NVIDIA AVANSEAZA GRAFICA PENTRU VIZUALIZAREA CAD SI DCC

BUCURESTI - 9 ianuarie 2008

Comunicat tip General in IT&C

Noua placă grafică Quadro® FX 3700 de la NVIDIA oferă cele mai bune caracteristici , programabilitate, preţ şi performanţă pentru utilizatorii intensivi

SANTA CLARA, CA – 9 ianuarie 2008 – NVIDIA (Nasdaq: NVDA), lider mondial în tehnologia de procesare vizuală, ia încă odată iniţiativa pentru a îmbunătăţi productivitatea designului computerizat (CAD) şi a creatorilor de conţinut digital odată cu lansarea noii Quadro® FX 3700 de la NVIDIA, o placă grafică de top capabilă să ofere o creştere a performanţei de până la 2X comparativ cu generaţia anterioară a acestui produs.

Clienţii de soluţii PLM de la “Dassault Systèmes’ au cerut întotdeauna combinaţia optimă dintre performanţa pentru modelele de mari dimensiuni şi multe caracteristici pentru soluţiile lor grafice. Acum, odată cu integrarea unităţii de procesare grafice bazate pe scalarea vertecşilor şi CgFX – shadere foarte realiste în CATIA, Quadro FX 3700 de la NVIDIA vine la momentul oportun prezentând combinaţia ideală dintre performanţă şi caracteristici,” a declarat Christophe Delattre, manager R&D Visualization la Dassault Systemes,. “Suntem convinşi că Quadro FX 3700 se va adresa aşteptărilor ridicate ale clienţilor noştri.”

Placa grafică Quadro FX 3700 oferă performanţe înalte pentru vizualizarea interactivă; cu 112 procesoare paralele, memorie internă de 512 MB şi o interfaţă de memorie de 256 biţi placa gestionează cu uşurinţă modelele de mari dimensiuni şi shaderele în timp real ce domină pieţele de CAD şi cele de creaţie de conţinut digital (DCC). Pentru a intensifica experienţa utilizatorului placa grafică Quadro FX 3700 încorporează NVIDIA® Application Configuration Engine (ACE), ce configurează automat unităţile grafice hardware şi software pentru a oferi performanţă maximă în aplicaţii. Placa oferă de asemenea tehnologia de vârf SLI pentru a scala în mod dinamic performanţa grafică, pentru a îmbunătăţi calitatea imaginii şi pentru a extinde suprafaţa de afişare.

Arhitectura unificată de la NVIDIA, introdusă anul trecut, oferă shadere sofisticate pentru a simula o gamă nelimitată de caracteristici fizice, precum efectele de lumină, (dispersia, reflecţia, refracţia, modelele BRDF) şi proprietăţile suprafeţelor fizice (efecte de casting, porozitate, suprafeţe modelabile). Shaderele în timp real permit acestor efecte să fie combinate şi modificate în mod interactiv, lucru care este imposibil cu structurarea simplă statică de texturi 2D.

Placa grafică Quadro FX 3700 oferă de asemenea suport pentru PCI-Express Gen 2, dublând semnificativ rata transferului de date dintre unitatea de procesare grafică şi chipseturile Gen 2 la o viteză incredibilă de 16 Gbps. De asemenea, fiind compatibil cu Energy Star 4.0, placa grafică Quadro FX 3700 consumă mai puţin de 80 de waţi pentru o gestionare a energiei mai bună.

“Placa grafică Quadro FX 3700 de la NVIDIA demonstrează că NVIDIA continuă să investească masiv în soluţiile revoluţionare pentru utilizatorii profesionişti,” a declarat Dan Vivoli, vice preşedinte executiv de marketing la NVIDIA. “Combină caracteristici bogate cu o performanţă uluitoare pentru a completa cu succes de la un capăt la altul o serie de soluţii de vizualizare profesionale de neegalat în industrie.”

Placa grafică Quadro FX 3700 suportă tehnologia NVIDIA CUDA™, un mediu de dezvoltare de limbaj C pentru unităţile de procesare grafică de la NVIDIA ce permite dezvoltatorilor de aplicaţii să utilizeze puterea de procesare paralelă masivă a plăcii grafice Quadro FX 3700 pentru a reduce intensiv timpul necesar de a rezolva problemele complexe de vizualizare.

