La Sphera Building Center afli care sunt normativele si cerintele de calitate pentru exploatarea in siguranta a spatiului din cladirile de birouri

BUCURESTI - 17 ianuarie 2008

Comunicat tip General in Arhitectura / Design

Maine, 18 ianuarie 2008, ora 15.00, la sediul din str. Serg. Nutu Ion nr. 44, are loc seminarul “Siguranta in exploatarea spatiului din cladirile de birouri. Referinte normative si cerinte de calitate” sustinut de conf. univ. dr. arh. Gabriel Negoescu. Companiile Carpet&More, Electro Daniella, Business Class, Rhin Pri Danube si Delta Design vor prezenta produse din portofoliul propriu ce corespund exigentelor de exploatare in siguranta a spatiilor de birouri

Seminarul “Siguranta in exploatarea spatiului din cladirile de birouri. Referinte normative si cerinte de calitate” va cuprinde expunerea sustinuta de conf. univ. dr. arh. Gabriel Negoescu in cadrul careia se vor prezenta principalele referinte normative de siguranta in exploatare, incadrarea acestora in sistemul cerintelor de calitate, adaptarea constructiilor la nevoile persoanelor cu handicap si se vor face referiri la modul de calculare a coeficientului de frecare a pardoselilor. Asadar, veti afla detalii despre masurile de adaptare si compensatorii care se impun a fi luate in cladiri pentru respectarea cerintelor de siguranta in exploatare, cu referire la siguranta circulatiei pietonale impotriva alunecarii, impiedicarii, oboselii excesive, caderii in gol, contactului cu suprafete vitrate (pereti, usi, ferestre, luminatoare), contactului cu usi batante, coliziunii cu persoane, alte obstacole (piese de mobilier, echipamente), producerii de panica. De asemenea, pentru asigurarea respectarii conceptului „proiectare pentru toti” si a Legii 519 / 2002 pentru protectia speciala si incadrarea in munca a persoanelor cu handicap, se vor prezenta cerinte legate de accesul in cladire si desfasurarea activitatii persoanelor cu handicap locomotor.
In plus, se vor face precizari referitoare la conditii generale de punere in siguranta a spatiilor cladirii, la preluarea acesteia (avand in vedere ca majoritatea lucrarilor sunt de reconversie functionala a cladirii), de urmarire in timp a comportarii cladirii si se vor oferi detalii despre primul normativ intern realizat la cerere pentru BCR in vederea utilizarii in siguranta a spatiilor proprii de birouri.
Printre produsele prezentate de companiile participante la acest eveniment se numara mocheta rezistenta la foc si parchetul tratat special, corpuri de iluminat industrial, pentru mediu cu pericol de explozie, sisteme de iluminat de siguranta si avarie, gresie pentru pardoseli cu trafic intens, pardoseli din lemn abrazive pentru exterior, dar si produse speciale pentru pardoseli cu sistem de siguranta ridicat.

Despre Sphera Building Center

Sphera Building Center este primul complex expozitional pentru constructii, arhitectura, design interior si consultanta in domeniu precum si un centru pentru seminarii, expozitii, cursuri si targuri. Sphera Building Center s-a lansat in 2004, iar in prezent are un spatiu de 5.000 metri patrati pentru mai mult de 100 de expozanti

Pentru inscrieri si mai multe detalii ne puteti contacta la:
tel.: 021/319.07.61, int. 211
Departamentul Evenimente
Persoana de contact: Elena Popescu
tel: 0724/34.32.57
Inscrierile se pot face si on-line
elena@spheracenter.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sphera-building-center/la-sphera-building-center-afli-care-sunt-normativele-si-cerintele-de-calitate-pentru-exploatarea-in-siguranta-a-spatiului-din-cladirile-de-birouri