Instrumente inteligente pentru reabilitarea litoralului romanesc

BUCURESTI - 25 august 2015

Comunicat tip Produse / Servicii in IT&C, Stiinta / Cercetare, Tehnologie

Un sistem informatic geografic (GIS) este creat pentru depistarea tendintelor de modificare a ecosistemului in zona Marii Negre

Instrumente inteligente pentru reabilitarea litoralului romanesc

Schimbarile climatice au impact asupra zonei Marii Negre. Un motiv intemeiat pentru dezvoltarea unui proiect de evaluare si monitorizare a starii biocenozei si depistare a tendintelor de modificare in zona costiera si maritima.

Ecomagis , proiect de cercetare dezvoltat in cadrul Programului de Mediu PNII, este realizat de Institutul National de Cercetare si Dezvoltare Marina - coordonator proiect, SIVECO Romania , Universitatea Ovidius Constanta (Facultatea de Biologie si Hidrologie), Universitatea Bucuresti (Facultatea de Geografie) - parteneri. 

Proiectul a fost demarat in 2012 si se va incheia la sfarsitul anului 2016. 

“In acest proiect, compania noastra dezvolta un sistem integrat care ofera date si informatii de baza necesare monitorizarii si evaluarii mediului marin de coasta din apele romanesti, precum si evaluari si prognoze pentru organizatiile din domeniul protectiei mediului. Vom dezvolta si un Portal in cadrul proiectului, prin intermediul caruia vor fi diseminate informatiile obtinute”, a declarat Florin Crihan, responsabil proiect SIVECO Romania

In acest an au avut loc workshop-uri, sedinte de analiza si simulari in vederea identificarii zonelor afectate de furtuni si a liniei tarmului si urmarirea evolutiei acestora. In plus, au fost identificate functionalitati de gestiune si evidentiere a habitatelor. Actiunile din cadrul proiectului continua.

Datorita importantei economice, zona costiera impune masuri de protectie si gestionare in vederea dezvoltarii durabile. (Zona costiera reprezinta spatiul geografic care include apele de coasta de suprafata si subterane, litoralul, terenurile adiacente, inclusiv apele de suprafata si subterane ale acestora, insulele si lacurile sarate, zonele umede in contact cu marea, plaja si faleza).

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

SIVECO Romania este specializata in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare pentru educatie, sanatate, agricultura, institutii vamale, organizatii europene, firme private, institutii publice.

De-a lungul celor peste 23 de ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 200 de premii interne si internationale.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/instrumente-inteligente-pentru-reabilitarea-litoralului-romanesc