Ultimele zile în care startup-urile tech pot aplica la programul de pre-accelerare MVP Academy

BUCURESTI - 4 martie 2015

Comunicat tip General in Afaceri, Industrie, IT&C, Tehnologie, Internet

Startup-urile care dezvoltă produse inovatoare în domeniul tehnologiei mai au la dispoziție câteva zile pentru a aplica la programul de pre-accelerare MVP Academy. Înscrierile se realizează până luni, 9 martie, completând formularul de aplicație disponibil online pe site-ul programului http://bit.ly/MVP2015

A doua ediție MVP Academy se va desfășura în perioada 23 martie – 14 mai la TechHub Bucharest și va aduce împreună 12 startup-uri în tehnologie cu potențial la nivel global. De-a lungul celor 7 săptămâni ale programului, acestea vor lucra la dezvoltarea produsului, vor învăța cum să acceseze oportunitățile existente pe piața internațională și vor dezvolta conexiuni valoroase cu reprezentanți ai comunității profesioniștilor în tehnologie la nivel global.

Finaliștii vor trece printr-un proces complex care le va oferi acces la mentori cu experiență relevantă, la “smart money” și la resurse educaționale adaptate pentru a corespunde propriilor nevoi de dezvoltare.  MVP Academy este un program organizat în parteneriat cu Telekom Romania & Bitdefender, cu sprijinul CyberGhost, Raiffeisen Bank, hub:raum și Microsoft. Cele 12 startup-uri acceptate în program vor beneficia timp de 7 săptămâni de o serie de activități dedicate care vor facilita dezvoltarea lor ulterioară.

Workshop-uri practice susținute de profesioniști consacrați

Participând la seria de workshop-uri organizate în cadrul programului, finaliștii MVP Academy vor acumula competențe esențiale de business care îi vor ajuta să își dezvolte mai rapid produsele și să acceseze oportunitățile existente pe piața globală. Astfel, echipele vor învăța mai multe despre vânzări, digital marketing, networking, instrumente pentru evaluarea performanței, storytelling & pitching, aspecte legale sau finanțare pentru startup-uri de la specialiști precum Mike Butcher (Senior Editor TechCrunch), Alin Vlad (Director Online Sales & Marketing Heimdal Security) sau Paul Renaud (Executive Coach).

O noutate în cadrul programului o constituie panelurile “Ask the investor”, “Ask the entrepreneur” și “Ask the alumni” în cadrul cărora echipele vor înțelege astfel ce caută investitorii la un business, cum se dezvoltă o afacere de succes de la idee la exit, sau cum pot accesa oportunități mai ușor datorită participării la MVP Academy. Toate acestea discutând cu Paul Smith (Co-Fondator & CEO Ignite & Campus North), Marc Wesselink (Co-Fondator Startupbootcamp Africa), Alex Negrea (Co-Fondator & CTO docTrackr), sau cu absolvenții primei ediții MVP Academy care și-au construit ulterior propriile povești de succes.

Sesiuni de mentorat 1 la 1

Peste 50 de profesioniști și lideri din industrie la nivel local, regional și internațional vor  oferi feedback și vor lucra alături de finaliștii MVP Academy pentru a-i ajuta să își definească produsul, să găsească clienți, investitori și parteneri strategici pentru distribuție, și să depășească provocările pe care le întâlnesc. În cadrul sesiunilor de mentorat echipele vor avea ocazia să discute cu reprezentanți ai unora dintre cele mai cunoscute programe de accelerare la nivel internațional (TechStars, Startupbootcamp, Startup Wiseguys, Ignite 100 sau LAUNCHub), cu investitori de tip angel și fonduri de investiții early stage (Early Bird, 3TS Capital Partners). La asta se adaugă oportunitățile de expunere internațională prin dezvoltarea de conexiuni cu publicații tech cunoscute precum TechCrunch (Mike Butcher), Tech.eu (Alex Barrera) sau Netokracija (Ivan Brezak Brkan). Lista completă a mentorilor care au confirmat până în prezent participarea în program este disponibilă online aici, iar aceasta va fi completată periodic în funcție de profilele și nevoile specifice ale echipelor finaliste.

Coaching 1 la 1

Bogdan Iordache (Investment Manager 3TS Capital Partners & Co-Fondator How to Web & TechHub Bucharest) și George Diță (Startup Programs Manager How to Web) vor oferi coaching 1 la 1 startup-urilor pentru a le ajuta să ia deciziile potrivite, să găsească soluții și să își monitorizeze în permanență progresul. Prin intermediul acestor sesiuni, echipa MVP Academy va înțelege mai bine nevoile individuale ale startup-urilor și le va facilita întâlniri și conexiuni dedicate profilelor specifice ale acestora.

Pitching practice

Un pitch bun este o carte de vizită pentru orice startup și este necesar pentru a convinge investitorii, clienții și potențialii parteneri strategici. Pe toată durata programului, echipele vor lucra alături de profesioniști cu experiență în domeniu care le vor ajuta să își perfecționeze pitch-ul și le vor învăța cum să își prezinte produsul și modelul de business pentru a obține rezultatele dorite.

La toate aceste activități se adaugă sesiunile de grup în cadrul cărora echipele vor învăța din experiența celorlalți și întâlnirile individuale care vor fi stabilite la cerere, în funcție de nevoile punctuale ale participanților.

Programul de pre-accelerare MVP Academy se va încheia joi, 14 mai, cu Demo Day, eveniment în cadrul căruia echipele participante își vor prezenta produsele și progresul înregistrat în fața unei audiențe de peste 200 de persoane și vor avea astfel ocazia să demareze discuții cu potențiali investitori, parteneri strategici și programe de accelerare cunoscute la nivel internațional.

MVP Academy este un program de pre-accelerare gratuit adresat startup-urilor care dezvoltă produse în tehnologie cu potențial disruptiv pe piața globală. Pentru a fi acceptate în program, acestea trebuie să fi dezvoltat cel puțin un prototip funcțional al produsului, să nu aibă mai mult de doi ani de activitate și să nu fi obținut finanțări mai mari de 50.000 EUR sau să fi participat anterior la un alt program de accelerare cu produsul la care lucrează în prezent. Echipele interesate să facă parte din MVP Academy 2015 pot aplica până luni, 9 martie, completând formularul disponibil online pe site-ul programului http://bit.ly/MVP2015

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/wembrio/ultimele-zile-in-care-startup-urile-tech-pot-aplica-la-programul-de-pre-accelerare-mvp-academy