COMUNICAT DE PRESA

BUCURESTI - 20 iunie 2005

Comunicat tip General in Social



În perioada 13-17 iunie, Uniunea Naţională a Patronatului Român împreună cu Ministerul Apărării Naţionale şi ORNISS au fost organizatorii celei de-a 26 reuniuni a SC/4 INFOSEC. În cadrul reuniunii au participat reprezentanţi din toate ţările membre NATO scopul întâlnirii find discuţiile cu privire la protecţia informaţiilor în format electronic şi emiterea de măsuri de securitate în acest domeniu.

COMUNICAT DE PRESA




SC/4 INFOSEC funcţionează sub patronajul direct al comitetului NC3B (NATO C3 Board) şi relaţionează în principal cu Comitetul de Securitate al NATO, cu Comitetul Militar Nord Atlantic şi cu Oficiul de Securitate NATO. Reuneşte reprezentanţi aparţinând unor agenţii şi organizaţii cu înalte responsabilităţi cum ar fi PENTAGON, DACAN, SECAN, EUDAC şi elaborează politica INFOSEC ca parte semnificativă a politicii generale de securitate a NATO.
Misiunea principală a SC/4 INFOSEC este să sprijine comitetul NC3B (NATO C3 Board) în realizarea obiectivelor fundamentale de securitate şi să reglementeze protecţia informaţiilor în format electronic. De asemenea SC/4 INFOSEC elaborează directive tehnice şi de implementare INFOSEC în domeniul securităţii computerelor şi reglementează evaluarea şi certificarea sistemelor informatice şi de comunicaţii. Are principala responsabilitate în perfecţionarea interoperativităţii sistemelor C3 aparţinând NATO şi statelor membre NATO.
„Faptul că România a fost desemnată să organizeze această reuniune la scurt timp după integrarea sa în structurile NATO, atestă prestigiul de care se bucură ţara noastră în acest domeniu şi constituie un foarte bun prilej de promovare a imaginii României în lume. De asemenea, a probat potenţialul României de a organiza evenimente în care reprezentanţi oficiali şi specialişti ai agenţiilor şi comitetelor NATO de profil să poată avea dezbateri cu omologii lor români şi a asigurat intrarea într-un circuit care se practică la nivelul ţărilor membre NATO. În cadrul reuniunii s-au dezbătut aspecte privind politica generală de securitate a Alianţei Nord-Atlantice în domeniul protecţiei informaţiilor în format electronic.Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, ca organizator al acestei reuniuni, împreună cu Ministerul Apărării Naţionale, în calitate de Autoritate Desemnată de Securitate şi Uniunea Naţională a Patronatului Român au asigurat condiţiile corespunzătoare pentru organizarea şi desfăşurarea celei de-a XXVI-a sesiuni a Subcomitetului 4/INFOSEC în România“ a declarat colonel Ion Ciobanu, MApN.
Marian Petre Miluţ, preşedintele UNPR a fost gazda oficialilor NATO pe parcursul celor cinci zile de conferinţă. Potrivit preşedintelui UNPR susţinerea de către patronat a acţiunilor MApN este o dovadă a interesului manifestat de oamenii de afaceri pentru asigurarea securităţii României. „Oamenii de afaceri din UNPR sunt pregătiţi să ofere serviciile şi compenţa lor pentru susţinerea iniţiativelor NATO în România. UNPR este deschisă la o colaborare pe domenii economice prin asigurarea de servicii la standarde de calitate recunoscute pe plan european şi internaţional“ a declarat Marian Petre Miluţ.


Departamentul de Imagine şi Comunicare






Despre Uniunea Nationala a Patronatului Roman

DESPRE UNPR

UNPR este o organizaţie reprezentativă la nivel naţional. Este constituită din 10 patronate regionale cu patrimoniu propriu şi personalitate juridică. Din U.N.P.R. mai fac parte şi asociaţii profesionale din diverse domenii de activitate, reprezentând ramuri şi subramuri ale economiei naţionale.
Pe plan internaţional, UNPReste membru partener a Confederatiei Constructorilor din Europa (European Builders Confederation) şi membră a Uniunii Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din cadrul Partidului Popular European (SME Union of EPP), una dintre cele mai importante organizaţii ale IMM-urilor din Uniunea Europeană. De asemenea, UNPR este reprezentată de un delegat permanent la Bruxelles, care păstrează legătura cu toate patronatele din ţările membre ale Uniunii Europene.

Andrei Chirica
PR assistant
tel. 021-331.50.34-int 133
fax.021-330.58.56
comunicare@unpr.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/uniunea-nationala-a-patronatului-roman/comunicat-de-presa2315