Terre des hommes primește recunoaștere internațională pentru menținerea siguranței copiilor

BUCURESTI - 1 iunie 2016

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, ONG, Social

Live site

În urmă unei evaluări realizate de către mişcarea globală Keeping Children Safe, Fundația Terre des hommes (Tdh) a primit cea mai înaltă recunoaştere - “Nivelul 1 de Certificare” - pentru modul în care protejează copiii.

Prin grija acordată menținerii siguranţei copiilor în toate intervenţiile sale, Terre des hommes dă dovadă de leadership în domeniul asistenţei pentru protecţia copilului. Sperăm ca toate organizaţiile să le urmeze exemplul în implementarea Standardelor Internaționale pentru Menținerea Siguranței Copiilor. Trebuie să ne asigurăm că, oriunde şi oricând, copiii sunt protejaţi de ceea ce le poate face rău“ a declarat Sarah Blakemore, Director Keeping Children Safe.

Nivelul 1 de certificare în domeniul menţinerii siguranţei copiilor arată în ce măsură politicile de lucru ale unei organizații identifică situaţiile de risc pentru copii şi prevăd măsurile de urmat pentru combaterea acestora.

Analiza condusă de Keeping Children Safe a arătat că Tdh este un exemplu de urmat datorită următoarelor bune practici:

• O politică de protecţie a copilului cu adevărat globală a fost realizată şi este disponibilă în diferite limbi atât pentru angajaţii sau partenerii organizaţiei, cât şi pentru copii şi părinţi. Politica este revizuită regulat şi consolidată în permanență;

• Tdh a dezvoltat un set de materiale de instruire şi orientare privind protecţia copilului pentru noii angajaţi;

• Monitorizarea şi revizuirea politicii privind protejarea copiilor se desfăşoară în mod regulat, prin sesiuni de învăţare activă.

Sunt încântată că Terre des hommes a primit certificarea de Nivel 1 din partea Keeping Children Safe. Această recunoaştere pune în valoare munca echipelor din teren, cărora li se datorează tot succesul eforturilor noastre de a-i proteja pe copii" a declarat Caroline Monin, Expert în Managementul Riscului, Tdh.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/terre-des-hommes/terre-des-hommes-primeste-recunoastere-internationala-pentru-mentinerea-sigurantei-copiilor