NVIDIA ANUNŢĂ PARTENERIATUL STRATEGIC CU MOTIONDSP

BUCURESTI - 29 septembrie 2008

Comunicat tip General in IT&C

Tehnologia NVIDIA CUDA accelerează softul MotionDSP pentru a îmbunătăţi în timp real semnalul video al clipurilor realizate de utilizatori

SANTA CLARA, CA – 29 septembrie 2008 – Corporaţia NVIDIA (NASDAQ: NVDA), liderul mondial în tehnologiile de procesare vizuală, anunţă astăzi încheierea unui parteneriat strategic cu MotionDSP™, unul dintre liderii aplicaţiilor software de recodare video digitală şi unul dintre cei mai noi parteneri ai ecosistemului NVIDIA® CUDA™. Softul revoluţionar creat de MotionDSP se bazează intens pe puterea de procesare oferită de tehnologia NVIDIA CUDA pentru a îmbunătăţi semnificativ calitatea vizuală a videoclipurilor create de utilizatori.

Ca dovadă că unităţile de procesare vizuală NVIDIA furnizează mai mult decât simpla putere de randare grafică, inginerii din cadrul MotionDSP au obţinut o creştere cu 500% a performanţei numerice atinse de softul de recodare video pentru îmbunătăţirea materialelor video. Tehnologia revoluţionară de recodare video MotionDSP, prezentată în premieră luna trecută în cadrul conferinţei NVISION 08, le permite utilizatorilor să îmbunătăţească semnalul video al clipurilor filmate cu telefoane mobile, camere video, camere digitale sau provenite de pe Internet. Arhitectura paralelă cu nuclee multiple a unităţilor de procesare vizuală NVIDIA GeForce® şi tehnologia CUDA accelerează softul MotionDSP pentru a furniza imediat performanţe în timp real, pe care sistemele bazate numai pe unităţile centrale de procesare (CPU) nu le-ar atinge mai devreme de 2010.

“Softul de recodare video dezvoltat de MotionDSP se numără printre primele aplicaţii pentru utilizatori obişnuiţi care profită de puterea tehnologiei CUDA şi va oferi un nou standard în procesarea video pe PC,” a declarat Dan Vivoli, senior vice president of marketing în cadrul NVIDIA. “Tehnologia MotionDSP a fost recunoscută unanim de presă, analişti şi utilizatori ca fiind cea mai bună de pe piaţă pentru îmbunătăţirea semnalului video al clipurilor. Fiind la rândul nostru pionieri în procesarea vizuală, parteneriatul cu un inovator în aplicaţiile software a fost firesc”.

Softul dezvoltat de MotionDSP, cu numele de cod “Carmel”, foloseşte metode sofisticate cu cadre multiple pentru a localiza fiecare pixel din zecile de cadre video, astfel încât o sursă cu o rezoluţie joasă să poată fi reconstruită într-un format video de înaltă calitate. Softul MotionDSP reduce semnificativ zgomotul de compresie şi de senzor, îmbunătăţeşte rezoluţia şi corectează efectele de luminozitate scăzută.

“NVIDIA este lider în procesarea vizuală pe PC şi suntem extrem de încântaţi să îi avem ca parteneri,” a declarat Dr. Sean Varah, CEO MotionDSP. “Tehnologia CUDA redefineşte limitele procesării pe PC. În cazul nostru, CUDA accelerează programele MotionDSP pentru a rula în timp real, permiţându-i softului Ikena™ să evolueze dintr-un instrument de monitorizare video într-o aplicaţie ce rulează în timp real şi este destinată utilizatorilor obişnuiţi. Aplicaţia “Carmel”, bazată pe tehnologia CUDA, va avea o interfaţă uşor de utilizat de oricine şi va face din procesarea video de calitate o realitate pentru orice sistem care include o unitate de procesare vizuală NVIDIA.”

MotionDSP estimează ca ediţia pentru retail a softului va fi disponibilă din trimestrul 1 al anului 2009.

Despre SMARTPOINT CONSULTING SRL

Despre MotionDSP
MotionDSP este unul dintre liderii pieţei de aplicaţii software de prelucrare a imaginilor video digitale. Tehnologia cu cadre multiple a softului dezvoltat de MotionDSP îmbunătăţeşte dramatic semnalul video provenit dintr-o multitudine de surse, de la telefoane mobile la camere de supraveghere. Tehnologia patentată se regăseşte şi în Ikena Reveal, o soluţie software revoluţionară pentru monitorizarea video dar şi în serviciul WEB destinat utilizatorilor care îşi doresc să recodeze clipurile video realizate cu un telefon mobil sau cu o cameră digitală www.fixmymovie.com.

Despre NVIDIA
NVIDIA (Nasdaq: NVDA) este liderul mondial în tehnologia de procesare vizuală şi compania care a inventat unitatea de procesare grafică (GPU), un procesor foarte performant care generează o grafică uimitoare pentru staţiile de lucru, computerele personale, consolele de jocuri şi dispozitivele mobile. NVIDIA deserveşte atât industria de divertisment şi segmentul utilizatorilor individuali prin produsele sale GeForce®, cât şi segmentul profesional, de design şi vizualizare prin produsele sale Quadro™ şi domeniul foarte performant de procesare cu ajutorul produselor sale Tesla™. NVIDIA are sediul în Santa Clara, California şi are birouri în Asia, Europa şi America.
Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.nvidia.co.uk.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/smartpoint/nvidia-anunta-parteneriatul-strategic-cu-motiondsp