Revigorarea economica prin reabilitarea patrimoniului construit - o dezbatere la care participa Casa Regala a Romaniei, Ministerul Culturii si Cultelor si Primaria Municipiului Sibiu

Sibiu - 14 februarie 2008

Comunicat tip General in Afaceri

Vineri, 29 februarie, Sibiul va fi gazda forumului economic in constructii ConstructWEEK avand ca tema de dezbatere: “Revigorarea economica prin reabilitarea patrimoniului construit”. Evenimentul, care va avea loc in sala de conferinte Alpha a hotelului Ramada, incepand cu ora 12.00, se bucura de prezenta Casei Regale a Romaniei, prin reprezentantul sau, Alteta Sa Regala Radu, Principe al Romaniei, Ministerului Culturii si Cultelor, Primariei Municipiului Sibiu, Fundatiei Transylvania Trust si GTZ Sibiu.

In contextul actual, in care atat Uniunea Europeana prin fondurile structurale, cat si autoritatile romane prin proiectele demarate prin Ministerul Culturii si Cultelor sprijina reabilitarea patrimoniului construit, dezbaterea apare ca o solutie optima de informare a publicului specialist din domeniu. Alegerea Sibiului ca locatie a acestei intalniri nu a fost intamplatoare, intrucat este cel mai bun exemplu pentru reabilitarea patrimoniului cultural, avand in vedere proiectele care s-au derulat aici pentru transformarea Sibiului in “Capitala Culturala Europeana” in 2007.
Conferinta, moderata de Ovidiu Simonca, redactor-sef adjunct la revista “Observator Cultural”, isi propune sa ofere date concrete cu privire la proiectele de restaurare si mai ales care sunt posibilitatile de valorificare si revigorare economica ale acestui patrimoniu cultural. Prin urmare, prezentarile prinse in programul conferintei vor raspunde atat nevoii de informare ale specialistilor din domeniu, cat si celor care sunt interesati de proiecte deja finalizate sau in curs de realizare.
Tot acum, va avea loc si lansarea volumului Biblioteca in flacari, scris de Alteta Sa Regala Radu, Principe al Romaniei, volum “ce ilustreaza un tip complementar de leadership, in Romania devenita – institutional – europeana; un mod regal de a fi lider, de a avea putere nu prin bani, prin politica ori prin trusturi de presa, ci prin forta exemplului personal, prin spiritul de raspundere, prin loialitatea fata de tara, prin generozitate si indeplinirea rolului de model in societate.” (Alteta Sa Regala Radu, Principe al Romaniei)
Conferinta de la Sibiu face parte dintr-un program mai amplu initiat de compania organizatoare, ABplus Events, care in perioada 29 februarie-3 martie, lanseaza la Sibiu prima editie a Expozitiei de Materiale si Solutii pentru Restaurari – TEMPLA, ce va avea loc la Sala Transilvania si in Pavilioanele Expozitionale Mobile. Evenimentul isi propune, prin programul expozitional diversificat, sa informeze publicul specialist si larg asupra celor mai noi produse si solutii din domeniul restaurarilor, materialelor special create in vederea refacerii monumentelor si sa contribuie la actiunea nationala de restaurare a monumentelor istorice, de a oferi un cadru specializat si profesionist in vederea refacerii structurii imobilelor de arta.

Partenerul oficial Construct Week 2008 DEKO Professional de la Policolor, partenerii media Construct WEEK 2008 Observator Cultural si Suplimentul de cultura, si organizatorul forumului economic, ABplus Events, va invita, vineri 29 februarie, orele 12.00, in sala de conferinte Alpha a hotelului Ramada, Sibiu, la dezbaterea pe tema: “Revigorarea economica prin reabilitarea patrimoniului construit”.

Despre ab plus

Despre ABplus Events
Compania ABplus Events este organizator profesionist de targuri, expozitii, conferinte si congrese, avand o experienta de 12 ani atat la nivel central cat si la nivel regional pe piata de profil din Romania. Compania si-a inceput activitatea in 1997 in Iasi, ca organizator de targuri si expozitii, ulterior extinzandu-si oferta de servicii cu organizarea de congrese nationale si internationale si servicii de marketing direct specializate pe constructii si instalatii. In prezent, ABplus Events opereaza cu birouri in Iasi si Bucuresti, organizand evenimente anuale in 14 dintre orasele mari ale tarii.

ABplus Events este prima companie din Romania care a implementat si certificat sistemul de management al calitatii conform ISO 9001 / 2000 pentru serviciile de organizare targuri, expozitii si congrese.

Compania este membra ASOEXPO - Asociatia Organizatorilor de Targuri si Expozitii din Romania si membra ARMAD - Asociatia Romana de Marketing Direct, fiind in acelasi timp membra a Camerei de Comert si Industrie Romania - Marea Britanie si a Camerei de Comert si Industrie Romano – Germane.
www.camex.ro

Raluca Puscasu
Coordonator PR&Media Buying
0741117720
pr@abplus.ro