Ridicarea sanilor - Preturi si proceduri pentru liftingul mamar

BUCURESTI - 24 mai 2018

Comunicat tip General in Sanatate

RIDICAREA SANILOR se adreseaza femeilor cu sanii lasati care au sentimente de jena si nemultumire legate de aspectul fizic, acest lucru avand de multe ori si impact negativ asupra psihicului. Din pacate ptoza mamara nu poate fi rezolvata prin niciun tip de exercitiu fizic si nu exista niciun tratament medicamentos sau estetic neinvaziv care sa poata reda aspectul rotunjit si tineresc al sanilor odata ce acestia si-au pierdut fermitatea si pozitia inalta pe torace.

ridicarea sanilor

ridicarea sanilor

 Cred in crearea unei legaturi deosebite intre medic si pacient pentru a va oferi rezultatele pe care vi le doriti. 

Dr. Angela Petre

RIDICAREA SANILOR 

 Operatia de ridicare a sanilor

Interventia de lifting mamar ( ridicarea sanilor ) se realizeaza sub anestezie generala sau, in cazurile cu exces tegumentar mic, sub anestezie locala combinata cu sedare intravenoasa. Modalitatile prin care se reface aspectul tineresc al sanului depind de gradul ptozei si de volumul pe care il are sanul.

In cazul in care volumul actual nu este ceea ce pacienta isi doreste, in cadrul interventiei chirurgicale se poate reduce din glanda mamara (la pacientele cu sani mari) sau se poate introduce un implant de silicon (la pacientele care isi doresc si marirea sanilor, nu doar ridicarea).

Toate tehnicile de lifting mamar presupun ridicarea complexului areolomamelonar la sau deasupra santului de sub sani, micsorarea diametrului areolelor daca este cazul si excizia pielii in exces. In functie de modalitatile de excizie a surplusului de piele, cicatricile postoperatorii sunt localizate:

in jurul areolei- se efectueaza doar in cazul unui grad minor de ptoza si uneori are ca rezultat sani cu aspect turtit si areola marita in timpin jurul areolei si vertical, de la marginea inferioara a areolei la santul inframamar- aceasta este varianta ideala pentru ca permite obtinerea unei forme conice frumoase a sanului iar cicatricea se vindeca cel mai frecvent fara probleme estetice.in jurul areolei si T inversat- cicatricea verticala se prelungeste si in santul de sub sani; este varianta de preferat in cazul pacientelor cu ptoza majora, cu un mare exces de piele sau piele lipsita de elasticitate care nu are potential de a se retracta ulterior.

Recuperarea postoperatorie

Recuperarea postoperatorie este foarte simpla in cazul pacientelor care au facut doar liftingul sanilor, fara marirea acestora cu implanturi de silicon. Durerile postoperatorii sunt minime si activitatea obisnuita nu este limitata in niciun fel daca nu presupune efort fizic cu bratele. In cazul in care sanii au fost si mariti nu doar ridicati, disconfortul postoperator poate fi putin mai mare datorita punerii in tensiune a musculaturii pectorale prin introducerea implanturilor sub aceasta. Recuperarea postoperatorie este putin mai lunga in acest caz si este obligatorie evitarea miscarilor ample cu bratele si ridicarea greutatilor mai mari de 3 kg. Este obligatoriu sa purtati un sutien chirurgical timp de 2-3 luni pentru sustinerea greutatii sanilor si favorizarea unei vindecari cat mai estetice a cicatricilor. Pot aparea modificari ale sensibilitatii areolei si mamelonului, care de regula dispar in primele 6 saptamani, fiind foarte rar permanente.

Plagile se vindeca in 2-3 saptamani iar forma sanilor se va definitiva in 2-3 luni.

Ce riscuri presupune operatia de ridicare a sanilor?

Ca la orice interventie chirurgicala, liftingul sanilor presupune asumarea unor riscuri. Riscurile pot fi de ordin general ca: sangerare, infectii, reactii la anestezice sau alte medicamente si substante folosite intra- si postoperator, tromboze, etc. Specific acestui tip de interventie ar mai putea interveni probleme de vascularizatie ale areolelor (mai frecvente la fumatoare), asimetrii, cicatrici inestetice iar in cazurile cu marirea concomitenta a sanilor prin introducerea unor implanturi de silicon trebuie luate in calcul potentialele complicatii datorate implanturilor.

Evaluarea corecta a cazurilor si planuirea minutioasa a interventiei asigura scaderea riscurilor si complicatiilor, liftingul sanilor efectuat impreuna cu marirea acestora in aceeasi sedinta operatorie fiind operatia cu cel mai mare risc de reinterventie pentru corectarea unor aspecte nedorite.  Dintre toate lucrurile care trebuiesc luate in calcul inaintea liftingului mamar cu augmentare cel mai important este alegerea implantului. Masuratorile efectuate pe toracele pacientei ar trebui sa fie cele care dicteaza marimea implantului. Implanturile prea mari vor determina reaparitia ptozei intr-un timp scurt si vor cauza atrofia suplimentara a glandei mamare prin presiunea greutatii implantului. Aceasta atrofie a glandei mamare adaugata pe un san care oricum are parti moi de slaba calitate si care nu acopera prea bine implantul poate duce la apritia fenomenului de rippling (cute ale pielii pe zonele corespunzatoare marginii implanturilor, cel mai frecvent in zona dintre sani).

 

Cat costa operatia de ridicare a sanilor?

Costul total al operatiei de lifting mamar depinde de mai multi factori:

–        tipul de lifting necesar (periareolar, cu cicatrice verticala, cu cicatrice in T)

–        introducerea sau nu de implanturi de silicon pentru marirea concomitenta a sanilor

–        tipul implantului de silicon ales

–        reducerea sau nu a glandei mamare daca pacienta doreste micsorarea concomitenta a sanilor

–        prezenta sau nu a asimetriilor mamare

–        clinica unde se efectueaza operatia si chirurgul plastician care opereaza.

In general costurile pornesc de la 2500 Euro si pot merge pana la 4000 Euro , spune Dr. Angela Petre - medic specialist chirurgie plastica 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/websignal/ridicarea-sanilor-preturi-si-proceduri-pentru-liftingul-mamar