Cum sa deschizi portile folosind telefonul mobil

Targu Jiu - 23 decembrie 2016

Comunicat tip Produse / Servicii in IT&C

Vezi top 3 sisteme de control a automatizarilor de porti / usi de garaj folosind telefonul mobil.

Cum sa deschizi portile folosind telefonul mobil

Traind intr-o era a vitezei si tehnologiei, automatizarile portilor si usilor de garaj pot fi controlate mult mai facil si usor. Automatizarile pot fi acum actionate foarte usor de la distanta prin SMS, internet, wi-fi sau bluetooth, fiecare tehnologie prezentand atat avantaje cat si dezavantaje specifice.

Daca alegeti metoda de actionare a automatizarilor prin mesajele SMS, cum ar fi pachetul Home Control, format dintr-un modul care primeste mesaje scurte prin intermediul retelei GSM si aplicatia Home Control, aplicatie disponibila pentru utilizatorii de telefoane cu sistem de operare Android, prezinta avantajul ca se pot controla pana la 6 automatizari (6 porturi configurabile de intrare/iesire)  fiind posibila progamarea si prin SMS cu 3 nivele de acces si posibilitatea predefinirii numerelor de telefon acceptate, astfel ignorandu-se numerele de telefon straine. Un dezavantaj minor al acestui modul il reprezinta necesitatea unei cartele SIM (prepay sau abonament) pentru a putea functiona.

O alta solutie de control de la distanta a automatizarilor ar fi folosirea unui modul bluetooth cum este cel de la Nold OPEN, modul ce beneficieaza de 2 relee independente si se conecteaza prin aplicatia dedicata (disponibila in mod gratuit)  folosind telefoane cu sistem de operare Android si/sau iOS. Conexiunea dintre modul si smartphone este de tip bluetooth low energy (BLE v4.0), criptata pe 128 de biti (oferind securitate si reducerea costurilor de instalare in sistem), iar din momentul in care aplicatia va fi deschisa  se va realiza conexiunea intre cele 2 dispozitive (raza de actiune maxima de 50m, in functie de prezenta sau absenta obstacolelor) sistemul fiind gata pentru a actiona asupra automatizarii (inchiderea portilor daca acestea sunt deschise, respectiv deschiderea acestora, si exemplele pot continua, modulul fiind integrabil in diverse automatizari). Aplicatia software permite invitarea prietenilor via e-mail, permitandu-le astfel accesul si controlul automatizarii pentru o perioada prestabilita (zile, ore sau cateva minute) sau cu acces nelimitat, precum si, spre exemplu, deschiderea sau inchiderea automata a usii de la garaj atunci cand telefonul se afla in apropierea modulului.

Automatizarile se pot controla si prin wireless (wi-fi) folosind un modul Smart N1 WiFi gate opener, controlabil cu ajutorul unui telefon inteligent (Android sau iOS), modul ce functioneaza cu o tensiune de alimentare de 5V sau 12V curent continuu (dispune de 2 alimentari separate) si poate controla automatizarile ce folosesc tensiuni de curent continuu cuprinse intre 0-30V, respectiv automatizarile alimentate la reteaua de curent alternativ 220V. Multumita releului integrat, automatizarile se pot conecta atat in modul „Normal Deschis”, respectiv „Normal Inchis”, fiind capabil sa opereze prin impulsuri cat si in mod continuu. Fiind conectat la cloud, nu este obligatorie conectarea la reteaua wi-fi locala, modulul poate fi actionat cu usurinta in timp real folosind datele mobile, iar prin intermediul aplicatiei Android/iOS se poate seta un „Loop Timer” , spre exemplu atunci cand sunteti in drum spre casa puteti seta din timp ca atunci cand ajungeti acasa usa garajului sa se deschida, respectiv sa se inchida automat dupa o anumita perioada prestabilita. Puteti adauga un widget in homescreen, controlul automatizarii fiind mult mai simplu, nefiind astfel necesara pornirea aplicatiei.

Modulele prezentate mai sus pot fi achizitionate de la magazinul online VonMag.ro. Beneficiati de suport tehnic gratuit iar daca achizitionati si o automatizare de porti,  preconfigurarea acesteia este gratuita.