Comunicat post-eveniment seminar de informare Doicești "Investiție în resurse umane, mai multe șanse la ocupare - INVEST" ID 130448

BUCURESTI - 29 aprilie 2015

Comunicat tip General in Social

Marți, 28 aprilie 2015, la Casa de Cultură din comuna Doiceşti, jud. Dâmboviţa, s-a desfăşurat seminarul de informare privind stadiul de implementare al proiectului „Investiţie în resurse umane, mai multe şanse la ocupare – INVEST, derulat de către Austromed Holding srl, în parteneriat cu bit education & consulting România SRL şi expertul transnaţional bit management Beratung GmbH.

Proiectul, în valoare totală de 13.299.444,15 lei, este o aplicaţie a strategiei Uniunii Europene de integrare profesională şi îmbunătăţire durabilă a nivelului de trai al persoanelor defavorizate şi se desfăşoară în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, “Investeşte în oameni!” cu finanţare nerambursabilă din Fondul Social European.

La eveniment au fost prezenţi, din partea echipei de proiect, dl. Alexandru Lăpuşan, manager de proiect, dna. Mirona Daia, responsabil formare și consiliere, dna. Cornelia Milea și dna. Lavinia Zamșa, formatori în cadrul proiectului, alte persoane implicate în proiect, absolvenţi şi viitori cursanţi.

În cadrul evenimentului, dl. Alexandru Lăpușan a menționat condițiile de eligibilitate pe care trebuie să le îndeplinească fiecare cursant în parte, procedurile de înscriere și participare, beneficiile obținerii certificatului și, totodată, a oferit detalii legate de procedura de examinare. Cursanții vor susține o probă teoretică și una practică, iar diplomele obținute le dau dreptul să se angajeze în orice țară a Uniunii Europene.  

Dna. Mirona Daia a remarcat că sfârşitul acestei etape de proiect reprezintă un nou început şi deschide calea către atingerea scopului principal al proiectului: diversificarea şansele cursanţilor de a se angaja în meseriile învăţate în cadrul proiectului atât în România, cât şi în alte țări ale Uniunii Europene.

                                        *       *

*

Obiectivul general al proiectului răspunde cerințelor pieței muncii din România, vizează facilitarea integrării ocupaționale, deschizând grupului ţintă participant perspectiva unui loc de muncă atractiv și durabil, capabil să îi asigure un venit decent. În acest scop, parteneriatul condus de Austromed Holding a efectuat cursuri de calificare în profesii cu înaltă valoare socială, aflate în expansiune în România şi cu mare căutare în ţări dezvoltate ale Uniunii Europene: „îngrijitori bolnavi și bătrâni la domiciliu”, „baby sitter” și „barman”. Cursurile de calificare pot fi completate cu cele de „competenţe informatice”, destinate dezvoltării abilităților de lucru cu computerul, și cele de „competenţe antreprenoriale”, indispensabile înfiinţării şi conducerii propriei afaceri.

  

Date de contact pentru informaţii suplimentare:

Alexandru Lăpușan, manager de proiect

Austromed Holding SRL

Tel: 0732 33 88 77, fax: 021/317 49 17

e-mail: 130448-manager@austromed.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/whizz-communication-srl/comunicat-post-eveniment-seminar-de-informare-doice-ti-investi-ie-in-resurse-umane-mai-multe-anse-la-ocupare-invest-id-130448