9 din 10 locuitori din mediul rural doresc sa ajunga persoane importante

BUCURESTI - 14 septembrie 2009

Comunicat tip General in IT&C

Nevoia de implinire este mai mica la agricultori si la functionarii publici care isi doresc mai degraba sa-si rezolve problemele financiare.

București, 14 septembrie 2009 – Nevoia de a deveni o persoana importanta, de a ajunge cineva este foarte mare in mediul rural, se arata in cercetarea sociologica realizata in cadrul proiectului strategic Rural-Manager, la care au participat 942 de antreprenori si potentiali intreprinzatori din 493 localitati din zonele Nord-Est, Centru si Sud-Est din Romania.

25,7% dintre cei chestionati isi doresc mult sa devina persoane importante, 42% simt deseori nevoia de a ajunge cineva, 21,1% spun ca le-ar placea sa devina cineva, in timp ce numai 8% nu se gandesc la acest lucru, iar 3,2% nu stiu ce sa raspunda.

Desi isi doresc sa porneasca o afacere, agricultorii si functionarii publici nu au ganduri de marire ci, mai degraba, de rezolvare a unor nevoi financiare.

Pe de alta parte, intreprinzatorii si lucratorii din mediul rural au nevoie de o mai mare independenta, putini fiind cei carora le place sa depinda de altii. Doar salariatii din domeniul privat, agricultorii si cei trecuti de 40 ani nu sunt atat de deranjati de faptul ca au un sef.

Esecul ii tine deoparte pe multi de lumea afacerilor.Teama e mai mare la femei si creste odata cu inaintarea in varsta. Cei mai multi oameni care vor sa inceapa o afacere prefera sa nu se gandeasca prea mult la posibilele esecuri si sa le accepte atunci cand apar. 16,6% spun ca nu ii sperie deloc esecul, 41,2% accepta esecul cu prudenta, 36,6% nu se gandesc la un esec atunci cand incep ceva, 3,9% sunt ingroziti de un eventual esec, 1,7% nu stiu ce sa raspunda.

Atitudinea fata de nou este pozitiva la aproape toti potentialii intreprinzatori din lumea satelor. Contrar perceptiei despre conservatorismul rural, cercetarea arata o mare deschidere a antreprenorilor catre nou. Gandul ca ar putea deschide o afacere produce la toti o acceptare a noutatii in viata lor.Conservatorismul agricultorilor, masurat si de alte cercetari, se reduce rapid odata cu sesizarea oportunitatilor de afaceri.

Cercetarea asupra nevoilor de formare si consultanta ale intreprinzatorilor si a celor care doresc sa initieze o afacere in mediul rural a fost realizata in cadrul proiectului strategic Rural-Manager – www.ruralmanager.ro, selectat in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane - POSDRU, care e cofinantat din Fondul Social European, “Investeste in oameni!”

Implementat de Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri - FNTM (www.fntm.ro), in calitate de lider al consortiului, in parteneriat cu organizatiile Centrul de Training si Dezvoltare al Asociatiilor Angajatorilor din Bavaria - bfz gGmbh (www.bfz.de), SIVECO Romania (www.siveco.ro) si Asociatia Euro 26 (www.euro26.ro), Rural-Manager se desfasoara in perioada ianuarie 2009-aprilie 2010. Beneficiarii proiectului sunt intreprinzatori sau viitori intreprinzatori din mediul rural din cele 18 judete ale regiunilor de dezvoltare Nord-Est, Centru si Sud-Est.

Proiectul Rural-Manager promoveaza cultura manageriala si motivarea intreprinzatorilor pentru inceperea unui proces de educatie antreprenoriala, cu scopul imbunatatirii performantei, cresterii accesului la finantare, insusirii de bune practici si idei de succes nationale si internationale.

Anchetele sociale au fost realizate de Biroul de Cercetari Sociale, in perioada martie - aprilie 2009.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO Romania

Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii. Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

In prezent, solutiile SIVECO Romania sunt utilizate de catre beneficiari din tari de pe 4 continente. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante cat si companii private de referinta.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza, si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc). Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 18 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de Best Practice din partea Comisiei Europene si Honourable Mention la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. Contributia SIVECO Romania la implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiata cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.

Sos Bucuresti Ploiesti, telefon 021 302 33 00
marketing@siveco.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/9-din-10-locuitori-din-mediul-rural-doresc-sa-ajunga-persoane-importante