inputuri agricole crește exponențial și, prin urmare, și prețul acestora suferă majorări importante. O bună practică este să cumperi inputurile mai devreme, la un preț mai bun.

 

Un preț convenabil poate face diferența între pierdere și profit, luând în calcul și alte cheltuieli în ceea ce privește o producție agricolă. Calitatea și costul de achiziție sunt două elemente esențiale. Mai mult, procesul de cumpărare a inputurilor îți consumă timp, ceea ce este încă un motiv să te gândești mai devreme la ele.

 

Pentru finanțarea inputurilor agricole poți apela la soluția unui credit pentru agricultură de la o instituție financiară nebancară (IFN). Condițiile de creditare constau în faptul că trebuie să fii administratorul direct (SRL, SA, PFA, II, IF) al businessului agricol, să deții o suprafață cultivabilă mai mare de 10 ha și să ai o situație favorabilă în Biroul de Credit. Acest împrumut îți va fi benefic dacă:

- îți dorești cel mai rapid credit pentru agricultură, cu zero comisioane de rambursare anticipată;

- vrei să ai parte de un consilier și să discuți cu el despre nevoile tale;

- îți dorești o plată super flexibilă, prin care să returnezi banii oricând până la finalul sezonului agricol în funcție de valorificarea productivității recoltei.

 

2. Asigură-te că utilajele sunt în stare optimă

În agricultură poți obține o productivitate bună cu ajutorul utilajelor închiriate sau deținute în regim propriu.

 

Dacă vei întreprinde lucrări agricole cu utilaje proprii, este recomandat ca acestea să primească o revizie tehnică înainte de venirea primăverii. Dincolo de defecțiuni, mai sunt și accesoriile care necesită înlocuire din cauza uzurii, respectiv funcționării necorespunzătoare. Pe de altă parte, la un tractor, combină sau remorcă este obligatorie Inspecția Tehnică Periodică (ITP). 

 

În acest mod, te vei asigura că la momentul începerii lucrărilor agricole, utilajele sunt funcționale și fără defecțiuni nedorite care să modifice calendarul activităților. În caz contrar, producția planificată s-ar putea să fie afectată din cauza întârzierilor.

3. Stabilește-ți un interval de timp în care vei desfășura lucrările

Calendarul anual al activităților agricole este esențial în vederea stabilirii unui interval de timp în care îți desfășori lucrările specifice culturii. Acesta îți va fi de ajutor pentru a putea estima toate resursele necesare în sezonul agricol. Totodată, este util pentru a evita anumite întârzieri, care ar putea duce la scăderea productivității pe termen lung.

 

În cazul în care resursele proprii sunt limitate, poate fi necesar să apelezi la un ajutor extern pentru a termina lucrările agricole în timp util.

 

Inputurile agricole, starea utilajelor și urmărirea unui calendar al activităților pe care le ai de realizat sunt aspecte importante de care să ții cont într-un sezon agricol. Pregătirea lucrărilor agricole de primăvară necesită, așadar, o foarte bună organizare din partea ta pentru a te bucura de recoltă și, în același timp, de un profit bun.

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/filbo/cum-te-pregatesti-pentru-lucrarile-agricole-de-primavara-cele-mai-importante-aspecte-de-care-sa-tii-cont