Soluţiile Quadro de la NVIDIA sunt disponibile pretutindeni prin intermediul producătorilor de PC-uri de top precum HP, Dell, IBM, şi Sun, integratorii de sisteme de top şi partenerii de canal ai NVIDIA precum PNY Technologies (US şi EMEA), Leadtek (APAC), şi Elsa (Japonia). Pentru mai multe informaţii despre soluţiile profesionale de la NVIDIA vă rugăm vizitaţi www.nvidia.co.uk/quadro. Placa grafică Quadro FX 3700 are un MSRP de 859€.

Despre SMARTPOINT CONSULTING SRL

Despre NVIDIA
NVIDIA este lider mondial în tehnologia de procesare vizuală şi compania care a inventat unitatea de procesare grafică (GPU), un procesor foarte performant ce generează o grafică uimitoare pentru staţiile de lucru, calculatoarele personale, consolele de jocuri şi dispozitivele mobile. NVIDIA deserveşte atât industria de divertisment şi segmentul utilizatorilor individuali prin produsele sale GeForce®, cât şi segmentul profesional, de design şi vizualizare prin produsele sale Quadro™ şi domeniul foarte performant de procesare cu ajutorul produselor sale Tesla™. NVIDIA are sediul în Santa Clara, California şi are birouri în Asia, Europa şi America. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi: www.nvidia.co.uk.

Anumite declaraţii din acest comunicat de presă care include, dar nu se limitează la impact, beneficii, caracteristici, şi performanţă ale plăcii grafice Quadro® FX 3700 de la NVIDIA; preferinţe ale clienţilor, precum şi momentul şi sursa disponibilităţii produselor Quadro® FX 3700 de la NVIDIA, reprezintă declaraţii care sunt supuse riscurilor şi nesiguranţei care ar putea face ca rezultatele să fie material diferite de aşteptări. Asemenea factori importanţi includ: întârzieri în lansarea plăcii grafice Quadro® FX 3700 de la NVIDIA în producţie, dificultăţi în dezvoltarea de noi produse îmbunătăţite, încrederea noastră în terţi producători, asamblatori, firme care testează şi ambalează plăcile grafice Quadro® FX 3700 de la NVIDIA, defecte de software sau de producţie ale plăcii grafice Quadro® FX 3700 de la NVIDIA, pierderea neaşteptată a performanţei atunci când placa grafică Quadro® FX 3700 de la NVIDIA este integrată în sisteme, impactul dezvoltării tehnologice şi a competiţiei, trenduri generale în industrie, schimbări în preferinţele clienţilor, schimbări în standardele din industrie şi interfeţe şi alte riscuri detaliate din când în când în rapoartele din dosarele NVIDIA la Comisia de Valori Mobiliare, care includ Formularul 10-Q pentru perioada fiscală care a luat sfârşit la 28 octombrie 2007. Copii după aceste rapoarte se găsesc pe site-ul nostru şi pot fi accesate gratuit. Aceste declaraţii nu reprezintă garanţia performanţelor viitoare şi vorbesc numai la data prezentului document şi, cu excepţia situaţiei în care legea o cere, NVIDIA nu îşi asumă nicio obligaţie de a le actualiza, în eventualitatea unor evenimente sau circumstanţe ulterioare.
# # #

Copyright® 2007 NVIDIA Corporation Toate drepturile rezervate. NVIDIA, logo-ul NVIDIA, NVIDIA Quadro, Quadro, CUDA şi Tesla sunt mărci şi/sau mărci înregistrate ale Corporaţiei NVIDIA în Statele Unite ale Americii şi alte ţări. Toate celelalte nume de produs şi/sau de companie pot fi nume comerciale, mărci şi/sau mărci înregistrate ale respectivilor proprietari la care sunt asociate. Caracteristicile, preţurile, disponibilitatea şi specificaţiile sunt supuse schimbării fără a se anunţa.

Notă către editori: Dacă sunteţi interesaţi de vizualizarea mai multor informaţii despre NVIDIA, vă rugăm vizitaţi secţiunea pentru presă de la NVIDIA la http://www.nvidia.com/view.asp?PAGE=press_room.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/smartpoint/nvidia-avanseaza-grafica-pentru-vizualizarea-cad-si-dcc