SIVECO Romania a castigat un nou contract de furnizare de servicii IT pentru Comisia Europeana

BUCURESTI - 24 septembrie 2013

Comunicat tip General in Afaceri, IT&C, Tehnologie

In perioada 2013 - 2017, SIVECO va continua sa furnizeze servicii de dezvoltare software si mentenanta pentru portalul de cercetare al Uniunii Europene CORDIS

Peste 34.000.000 de pagini accesate si peste 4.000.000 de documente descarcate anual – aceasta este dimensiunea portalului european CORDIS (Serviciul de informare privind cercetarea si dezvoltarea), pentru care SIVECO Romania va continua sa asigure si in urmatorii 4 ani servicii de dezvoltare software si mentenanta.

CORDIS este portalul cercetarii europene, a carui principala misiune este de a facilita participarea la activitatile de cercetare, in special in cadrul Programelor Cadru pentru cercetare, dezvoltare tehnologica si activitati demonstrative finantate de Uniunea Europeana. De asemenea, portalul urmareste imbunatatirea exploatarii rezultatelor cercetarii, punand accent pe sectoarele vitale pentru competitivitatea europeana si promovarea cunostintelor dobandite, stimuland performantele companiilor in domeniul inovarii si facilitand recunoasterea publica a noilor tehnologii.

Plasat in primele 10 website-uri ale Uniunii Europene din punct de vedere al traficului (peste 6,4 milioane de vizite in 2012), portalul a oferit anul trecut un grad total de disponibilitate de 99,71%.

Expertiza si serviciile software furnizate de SIVECO vizeaza dezvoltarea permanenta a aplicatiilor de baza ale portalului CORDIS, cu scopul de a oferi utilizatorilor sai o experienta in permanenta imbunatatita in termeni de navigare si timp necesar pentru identificarea informatiilor necesare, dar si pentru a le facilita acestora schimbul de experienta prin intermediul instrumentelor interactive de comunicare.

Toate aceste functionalitati fac din portalul CORDIS un serviciu de informare dinamic si interactiv, care are rolul de a disemina rezultatele proiectelor finantate din fonduri europene in domeniul cercetarii, facilitand accesul la toate informatiile si publicatiile relevante.

Cu o prezenta online de peste 20 de ani, portalul se bucura de o credibilitate foarte crescuta in randul utilizatorilor sai, datorata in principal performantei si disponibilitatii crescute a serviciilor oferite. Studiul anual realizat in randul utilizatorilor si vizitatorilor portalului a aratat ca 86,7% dintre acestia au apreciat in mod pozitiv imbunatatirile aduse la nivelul functionalitatilor portalului CORDIS in 2012.

„Am realizat mentenanta si dezvoltarea pentru portalul CORDIS in ultimii 4 ani - un proiect cu cerinte extrem de exigente, al carui succes este confirmat si prin continuarea furnizarii acestor servicii de catre noi in urmatorii 4 ani. Experienta dezvoltata si pe parcursul derularii acestei serii de contracte cu Comisia Europeana pozitioneaza SIVECO drept un lider european in furnizarea de proiecte integrate complexe, dezvoltarea afacerilor in spatiul european fiind un obiectiv important”, a declarat Stefan Morcov, Vice Presedinte Adjunct in cadrul SIVECO Romania.

In 2009, SIVECO Romania era prima companie romaneasca de software implicata intr-un proiect de servicii IT de o asemenea anvergura, derulat pentru Comisia Europeana.

Recent, SIVECO Romania a semnat un nou contract cadru pentru dezvoltarea de software si mentenanta CORDIS pe perioda 2013-2017, dupa castigarea licitatiei organizate in 2013 de Oficiul pentru Publicatii al Uniunii Europene.

Noul contract castigat de SIVECO Romania completeaza o serie bogata de proiecte in spatiul european si este deja al treilea mare contract cadru semnat de companie in aceasta arie.

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.300 de angajati.

Actionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V si SIVECO Management Team.

Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Intelligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture si eCustoms, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

De-a lungul celor 21 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 170 de premii interne si internationale.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/siveco-romania-a-castigat-un-nou-contract-de-furnizare-de-servicii-it-pentru-comisia-europeana