White Image ? Loyalty Solutions analizeaza comunicare pe e-mail a firmelor romanesti- Cu cine vorbesc?

BUCURESTI - 21 septembrie 2004

Comunicat tip General in Media / Publicitate

In perioada martie ? august 2004 White Image a monitorizat peste 70 de newslettere publicate de companiile din Romania si modul in care aceste companii comunica prin intermediul e-mailului. Desi au fost monitorizate doar acele newslettere pentru care la abonare se solicitau informatii personale (nume, prenume, data nasterii, venit, etc), rezultatele studiului releva faptul ca doar 5% dintre newslettere trimise periodic sunt personalizate.

Mai mult, in toate cazurile nivelul de personalizare al acestora se limiteaza la o singura personalizare si anume formula de adresare, adica numele.
De asemenea a fost identificata o companie care foloseste aceste date doar in momentul in care apar interese comerciale directe (in conditiile in care newsletterul in cauza prezinta stiri de interes general), mai exact cand este vorba de invitatii la diverse evenimente ce presupun plata unor taxe.
In mod paradoxal...desi comunicarea interactiva ofera cel mai facil mod de a comunica personalizat, marketeri romani inca trateaza e-mailul ca un mijloc de comunicare de masa.
In plus, rezultatele studiului releva ca marketerii romani nu sunt inca adaptati la prevedrile legislatiei autohtone in domeniu (LEGEA nr. 365/2002 ) si cu atat mai putin la prevederile UE sau la cele ale legii ?CAN-SPAM Act of 2003? (legislatie sub care activeaza principalele servere de mail ca yahoo si hotmail http://www.spamlaws.com/federal/108s877enrolled.pdf ). Astfel, nu mai putin de 40% dintre companiile care publica un newsletter nu folosesc optiunea de double opt-in (solicitarea confirmari la abonarea la un newsletter) si 46% nu ofera un link pentru dezabonare.

Despre White Image Grup

Despre White Image - Loyalty Solution
White Image este prima companie specializata in servicii de fidelizare adaptate la cele mai noi tendinte ale pietei. White Image ofera companiilor din Romania strategie si solutii profesionale de loializare prin e-mail marketing si este partener in Romania a liderului mondial in solutii de servere dedicate Rackspace.

Ca o companie specializata in cresterea valorii unei marci, White Image creaza si dezvolta solutii de fidelizare care pur si simplu izoleaza fiecare client sau potential client ca individ si dezvolta o continua relatie cu acesta - pentru a ii oferi o valoare adaugata mai mare si pentru a va oferi dumneavoastra un profit substantial
White Image - Loyalty Solutions
Str. Xenopol, nr. 3, Sect 1, Bucuresti
Tel: 212.41.15