Care sunt costurile unui sistem de supraveghere video?

Targu Jiu - 7 iunie 2016

Comunicat tip Produse / Servicii in Tehnologie

Vezi care sunt cele mai frecvent folosite sisteme de supraveghere video, fie ca vorbim despre o camera IP standalone sau sisteme de supraveghere 1080p HDCVI/Turbo HD. Avand o experienta de peste 20 de ani in domeniu, cei de la VonMag ofera cateva exemple de camere si DVR-uri.

Fie ca discutam despre o locuinta sau un magazin, un sistem de supraveghere video se dovedeste extrem de util pentru asigurarea securitatii bunurilor si a persoanelor. Totodata, un sistem de supraveghere video are si o componenta preventiva, descuranjand potentialii infractori.

Dezvoltarea tehnologiei a dus la cresterea considerabila a performantelor unui astfel de sistem precum si la scaderea costurilor, in prezent un sistem de supraveghere video fiind foarte accesibil ca pret.

 

Daca aveti nevoie doar de o camera de supraveghere, cea mai ieftina si facila varianta este utilizarea unei camere IP. Camerele IP pot fi conectate la retea folosind cablu ethernet sau wireless.

Pretul unei camere IP porneste de la 200 lei si poate ajunge pana la 17000 lei (pentru o camera IP termala, putand fi utilizata pentru detectia prezentei pe arii medii).

Preturile difera in functie de:

- tipul camerei: de exterior sau de interior

- forma: dome, bullet, fisheye etc.

- lentila: fixa, varifocala, cu zoom - intalnite la camerele IP PTZ (Pan Tilt Zoom)

- rezolutie: de la 1 MegaPixel la 12 MegaPixeli

- distanta IR, definita in metri

- alte functii, ex: slot card SD, detectie la miscare, PoE (Power over Ethernet)

Stocarea se poate face direct in camera (pe card de memorie SD), intr-un NAS (Network Attached Storage, util daca aveti deja unul) sau folosind un NVR (Network Video Recorder – varianta profesionala, recomandata).

 

Daca doriti un sistem de supraveghere video cu mai multe camere va recomandam un sistem analogic, componentele de baza fiind DVR-ul (Digital Video Recorder - primeste imaginile captate de camere, le proceseaza si le stocheaza) si camerele de supraveghere.

 

In ultima perioada tot mai multe persoane opteaza pentru sisteme de supraveghere HD. Fie ca sunt sisteme HDCVI, Turbo HD sau AHD, toate ofera imagini la o calitate superioara deoarece suporta rezolutii HD (720p) sau Full HD (1080p).

In plus, semnalul se poate transmite pe distante foarte mari, de pana la 800 metri.

In continuare o sa discutam despre HDCVI si Turbo HD: tehnologii dezvoltate de Dahua, respectiv Hikvision, cei mai mari producatori la nivel mondial.

 

Acestea sunt tehnologii asemanatoare dar trebuie sa stiti ca nu puteti combina ambele tehnologii; camerele HDCVI sunt compatibile doar cu DVR-uri HDCVI iar camerele Turbo HD sunt compatibile doar cu DVR-uri Turbo HD.

 

Pentru a va face o idee despre preturi, o sa va oferim cateva exemple:

- modelul HAC-HDW1000R, produs de Dahua, este in acest moment cea mai ieftina camera HDCVI, suporta rezolutie HD (720p), are o lentila fixa de 3.6mm si poate inregistra imagini pe timp de noapte la disnta de maxim 20 metri. Aceasta costa sub 100 lei.

- modelul HAC-HFW2220R-Z-IRE6 are un pret de aproximativ 500 lei insa suporta rezolutie Full HD (1080p la 25fps), dispune de senzor optic Sony Exmor, lentila varifocala 2.7-12mm cu zoom motorizat, iluminare de pana la 60 metri pe timp de noapte.

- DVR-ul HCVR5104H-S2, la care puteti conecta maxim 4 camere de supraveghere, costa 300 lei. Suporta rezolutie 720p (la 25fps) sau chiar 1080p (la 12fps), puteti conecta un microfon, puteti vedea imagini live de pe telefon mobil/tableta/PC si suporta diverse moduri de inregistrare: la detectia miscarii, continuu, dupa orar.

Preturile sunt asemanatoare pentru variantele Turbo HD.

 

O sa aveti nevoie de un HDD (hard disk) pentru DVR. Va recomandam sa utilizati doar HDD-uri special destinate sistemelor de supraveghere video, acestea fiind mult mai fiabile. Un astfel de hard disk, cu o capacitate de 1TB, costa sub 300 lei.

 

La partea de cablaj aveti 2 variante:

- cablu coaxial si mufe BNC

- cablu FTP/UTP si video balun-uri

 

Pe acelasi cablu coaxial sau pe 2 fire ale cablului FTP/UTP se pot transmite atat semnalul video cat si controlul de date: PTZ - Pan Tilt Zoom, OSD - On Screen Display.

 

VonMag va pune la dispozitie un configurator pentru sisteme de supraveghere video, la care trebuie sa alegeti doar DVR-ul, camerele, HDD-ul si lungimea cablului necesar iar restul componentelor (surse de alimentare pentru camere, mufe, etc) sunt adaugate automat.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/vonmag/care-sunt-costurile-unui-sistem-de-supraveghere-video