Terorism in premiera

BUCURESTI - 29 noiembrie 2005

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Teatrul Fara Frontiere in coproductie Teatrul Mic si ArCuB prezinta miercuri, 30 noiembrie, ora 19.00, la Teatrul Foarte Mic premiera absoluta in Romania a spectacolului 'Terorism', pe textul dramaturgilor rusi Oleg si Vladimir Presniakov, doi dintre cei mai fascinanti dramaturgi contemporani din Rusia.

Echipa artistica este formata din:
Distributie: Paula Gherghe, Madalina Ghitescu, Maria Obretin, Mihaela Sirbu, Ionut Adascalitei, Adrian Anghel, Laurentiu Banescu, Rolando Matsangos, Razvan Oprea;
Regie si concept video: Gianina Carbunariu;
Scenografie si concept video: Maria Draghici;
Montaj: Tudor Petre;
Muzica: Electric Brother;
Traducere: Masa Dinescu.

Terorism se petrece pe parcursul unei singure zile intr un oras aparent obisnuit, in care doua batrane planuiesc crime, o secretara se spanzura in „camera de relaxare” a companiei, jocul sexual a doi amanti degenereaza in violenta si o alarma cu bomba ameninta aeroportul. Fratii Presniakov, doi dintre cei mai fascinanti dramaturgi contemporani din Rusia, sunt autorii acestui autentic thriller politic.

Teatrul Fara Frontiere este una dintre primele companii de teatru independent din Romania, care pune in scena spectacole in diferite spatii de joc, colaborand cu alte institutii de teatru sau orientandu se spre spatii neconventionale. Spectacolele TFF nu sunt identificate prin locatia in care se desfasoara, ci prin fidelitatea fata de viziunea companiei. Dintre proiectele anterioare ale TFF fac parte: The Shape of Things (forma lucrurilor), Bash. O trilogie contemporana, La tara, Trei versiuni ale vietii.

Teatrul Foarte Mic a fost deschis in ultimii doi ani provocarilor de tot felul. Dramaturgia contemporana, tinerii regizori si actori au gasit aici un spatiu propice pentru valorificare si experimentare. Colaborarile cu dramAcum2, Studioul Toaca, Teatrul Fara Frontiere, Teatrul Inexistent, Studioul Casandra au creat o noua identitate salii si au castigat un public constant.

Despre Teatrul Fara Frontiere

Teatrul Fara Frontiere este una dintre primele companii de teatru independent din Romania, infiintata de Mihaela Sirbu in 1996. Teatrul Fara Frontiere mizeaza pe: tineri creatori, teme actuale ale societatii, texte noi, incitante, ale celor mai buni dramaturgi contemporani, modalitati artistice neconventionale.
Ana Militaru
tff@teatrulfarafrontiere.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/teatrul-fara-frontiere/terorism-in-premiera