certSIGN, companie a grupului UTI - partener oficial al Conferinţei 'Romanian IT&C Security Forum'

BUCURESTI - 2 noiembrie 2006

Comunicat tip General in IT&C

Companie a grupului UTI, certSIGN® a fost partenerul oficial al Conferinţei 'Romanian IT&C Security Forum'. Evenimentul a fost organizat de Finmedia şi a avut loc marti, 31 octombrie 2006, la Hotel Crowne Plaza. Această conferinţă se înscrie într-o serie de evenimente grupate sub denumirea de „Noua Europă” .

Scopul evenimentului a fost de a-i determina pe utilizatori – companii sau persoane - să devină conştienţi de ameninţările tot mai evidente ce apar în operarea sau administrarea sistemelor informatice, să inţeleagă că achiziţionarea unei soluţii de securitate punctuale nu este suficientă pentru rezolvarea acestor ameninţări şi că există o serie de competenţe în România pentru a asigura securitatea completă a reţelele lor.
Audienţa conferinţei a fost formată din reprezentanţi ai mediului privat şi guvernamental deopotrivă.
Invitat special al evenimentului a fost domnul Zsolt Nagy – ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologia Informaţiilor. Alături de domnul ministru au participat: William Schmidt, Artel Inc. SUA; John Mennel, Senior IT Advisor, Booz Allen Hamilton; Sorin Greceanu, Camera de Comerţ Româno – Germană; Calin Mihai Rangu, Director IT, Raiffeisen Bank şi Ioan Cordoş – Director Business Development, UTI. Moderatorul conferinţei a fost Eugen Preotu, consilier al ministrului Nagy.
Tematica conferinţei a abordat cadrul legislativ actual şi internaţional, completarea şi armonizarea legislaţiei în domeniu pentru combaterea infracţionalităţii on-line, administraţia electronică, informatizarea administraţiei publice, sistemul computerizat de colectare taxe şi impozite, interoperabil cu cel european şi sistemul integrat de asistenţă şi control.
Speakerii companiei certSIGN® – Nicolae Ghibu, Director General şi Adrian Floarea, Business Development Manager, au detaliat problematica protecţiei datelor şi a sistemelor moderne de comunicaţii securizate.
„În acest moment nu putem vorbi, din păcate, de o cultură a utilizatorului român în ceea ce priveşte asigurarea protecţiei datelor confidenţiale. Consider că acest lucru se datorează atât unei probleme de percepţie în zona de top management, cât şi lipsei de educaţie a utilizatorului final. Acţiunile noastre, ale companiilor specializate în zona asigurării securităţii datelor, trebuie să fie în primul rând acelea de educare a publicului. Trebuie să ştii, în primul rând, ce te ameninţă ca să ştii apoi cum să te aperi.”, a precizat Adrian Floarea, Business Development Manager în cadrul companiei certSIGN®.

Despre UTI

certSIGN®, companie membră a grupului UTI, este unic producător de soluţii software şi hardware pentru protecţia datelor prin mecanisme de criptare şi semnătură electronică. Compania este primul furnizor de servicii de certificare, care a investit în crearea unei infrastructuri locale pentru procesarea cererilor de certificate şi gestionare a certificatelor digitale. certSIGN® beneficiază de experienţa echipei sale de specialişti şi de un portofoliu larg de servicii (eliberarea de certificate calificate, validarea online a stării certificatelor, marcă temporală, recuperarea cheilor private de criptare) şi produse (soluţii pentru protecţia staţiilor de lucru, a echipamentelor de calcul mobile - inclusiv SmartPhone şi PDA, document management, Single Sign On, Autorităţi de Certificare organizaţională).

Alina Costea
Marketing Manager
Divizia IT&C, UTI
Telefon: 021 - 2012619