Made in Romania- expozitie de fotografie Andrei Pandele

Locul desfasurarii: Galeria Dalles

Organizator: Galeria Karousel

Made in Romania- expozitie de fotografie Andrei Pandele

Karousel anunta o noua expozitie de fotografie: Made in Romania, de Andrei Pandele

Karousel verniseaza vineri, 9 octombrie, orele 19:00, la Galeria Dalles, o noua expozitie de fotografie. Intitulata Made In Romania, expozitia propune o selectie de lucrari apartinand binecunoscutului fotograf Andrei Pandele.

Made in Romania este prima expozitie a lui Andrei Pandele organizata vreodata in Romania de o galerie privata de arta, Karousel, care, de altfel, il si reprezinta aici pe artist.

Karousel reuneste In spatiul expozitional de la Dalles lucrari realizate in anii 70-80 si cateva chiar in anii 90, dintre care mai mult de jumatate sunt expuse in premiera in Romania.

Violeta Sarbu, fondator Karousel: Dupa doua decenii de convalescenta a societatii romanesti, ne gandim la realitatile de dinainte de 1989 mai degraba cu nostalgie. Fotografiile lui Andrei Pandele sunt flash back-uri dintr-un timp pe jumatate uitat, care reusesc sa recupereze stari, locuri, chipuri, ganduri, un intreg stil de viata pe care in acel moment il credeam de neclintit si care, in moduri subtile, va face parte din noi pentru totdeauna.

Vizitatorii vor regasi la parterul si etajul galeriei Dalles 85 de lucrari de dimensiuni relativ mari (47 x 70 cm), in serii limitate de 10 exemplare, disponibile spre achizitionare.

Expozitia va avea loc in intervalul 9-27 octombrie 2009, zilnic, intre orele 11:00- 21:00 (intrare prin Libraria Dalles).

Andrei Pandele are un portofoliu impresionant, avand la activ numeroase expozitii de fotografie in intrega lume, iar lucrarile sale au fost achizitionate in colectii private internationale. Arhitect de profesie, Andrei Pandele este membru al Asociatiei Artistilor fotografi din 1973, artist AFIAP din 1981 si membru fondator al Asociatiei Presei Sportive din 1990. Andrei Pandele a colaborat cu Associated Press si Sigma in 1990. Este reprezentat in Europa de collectif est/ost, iar in Romania de Galeria Karousel.

Karousel a fost fondata in ianuarie 2009 si a debutat cu o expozitie eclectica, menita sa prezinte publicului cat mai multe dintre tehnicile si tematicile abordate de fotografii contemporani. Ulterior, Karousel a propus publicului ateliere de fotografie sustinute de Cristian Crisbasan si Voicu Bojan, precum si expozitii personale ale fotografilor Cornel Lazia si Cosmin Bumbut.
In prezent, portofoliul Karousel cuprinde 200 de lucrari realizate de 33 de artisti. Portofoliul de lucrari cuprinde fie fotografii alb-negru sau color, post-procesate sau nu, fie lucrari realizate in tehnica stenopa sau in tehnica mixta. Tematica lucrarilor variaza de la portret la peisaj, fotografie subacvatica sau inspirata din fotojurnalism.
Portofoliul de artisti pe care Karousel ii expune este format din nume binecunoscute ale fotografiei din Romania, cum ar fi Cosmin Bumbut, Alexandru Paul, Dragos Lumpan, Cristian Crisbasan, Alex Galmeanu sau Cornel Lazia. Pe langa acestia, si in ton perfect cu dorinta galeriei de a promova acest tip de arta in Romania, Karousel promoveaza si tineri artisti din toata lumea.
Karousel ofera printuri de cea mai buna calitate de dimensiuni mari, dar si serii speciale de miniaturi, insotite de certificate de autenticitate, precum si de garantia unor editii limitate.

Persoana de contact: Meda Popea, PR Consultant pentru Karousel.

Despre SFERA COMMUNICATION

Homedirect.ro este o noua platforma rezidentiala si de imobiliare, unica in Romania, care foloseste o tehnologie speciala de cautare pentru a pune la dispozitia vizitatorilor cea mai mare baza de date de anunturi imobiliare din tara, respectiv peste 276 000 de oferte imobiliare. In plus, homedirect.ro le ofera acestora sfaturi utile pentru cumpararea sau vanzarea unei case, consultanta pentru gasirea celor mai bune solutii de finantare sau de asigurare, idei creative si sfaturi pentru renovarea si redecorarea locuintei, precum si informatii practice despre mutarea intr-o noua casa.
Burda este un brand de renume in lumea mass-media. Istoria sa incepe cu succesul fulminant al revistei Burda Moden in Germania anilor ’50. Infiintarea editurii cu acelasi nume a contribuit decisiv la inflorirea economica a Germaniei devastate de consecintele razboiului. Astazi, Burda este o editura ale carei reviste apar din occident pana in sud-estul Europei. Este editura care a crezut in est la fel de mult ca si in vest si care a impus o traditie pe piata revistelor: calitate si respect pentru cititori!
Burda Romania este prezenta pe piata din 1999. In ultimii trei ani, Burda Romania a implementat un ambitios proiect de extindere a domeniului editorial, preluand o companie de succes, Casa Lux si titluri cu traditie pe piata revistelor auto (Autoshow). In momentul actual Burda tipareste 19 reviste periodice de succes printre care: Burda, Ioana, Casa Lux, Men’s Health, Autoshow, Cool Girl, Practic in bucatarie. In prezent Burda Romania se gaseste in plin proces de consolidare a titlurilor sale pe piata revistelor din Romania, neignorand viitoare oportunitati de dezvoltare si crestere a numarului de reviste din portofoliu.

Participare: Intrare libera