Sistemul educaţional din Maroc utilizează soluţia românească de eLearning AeL

BUCURESTI - 21 mai 2008

Comunicat tip General in IT&C

Utilizarea soluţiei de eLearning AeL conduce la optimizarea procesului didactic, la stimularea elevilor de a căuta şi a înţelege soluţii, de a a lucra în echipă

Proiectul pilot de informatizare a sistemului educaţional din Maroc, ce pune accent pe componenta de pedagogie, are drept obiectiv principal modernizarea procesului de predare/învăţare, principalii beneficiari fiind elevii şi profesorii din învăţământul preuniversitar.

Cu ocazia lecţiei deschise desfăşurate la liceul „Othmane Ibn Affane” din Casablanca, au fost dezbătute principalele avantaje ale utilizării resurselor educaţionale interactive în vederea dezvoltării unui sistem de învăţământ modern, precum şi rezultatele obţinute de profesorii şi elevii marocani ce folosesc soluţia de eLearning AeL. Evenimentul a fost urmat de o dezbatere la care au participat peste 90 de persoane: reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei din Maroc şi România, profesori de la unităţile de învăţământ implicate în faza pilot, reprezentanţi ai Academiei Regionale de Educaţie Casablanca, profesori, reprezentanţi ai administraţiei din Rabat.


Utilizarea soluţiei de eLearning AeL conduce la optimizarea procesului didactic, stimularea creativităţii şi a capacităţii elevilor de a pune probleme, de a căuta şi a înţelege soluţii, de a colabora şi a lucra în echipă. Dotarea şcolilor cu platforma de eLearning AeL şi conţinut didactic în format electronic în limba arabă reprezintă un pas important în eficientizarea procesului pedagogic din Maroc. Mai mult decât resursele educaţionale interactive propriu-zise , utilizarea acestora în mod susţinut în cadrul orelor de curs va conduce la rezultate benefice pentru elevi.

“Concentrându-se pe şcoală şi pe elev, proiectul de introducere a soluţiei de eLearning AeL în sistemul de învăţământ din Maroc, are efecte importante pe termen lung, oferind atât profesorilor cât şi elevilor oportunităţi reale de a lucra împreună utilizând cele mai noi resurse educaţionale”, a declarat Florin Ilia, Vicepreşedinte în cadrul SIVECO Romania.

Prin intermediul soluţiei de eLearning AeL, profesorii marocani au posibilitatea de a personaliza şi de a crea noi lecţii interactive care să se potrivească mai bine stilului lor de a preda devenind astfel şi mai atractive pentru elevi.
Proiectul marocan urmăreşte să extindă accesul elevilor şi al profesorilor la un sistem educaţional modern şi eficient. Alături de partenerii implicaţi în acest proiect, SIVECO promovează un proces didactic orientat pe elev, prin care profesorii devin îndrumatori ai acestora, fără a se limita la transmiterea de informaţii şi evaluarea cantitativă a informaţiilor dobândite de elevi.

SIVECO Romania este un nume consacrat la nivel naţional şi internaţional în domeniul IT&C şi al soluţiilor de eLearning, un exportator important de know-how ale cărui soluţii şi proiecte au obţinut distincţii prestigioase. Prin experienţa acumulată în urma implementării a numeroase proiecte de anvergură, compania a contribuit direct la crearea şi dezvoltarea societãţii informaţionale.



Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO România

Înfiinţată la începutul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din România, asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi spaţiul CSI. Între acţionarii SIVECO Romania se numară Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investiţii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresându-se cu precădere organizaţiilor mari şi mijlocii, compania oferă soluţii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms şi eBusiness atât pentru piaţa locală cât şi pentru cea internaţională. De asemenea, compania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice de mare complexitate şi amploare.

În prezent, soluţiile SIVECO sunt utilizate de catre 1800 de clienţi din 35 de ţări. 550 dintre aceşti beneficiari sunt localizaţi în Romania şi includ atât institutii publice importante - Ministerul Educaţiei şi Cercetării din România, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Afacerilor Externe, Casa Naţionala de Asigurări pentru Sănătate, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Autoritatea Naţională a Vămilor - cât şi companii private de referinţă - Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacău, Tiriac Air, Med Life, Com Auto Meridian, Carpatair Timişoara, URSUS Breweries etc.

SIVECO Romania SA este certificată ISO 9001:2000 de către compania franceză AFAQ-AFNOR, cotată printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectuează şi dezvoltă parteneriate solide cu cele mai mari companii de software şi hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc). Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociaţii profesionale şi de afaceri din România (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) şi internaţionale (Asociaţia Europeană pentru Tehnologia Informaţiei - EITA şi Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG) şi a aderat la importante iniţiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency şi PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 15 ani de existenţă, compania a dobândit o solidă reputaţie internaţională. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din România care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obţinând un număr record de nominalizări la concursul ICT Prizes organizat anual de către Consiliul European pentru Ştiinţe Aplicate, Tehnologie şi Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale în domeniul educaţional au primit aprecierea de 'Best Practice' din partea Comisiei Europene şi 'Honourable Mention' la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodată considerate de către Asociatia Internaţională de Project Management (IPMA) între cele mai importante realizări mondiale în domeniul managementului de proiecte.

Mai multe informaţii despre companie şi produsele sale puteţi obţine vizitând www.siveco.ro şi www.advancedelearning.com.


SIVECO Romania SA
Bd. Mareşal Averescu 8-10
Sector 1, 011455 Bucureşti
Tel: +4021 318 1200

marketing@siveco.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/sistemul-educational-din-maroc-utilizeaza-solutia-romaneasca-de-elearning-ael