Epson dezvolta un controler USB cu software integrat

BUCURESTI - 26 februarie 2009

Comunicat tip General in Tehnologie

- Permite controlul memoriei USB printr-o interfaţă serială -

Tokyo, Japonia –26 februrie 2008 - Seiko Epson Corporation ('Epson', simbol TSE: 6724) anunţă lansarea pe piaţă a unei noi serii de controlere USB LSI cu software USN integrat, concepute pentru conectivitate ultra-rapidă cu o gamă variată de dispozitive.

Compacte, portabile şi uşor de folosit, dispozitivele de memorie USB pot fi conectate la un port USB pe aproape orice sistem de calcul, pentru a transfera rapid date. Fiind disponibile într-o multitudine de forme şi dimensiuni, popularitatea dispozitivelor de memorie USB a crescut tot mai mult, odată cu extinderea capacităţii de stocare şi scăderea preţurilor. Funcţiile USB sunt preluate tot mai mult şi de echipamentele integrate. Cu toate acestea, dezvoltatorii de echipamente integrate au întâmpinat dificultaţi în adoptarea conexiunilor USB. Printre cele mai importante provocări cu care s-au confruntat aceştia se numără:

• accesul la cunoaşterea tehnologiei USB;

• ciclurile de producţie îndelungate şi multe ore/muncă necesare dezvoltării aplicaţiei software USB;

• procesoarele din clasele de 8 biţi şi 16 biţi care nu dispun de funcţii USB gazdă.

Noul cip S1R72U06 este a doua generaţie a controlerului USB LSI S1R72U16 şi dispune de software integrat pentru facilitarea conexiunii USB pe orice echipament. Noul controler este mult mai uşor de utilizat şi permite o conectivitate extinsă. Spre deosebire de modelul precedent S1R72U16, noul S1R72U06 suporta interfaţa serială, putând fi conectate şi dispozitve precum mouse-ul sau tastatura. În plus, cipul dispune şi de rezonatori ceramici. Acum, chiar şi dezvoltatorii de echipamente care nu stăpânesc tehnologia USB pot integra cu uşurinţă conexiuni USB în dispozitivele integrate, datorită faptului că noile LSI se pot conecta şi pot controla procesoare din clasele de 8 biţi şi 16 biţi printr-o interfaţă serială UART sau SPI.

Caracteristici
Uşor de folosit - Nu este necesară cunoaşterea tehnologiei USB; control prin interfaţă serială
Ideal pentru dispozitivele compacte - Compatibil cu procesoarele de 8 sau 16 biţi; Compatibil cu diferite frecvenţe de ceas
Compatibilitate cu memorii USB - Echipat cu memorie USB, nu este necesară dezvoltarea de software USB
Compatibil cu dispozitive periferice - Echipat cu interfaţă de utilizare
Conectivitate facilă - Interfaţă serială UART sau SPI permite conectarea rapidă cu procesorul (CPU)
Alimentare de la o singură sursă - Operează cu o singură sursă de 3,0 V până la 5,5 V
Design compact - 7-mm² , 48 pini QFN; 9-mm², 48 pini QFP

Specificaţii

1) Funcţii USB gazdă
• Echipat cu 1 port USB gazdă
• Include software USB, gazdă USB, interfaţă utilizare
• Mod de funcţionare full-speed (12 Mbps) şi low-speed (1,5 Mbps)
• Sursă VBUS (este necesară de 5 V pentru această funcţie)

2) Altele
Interfaţă CPU - Interfaţă serială UART sau SPI
Sursă - Sursă unică de la 3,0 V la 5,5 V
Interfaţă CPU = de la 1,8 V la 5 V
Frecvenţă externă - 12 MHz şi 24 MHz cu unitate de cristal şi rezonator ceramic (intrări de 12 MHz şi 24 MHz sunt posibile)
Dimensiuni - Circuit QFN: 7mm², 48 pini
Circuit QFP: 9mm² , 48 pini
Temperatură de operare - De la –40°C la +85°C
Mostre - Disponibile în prezent

Lansarea unui model final echipat şi cu un sistem de fişiere este programată pentru iarna anului 2009.

Când este nevoie de conexiune USB 2.0
Controlerul S1R72U16, care este momentan în producţia de serie, suportă modul High-Speed (480 Mbps). Asemeni modelului S1R72U06, controlerul S1R72U16 încorporează software USB, ceea ce le permite dezvoltatorilor să integreze conexiuni USB în dispozitivele integrate.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesaţi următorul site:

* începând cu luna ianuarie 2009, pe baza cercetărilor Epson.

Despre SMARTPOINT CONSULTING SRL

Despre Epson Group:
Epson este lider global în produse de imagine, incluzând imprimante, proiectoare 3LCD şi LCD-uri de dimensiuni mici şi mijlocii. Cu o cultură inovatoare şi creativă, Epson se dedică depăşirii viziunii şi aşteptărilor clienţilor din întreaga lume cu produse cunoscute pentru calitatea, funcţionalitatea, caracterul compact şi eficienţa energetică superioare.
Epson este o reţea formată din 93.279 angajaţi în 107 de companii în toată lumea şi este mândră de contribuţia continuă la mediul econimic global şi al comunităţilor în care este localizată. Făcând parte din corporaţia japoneză Seiko Epson, grupul a avut vânzări consolidate de 1,347 miliarde de yeni în anul fiscal 2007.

www.epson.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/smartpoint/epson-dezvolta-un-controler-usb-cu-software-integrat