SIVECO contribuie la dezvoltarea unor mecanisme de coordonare in situatii critice, utilizate la nivel european

BUCURESTI - 19 mai 2014

Comunicat tip General in IT&C, Sanatate, Stiinta / Cercetare

Proiectul COnCORDE tinteste imbunatatirea planificarii serviciilor din sistemul de sanatate din Uniunea Europeana

Monica Florea, director departament Cercetare & Dezvoltare, SIVECO Romania

Monica Florea, director departament Cercetare & Dezvoltare, SIVECO Romania

Situatiile de urgenta din sistemul de sanatate constituie o provocare pentru orice tara. Gestionarea lor implica un raspuns rapid din partea tuturor entitatilor implicate in rezolvarea incidentelor si amenintarilor de orice tip din sistemul medical. 

Proiectul european COnCORDE - Development of Coordination Mechanisms During Different Kinds of Emergencies - care se desfasoara in perioada mai 2014 – aprilie 2017, are ca scop exact dezvoltarea acelor mecanisme de coordonare care pot fi utilizate in situatii de urgenta. 

Proiectul isi propune sa imbunatateasca gestionarea datelor si a comunicarii intre institutiile medicale si organizatiile europene implicate in managementul situatiilor de urgenta. Acesta raspunde nevoii unei mai bune organizari in cadrul spitalelor, in ceea ce priveste alocarea specialistilor, cat si a furnizarii de medicamente, echipamente si transport. Sistemul dezvoltat va permite colaborarea intre entitati aflate in diferite locuri care raspund situatiilor de urgenta in anumiti parametri. 

In acest proiect coordonat de Cambridge University Hospitals, UK, SIVECO Romania este partenerul care se ocupa de asigurarea interoperabilitatii intre sistemul deja dezvoltat si alte sisteme IT externe care pot oferi informatii cruciale in situatii de urgenta. De asemenea, SIVECO va gestiona modul in care se inregistreaza relationarea si comunicarea dintre organizatiile care furnizeaza date in situatii de urgenta si sistemele externe. 

„Situatiile de urgenta sunt create de dezastre la scara mare, provocand accidente in masa care necesita interventii rapide si mijloace de sprijin (ambulante, specialisti, echipamente). Cresterea cererii pentru acest tip de servicii evidentiaza o nevoie mai mare de organizare a spitalelor pentru a raspunde prompt in astfel de situatii. Proiectul CoNCORDE va dezvolta un sistem suport in luarea deciziilor in cazuri de urgenta, in situatii care afecteaza starea de sanatate a populatiei la nivel local, regional sau transfrontalier”, a declarat Monica Florea, director al departamentului Cercetare & Dezvoltare in cadrul SIVECO Romania. 

Proiectul va incorpora sistemele operationale de securitate si infrastructura existente deja in institutii si le va alinia sistemului suport de decizie. Pentru a raspunde tuturor situatiilor de urgenta, noile sisteme vor fi adaptate si contextului local, national si european. 

Partenerii din cadrul proiectului CoNCORDE:

Cambridge University Hospitals NHS Foundation Trust, UK – coordinator, EUROPEAN DYNAMICS ADVANCED SYSTEMS OF TELECOMMUNICATIONS INFORMATICS AND TELEMATICS SA, Greece; INOVAMAIS - SERVICOS DE CONSULTADORIA EM INOVACAO TECNOLOGICA S.A., Portugal; KOC UNIVERSITY, Turkey; UNIVERSITY OF CYPRUS, Cyprus; ELLINIKI OMADA DIASOSIS SOMATEIO, Greece; STICHTING CRISISLAB, Netherlands; SIVECO ROMANIA SA, Romania; Crisis Training AS, Norway; TEKNOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS VTT, Finland; NATIONAL CENTER FOR SCIENTIFIC RESEARCH "DEMOKRITOS", Greece; GLOBAL SECURITY INTELLIGENCE LIMITED, UK; PUBLIC SAFETY COMMUNICATION EUROPE FORUM AISBL, Belgium; ESRI PORTUGAL - SISTEMAS E INFORMACAO GEOGRAFICA SA, Portugal.

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul dintre liderii regionali de succes in domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment si eBusiness din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.000 de angajati.

Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare.

Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale si imbunatatesc activitatea multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante.

De-a lungul celor 22 de ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 180 de premii interne si internationale.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/siveco-contribuie-la-dezvoltarea-unor-mecanisme-de-coordonare-in-situatii-critice-utilizate-la-nivel-european