Ultimele trei locuri libere la cursul de Securitatea Informatiilor!

BUCURESTI - 13 martie 2012

Comunicat tip Administrativ / Management in Administratie Publica, Afaceri, IT&C

Departamentul de Formare Continua al Universitatii Romano-Americane organizeaza in perioada 16.03- 11.05.2012, cursul de perfecíonare "Securitatea Informatiilor", formator fiind prof. univ. dr. Neculae Năbârjoiu.
Participantii la curs vor dobandi cunostintele, abilitatile si competentele necesare unei abordari profesioniste, diferentiate a elementelor manageriale specifice utilizarii informatiilor secrete, confidentiale, sensibile, personale in interes national si comunitar. Cursul se adreseaza tututror celor interesati sa se perfectioneze in domeniul securitatii informatiilor.
Pentru informatii suplimentare si inscriere te invitam sa accesezi:
http://formare.rau.ro/index.php/cursuri/77-articole-postate/90-securitatea-informatiilor

Este un truism ca cele mai multe probleme, pierderi materiale, chiar de vieti omenesti se produc din cauza precaritatii securitatii informatiei.

De aceea, vei adauga competentele necesare pentru:

•  identificarea solutiilor asigurarii securitatii informatiilor in toate situatiile;

•  gestionarea calificata a informatiei necesare succesului, in orice functie de management, cu atat mai mult in una de top;

•  gasirea de noi solutii de rezolvare a controversei dintre mass-media si aparatorii de secrete;

•  parcurgerea pasilor medierii conflictelor si crizelor generate de proasta gestionare a informatiilor;

•  fundamentarea dezbaterilor apeland la studii de caz retinute de istorie si din actualitate, la aspecte concludente de geopolitica, geostrategie si securitate;

•  stabilirea dimensiunilor securitatii individului purtator de informatii;

•  aplicarea principiilor managementului incidentelor de securitate.

 

PLAN TEMATIC

I. Societatea informatională: portretul „noii ere” - era informatională, automatizare, informatizare, digitizare, accelerarea procesului de globalizare si redefinirea actorilor acesteia, securitatea in contextul globalizarii.

II. Teoria informatiei: mod de abordare, circuitul informational, utilizarea informatiilor intr-o organizatie, manipularea informatiilor, aprecierea resursei informationale.

III. Informatia cu relevanta pentru securitatea nationala: informatia pentru securitate, doctrina nationala a informatiilor de securitate, comunitatea nationala de informatii, securitatea informatiilor, controversa cu mass-media.

IV. Securitatea in era informationala: de la „securitatea individuala” la „securitatea globala”, pacea informatională, razboiul informational si securitatea informationala, amenintari si riscuri potentiale la frontiera de est a NATO si Uniunii Europene: ,,conflictele inghetate” si litigiile de frontiera, state esuate etc.

V. Razboiul informational: razboiul din generatia a patra sau cel de al patrulea razboi mondial, asimetric si neconvenţional la început de secol, impactul razboiului informational asupra structurilor militare si populaţiei, atacul informatic intre contrarii.

VI. Sisteme de management al informatiilor si riscurilor de securitate: disfunctii, vulnerabilitati, riscuri, amenintari, pericole, gestionarea riscurilor de securitate, componentele unui sistem de management al riscului, sisteme de management al informatiei, societatea civila versus disfunctii si vulnerabilitati de securitate.

VII. Informatii în slujba cetateanului: competitia pentru informatii, managementul informatiilor – baza legala, transparenta decizionala, rolul si locul cetateanului, ca purtator de informatii, in societatea informationala.

VIII. Informatii clasificate: unele limite ale accesului la informatii, nevoia de securitate a informatiilor, informatia clasificata - suport al strategiei de securitate, stadiul armonizarii legislatiei nationale cu legislatia comunitara in domeniul securitatii informatiilor.

IX. Sistemul de securitate a informatiilor clasificate: coordonate comune: NATO si Uniunea Europeana, Sistemul de securitate a informatiilor clasificate in Romania: Autoritatea Nationala de Securitate a informatiilor clasificate - Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat, Autoritati Abilitate de Securitate, organizarea securitatii informatiilor in cadrul unei institutii sau companii, compartimente specializate pentru gestionarea informatiilor clasificate.

X. Managementul informatiilor clasificate: domeniile securitatii informatiilor clasificate: securitatea personalului, securitatea fizica, securitatea documentelor, securitatea industriala, securitatea informatiilor vehiculate in format electronic (INFOSEC).

XI. Managementul incidentelor de securitate: definirea incidentului de securitate, compromiterea informatiilor clasificate, solutionarea incidentelor de securitate in care sunt implicate informatii naţionale clasificate, solutionarea incidentelor de securitate in care sunt implicate informatii NATO/UE clasificate.

XII. Educatia de securitate – parte a culturii europene de securitate.

FORMATOR: prof. univ. dr. Neculae Năbârjoiu

INVESTITIE: 1000 LEI

La finalul cursului absolventii vor primi certificat de absolvire eliberat de Universitatea Romano-Americana.

Absolventii care dovedesc un real interes, au rezultate exceptionale si confirma competente specifice securitatii informatiilor pot primi, pe baza unui test suplimentar, din partea Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, un atestat care confirma nivelul de cunostinte atins cu acest prilej.

Conditii de inscriere:  studii superioare

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/universitatea-romano-americana/ultimele-trei-locuri-libere-la-cursul-de-securitatea-informatiilor