Jingle.ro, motorul inteligent de căutare produse construit cu tehnologie 100% românească, acum caută produse și după nuanța de culoare

BUCURESTI - 13 decembrie 2012

Comunicat tip General in Afaceri, IT&C, Internet

Jingle.ro este singurul motor românesc de căutare produse care știe să recunoască culorile relevante din fotografiile produselor si sa gasească produsele cele mai apropiate ca și culoare de o anumită nuanță selectată.
Inovația constă în capacitatea de a detecta culorile produselor fara sa fie influențat de culorile fundalului în care au fost fotografiate sau chiar de culoarea pielii modelului care le poartă. Cui folosește asta? In principal celor care caută să-și asorteze cat mai bine hainele din garderobă, pantofii, poșetele și de ce nu, accesoriile.

Jingle chrome extensie

Jingle.ro s-a născut din ideea de a putea găsi cât mai ușor produsele disponibile in magazinele online românești, nu doar dupa informațiile uzuale atașate produselor (descriere, categorie, magazin, pret) dar și după cum arată (culoare).

Motorul de căutare Jingle.ro este o combinație de tehnologii inovatoare. Căutarea după cuvintele cheie a fost concepută special pentru limba română, luând în considerare diferitele forme de declinare ale cuvintelor, formele cu/fără diacritice precum și unele sinonime ale cuvintelor.

La orice căutare, Jingle prezinta asa numitele "fațete" ale căutării, și anume o lista de căutari mai specifice precum și numărul de rezultate valabile pentru aceste căutări, ajutând astfel utilizatorul să găsească mult mai repede ceea ce caută.

Căutarea după culoare se poate face atât prin specificarea culorii în șirul de căutare ("pantofi lila" sau "geanta roz bombon") cât și prin alegerea unei anumite nuanțe de culoare cu ajutorul "color pickerului" disponibil in dreptul căsuței de căutare. În cazul căutărilor după culoare, Jingle va lua in considerare în calculul relevanței si "distanta" dintre nuanța de culoare cerută și nuanța de culoare a produselor. În acest fel, produsele cu o nuanță perceptual apropiata de nuanța căutată vor fi considerate mai relevante și afișate în primele rezultate.

Detectia culorii din fotografiile de produs precum si căutarea dupa nuanța de culoare sunt tehnologii unice mediul online din România.

Pentru utilizatorii browserului Google Chrome a fost dezvoltată o extensie ce permite utilizatorilor să efectueze căutarile direct din browser. Ea poate fi descarcată din Google Webstore.

Produsele aflate la reducere nu au fost nici ele ignorate, adaugand sintagma "la reducere" in șirul de căutare ("pantofi la reducere") vor avea prioritate produsele care au prețul scăzut în această perioadă. Acesta este doar un exemplu, exista multe alte sintagme influienteaza prezentarea produselor in Jingle.

În momentul de față sunt înscrise peste 250 de magazine online românești din toate domeniile. Înscrierea magazinelor în motorul de căutare Jingle.ro este gratuită.

Despre Viar Online Consulting

Jingle.ro este un produs Viar Online Consulting SRL, companie cu capital 100% românesc.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/viar-online-consulting/jingle-ro-motorul-inteligent-de-cutare-produse-construit-cu-tehnologie-100-romneasc-acum-caut-produse-i-dup-nuana-de-culoare