'Moş Crăciun' aduce elevilor şi profesorilor români veşti bune pentru 2006

BUCURESTI - 28 decembrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Etapa a 4-a a programului Sistem Educaţional Informatizat produce
îmbunătăţiri calitative importante ale învăţământului românesc
prin creşterea accesului la resursele de învăţare electronică
şi concentrarea atenţiei pe metodele de învăţare

Recent, în cadrul unei dezbateri publice la care au participat reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei şi Cercetării, ai sindicatelor din învăţământ, ai elevilor şi profesorilor din liceele bucureştene, ai presei şi ai mediului de afaceri, au fost prezentate progresele realizate până în prezent în primele trei etape ale SEI, obiectivele urmărite în etapa actuală şi strategiile viitoare.
Dacă primele etape ale programului au vizat mai mult dotarea cu tehnologie a unităţilor de învăţământ şi în special a învăţământului liceal, etapa actuală - SEI 4 - şi proiecţiile Ministerului Educaţiei şi Cercetării până în 2010, vizează în principal trecerea de la tehnologie la conţinut electronic, de la dotare la utilizare, de la inovaţie la egalitatea şanselor şi incluziune digitală.

'Etapa a 4-a a programului SEI demarată în 2005, sprijină obiectivele reformei educaţionale în conformitate cu planul de acţiune şi recomandările UE, aducând modificări calitative importante prin creşterea accesului la resursele de învăţare electronică şi mutarea atenţiei de la tehnologie la conţinutul şi metodele de învăţare' declară Stefan Morcov, director de proiect în cadrul SIVECO Romania.

Etapa SEI4 aduce schimbări calitative prin includerea în program a nivelului gimnazial şi adresarea în egală măsură a scolilor din mediul urban şi rural. Aceasta presupune triplarea efortului alocat pentru crearea de lecţii electronice sub marca AeL (Advanced eLearning), trecerea de la realizarea unor proiecte punctuale de informatizare a sistemului educaţional (informatizarea examenelor naţionale - Admiterea în liceu, Bacalaureatul, Titularizarea profesorilor şi a programelor sociale - EURO200 şi Banideliceu) la o abordarea holistică, prin realizarea Bazei de Date Naţionale a Educaţiei.
Prin SEI4 se urmareste trecerea la utilizarea efectivă a resurselor IT&C existente acum în şcoli în procesul educativ de zi cu zi.
În acest sens, suportul tehnic acordat utilizatorilor va creşte, prin crearea unui Centru naţional de suport tehnic, la care şcolile pot suna pe un număr gratuit de tip Telverde - 0800 410 444, instituţionalizarea instruirii profesorilor pentru utilizarea TIC (Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor) şi a eLearning-ului în educaţie, prin cursuri acreditate oferite de Casele Corpului Didactic din toate judeţele si o mai buna monitorizare a rezultatelor programului, adică a utilizării lecţiilor electronice.

Recent, programul românesc de informatizare a învăţământului preuniversitar a primit reconfirmarea valorii sale, obţinând anul acesta prestigoase distincţii internaţionale.
Lecţiile AeL dezvoltate de SIVECO România în cadrul programului SEI au câştigat World Summit Award - WSA 2005, iar programul SEI/AeL a câştigat Honourable Mention la eEurope Awards for eGovernment 2005, clasând România între ţările cu cele mai bune programe de eGovernment din Europa.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO România

Înfiinţată la începutul anului 1992, actualmente parte a grupului internaţional SIVECO (Netherlands) B.V., SIVECO România SA este una din cele mai importante firme producătoare de software din România, deţinând cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în ţări din Comunitatea Europeană şi Statele Unite ale Americii. SIVECO România este #1 pe piaţa internă de soluţii de afaceri (EAS) şi liderul pieţii româneşti de servicii IT. Compania oferă soluţii eficiente, adaptate legislaţiei româneşti în domeniile financiar-contabilitate, gestiunea întreţinerii echipamentelor, stocurilor şi achiziţiilor, a mijloacelor fixe, a resurselor umane şi salarizării, bugetelor şi urmăririi contractelor, de e-business şi e-commerce. De asemenea, SIVECO Romania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice majore, implicând dezvoltări la cerere de soluţii software accesibile prin Internet şi Intranet, integrarea cu alte sisteme, distribuţie geografică a locaţiilor de acces şi număr mare de utilizatori.
SIVECO România SA este certificată ISO 9001:2000, de către compania franceză AFAQ-AFNOR, cotată printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectuează.
Mai multe informaţii despre companie şi produsele sale puteţi obţine vizitând http://siveco.ro/.
SIVECO ROMANIA SA
Bd. Maresal Averescu 8-10
Corp Stefan Odobleja
Sector 1, cod 011455