Avanpremiera FNT: un film despre Sasha Waltz la CNDB

Locul desfasurarii: Centrul National al Dansului din Bucuresti

Organizator: FNT

Avanpremiera FNT: un film despre Sasha Waltz la CNDB

Centrul Naţional al Dansului din Bucureşti este gazda unei seri unice:


Miercuri, 11 martie, ora 18.00 va invitam sa asistati la proiectia filmului „Gradina plăcerilor” – un documentar despre marea coregrafă Sasha Waltz, regizat de Brigitte Kramer. Vor prezenta Vava Ştefănescu, directorul artistic CNDB şi Cristina Modreanu, director artistic al Festivalului Naţional de Teatru.

Seara de proiecţie va fi prima dintr-o serie de evenimente care sunt menite să facă cunoscute marile nume ale scenei internaţionale invitate la Bucureşti cu ocazia ediţiei din 2009 a Festivalului Naţional de Teatru.

“După experienţa de anul trecut am înţeles că publicul trebuie să afle cât mai din timp ce va conţine programul FNT. Chiar dacă festivalul are loc abia în noiembrie, numele cu care noi ne aflăm în negocieri pentru venirea la Bucureşti trebuie să fie deja cunoscute spectatorilor, mai ales ca e vorba despre creatori care vin pentru prima dată în Romania. Filmul „Grădina Plăcerilor” este o ocazie excelentă pentru publicul românesc de a se familiariza cu munca uneia dintre puţinele coregrafe care a dat o faţă teatrală dansului, fiind premiată în 2008 cu Premiul Europa -„Noi realităţi teatrale” pentru creaţia ei. Sperăm că Sasha Waltz va fi prezentă la Bucureşti la cea de-a XIX a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru şi vrem să afle cât mai multă lume cine este ea şi cum a contribuit la rafinarea formelor de teatru-dans.” ( Cristina Modreanu, selecţioner unic FNT).


Durata proiecţiei: 1h
Intrarea este liberă.


Despre Sasha Waltz
Sasha Waltz a fondat împreună cu Jochen Sandig în 1993 o companie de dans neconvenţională: Sasha Waltz & Guests, în care au lucrat, pe parcursul timpului, peste 150 de dansatori din 25 de ţări. Prin munca ei Sasha Waltz ajută performerul nu numai în crearea unui spectacol, îndrumând artistul în descoperirea expresivităţii corporale printr-o călătorie în sinele acestuia.




Pentru mai multe detalii şi alte informaţii: Florentina Bratfanof [0722 529 446, press@fnt.ro]

Despre UNITER

Despre Kama Gingas:
Deşi a absolvit în 1967 Institutul de teatru, muzică şi cinematografie din Leningrad (unul dintre profesorii săi a fost marele regizor Georgy Tovstonogov), nu a putut să se adapteze cerinţelor socialismului sovietic şi aproape că nu a lucrat până în a doua jumătate a anilor ‘70. Talentul său a înflorit la aproape 20 de ani după debutul profesional, în contextul schimbărilor politice dramatice care au avut loc în Rusia în a doua jumătate a anilor ‘80.

Marca sa au devenit adaptările dramatice după proză. Spectacolele lui Kama Gingas au fost prezente în festivaluri din Germania, Italia, Suedia, Belgia, Finlanda, Olanda, Franţa şi fosta Iugoslavie. În ultimii zece ani a regizat un număr de producţii în Europa, printre care “Idiotul” în Germania şi “Macbeth” în Finlanda. Kama Gingas este profesor la Academia de Teatru suedez din Helsinki.

Participare: Intrare libera