Industria constructiilor, bilant de criza!

BUCURESTI - 10 septembrie 2009

Comunicat tip General in Constructii

Zilele CAMEX
16-20 septembrie 2009, Bucuresti, Sala Polivalenta

Industria constructiilor, bilant de criza!

La 1 an de la inceputul crizei financiare si la 9 luni de la inceputul anului 2009, industria constructiilor din Romania a ajuns intr-un moment de bilant. ExpoConferintele CAMEX, eveniment ce se va desfasura in perioada 16-20 septembrie la Sala Polivalenta din Bucuresti, sunt dedicate analizei industriei constructiilor, a problemelor generate de criza financiara si a masurilor anticriza care trebuie luate pentru a iesi din aceasta situatie dificila.

In acest sens, Expozitia si Conferintele CAMEX sunt binevenite. Cele 5 zile CAMEX de la Bucuresti sunt dedicate constructorilor, asociatiilor si patronatelor, producatorilor si distribuitorilor de materiale de constructii, mass-mediei de specialitate si marketingului in constructii.

Astfel, ziua de 16 septembrie, prima zi a ExpoConferintelor CAMEX, este dedicata Asociatiilor si Patronatelor din Industria Constructiilor, precum si mass-mediei. Presedinti si directori ai principalelor asociatii de profil si patronate din Romania vor vorbi despre criza in constructii si despre situatia actuala a pietei, raspunzand intrebarilor jurnalistilor.

A doua zi CAMEX va fi ziua producatorilor, distribuitorilor si constructorilor de hale si constructii industriale. Conferintele din 17 septembrie au ca titlu Performanta energetica a cladirilor si reunesc prezentarile sustinute de membrii Asociatiei Inginerilor de Instalatii din Romania. Reprezentanti a trei universitati din Romania: Universitatea Tehnica din Bucuresti, Universitatea Politehnica din Timisoara si Universitatea Transilvania din Brasov, vor prezenta cele mai noi sisteme pentru cresterea performantei energetice a cladirilor de locuit, precum si tehnologii revolutionare de utilizare a energiei solare.

A treia zi a ExpoConferintelor CAMEX este ziua producatorilor, distribuitorilor si constructorilor de acoperisuri, izolatii, fatate si pereti. Toate conferintele ce vor avea loc pe 18 septembrie au ca tema reabilitarea termica. Desfasurate sub titlul Realibilitarea termica, incotro? conferintele din ziua a treia au ca partener Primaria Sectorului 2 a Municipiului Bucuresti. Dintre titlurile acestei zile: Sa ne uitam si in curtea vecinilor din UE. Cum se deruleaza programele de reabilitare termica la cladirilor la ei?, Adriana Iftime, Director General Patronatul Societatilor in Constructii din Romania; Ecoeficienta energetica – un concept pentru relansarea industriei constructiilor din Romania, Claudiu Georgescu, Presedinte Asociatia Producatorilor de Materiale de Constructii din Romania; Anveloparea cladirilor: utilizarea sistemului complet de termoizolare vs. utilizarea pachetului hibrid, Tiberiu Andrioaiei, Director DEKO Professional, Policolor.

Programul expozitional, simultan cu cel de conferinte, vizeaza 4 domenii specializate: Acoperisuri, Izolatii si Fatade; Hale si Constructii Industriale; Pardoseli si Pereti; Usi si Ferestre. Vor expune atat companii din tara, reprezentante ale unor companii importante din Germania si Arabia Saudita, cat si firme din Bulgaria, Serbia, Muntenegru sau Franta.

Partenerul Oficial CAMEX 2009 este DEKO Professional de la Policolor, partenerul local al ExpoConferintelor CAMEX Bucuresti 2009 este Primaria Sectorului 4 al Municipiului Bucuresti, iar partenerii media: Business Standard, Money Express, Casa – Constructie si design (Prima TV), NewsIn, Domus, Casa Mea, Planul Casei Mele, Unelte si Echipamente, Util, Arhitext, Bicau, Misiunea Casa, Imobiliare.ro, ComunicateMedia.ro, ConstructionNews.ro, Euroxtrade, Bursa Constructiilor, Oferte Speciale, Agenda Constructiilor si Constructiv.

Impreuna cu partenerii de eveniment, compania ABplus Events va invita sa luati parte la evenimentul toamnei pentru industria constructiilor din Romania!

Programul de conferinte, la fel ca si programul expozitional, pot fi consultate pe www.camex.ro.

Despre ab plus

Despre ABplus Events
Compania ABplus Events este organizator profesionist de targuri, expozitii, conferinte si congrese, avand o experienta de 12 ani atat la nivel central cat si la nivel regional pe piata de profil din Romania. Compania si-a inceput activitatea in 1997 in Iasi, ca organizator de targuri si expozitii, ulterior extinzandu-si oferta de servicii cu organizarea de congrese nationale si internationale si servicii de marketing direct specializate pe constructii si instalatii. In prezent, ABplus Events opereaza cu birouri in Iasi si Bucuresti, organizand evenimente anuale in 14 dintre orasele mari ale tarii.

ABplus Events este prima companie din Romania care a implementat si certificat sistemul de management al calitatii conform ISO 9001 / 2000 pentru serviciile de organizare targuri, expozitii si congrese.

Compania este membra ASOEXPO - Asociatia Organizatorilor de Targuri si Expozitii din Romania si membra ARMAD - Asociatia Romana de Marketing Direct, fiind in acelasi timp membra a Camerei de Comert si Industrie Romania - Marea Britanie si a Camerei de Comert si Industrie Romano – Germane.

Bogdan Romaniuc
Responsabil Relatii Publice ABplus Events
bogdan.romaniuc@abplus.ro
www.camex.ro