COMUNICAT DE PRESA

Timisoara - 12 noiembrie 2009

Comunicat tip General in Administratie Publica

Joi, 5 noiembrie 2009, Autoritatea Nationala si Punctul National de Contact pentru Programul de Cooperare Transnationala Sud Estul Europei au organizat, la Craiova, seminarul „Info Day” la care au participat reprezentanti ai Universitatilor, institutiilor publice locale si ONG-urilor din regiune.

In cadrul evenimentului au fost prezentate documentele relevante ale programului (Manualul de implementare, Expresia de interes, ghidul pentru completarea expresiei de interes etc.), precum si rezultatele primului apel si greselile facute de aplicanti in dezvoltarea proiectelor.

Cel de-al doilea apel de proiecte se va lansa in aceasta luna si va fi deschis patru saptamani, avand un buget alocat de 50 milioane de euro. Apelul se va desfasura in doua etape: intr-o prima etapa aplicantii vor depune o expresie de interes, urmand ca proiectele pre-selectate sa fie invitate sa depuna aplicatia completa.

Seminarul face parte dintr-o serie de seminarii premergatoare lansarii celui de-al doilea apel de proiecte: primul s-a desfasurat la Timisoara, in data de 3 noiembrie iar urmatoarele doua seminarii vor avea loc in datele de 10 noiembrie la Piatra Neamt si 17 noiembrie la Bucuresti.

Programul de Cooperare Transnationala Sud Estul Europei se deruleaza in perioada 2007-2013, are un buget total de 245.111.970 Euro si finanteaza proiecte de cooperare intre 16 state din sud estul Europei in domenii precum: sprijinirea inovarii si antreprenoriatului, protectia si imbunatatirea mediului inconjurator, imbunatatirea accesibilitatii, dezvoltarea sinergiilor transnationale ale zonelor cu potential.

Despre ab plus

ABplus Events
Iasi
Bogdan Romaniuc
PR ABplus Events
bogdan.romaniuc@abplus.ro