6 modalități prin care poți învăța limba engleză

BUCURESTI - 14 mai 2021

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Media / Publicitate, Cursuri

Engleza este o limbă de circulație internațională pe care și tu o folosești aproape în fiecare zi, indiferent că asculți o melodie, te uiți la un videoclip ori citești un articol din presa străină.

6 modalități prin care poți învăța limba engleză

6 modalități prin care poți învăța limba engleză

Engleza este cea mai influentă limbă la nivel global, motiv pentru care ea se predă copiilor încă de la grădiniță până în anii terminali, iar studiul acestei limbi continuă chiar și mult după absolvire. Dacă ești o persoană ce dorește să își dezvolte abilitățile de comunicare, ori dacă ești la început de drum și vrei să afli tainele acestei limbi, învață engleză rapid folosind câteva trucuri care te vor ajuta să-ți îmbunătățești competențele de înțelegere în limba engleză.

Ca orice altă activitate, și aprofundarea noțiunilor de limba engleză presupune să aloci în fiecare zi timp dedicat studiului și să urmezi un program pe care l-ai stabilit în prealabil. Există diverse modalități prin care îți poți dezvolta cunoștințele în limba engleză, cele mai importante fiind:

1. Studiul elementelor gramaticale

Dacă te afli la primul contact cu limba engleză, informațiile îți pot părea copleșitoare. De aceea, dacă vei considera necesar, poți apela la îndrumarea unui specialist care să te ajute să stăpânești timpurile verbale și noțiunile elementare de gramatică ale limbii. Ai posibilitatea să te înscrii la cursuri online sau poți opta pentru un anumit număr de ședințe cu un profesor particular. Indiferent de alegerea făcută, această etapă este esențială ca tu să dobândești elementele de bază ale limbii și să te simți stăpân pe tine.

2. Citește în limba engleză

Pentru a te familiariza cât mai rapid cu expresiile din limba engleză, este indicat să citești cât mai mult în această limbă străină. Există numeroase site-uri care îți oferă cărți în engleză cu prețuri care încep de la 4,99 lei, prin urmare este accesibil să citești romane, biografii și alte cărți de non-ficțiune în limba în care au fost scrise. Lectura cărților în limba engleză este cel mai bun exercițiu care te va ajuta să descoperi noi cuvinte și expresii și astfel să îți extinzi vocabularul. 

3. Exersează pronunția cuvintelor 

Pentru a putea învăța limba engleză oriunde te-ai afla, ai la dispoziție diverse aplicații care vin în ajutorul tău. Găsești, de asemenea, lecții video concepute pentru începători în care noțiunile gramaticale sunt ușor de urmărit și asimilat. Avantajul pe care îl oferă tehnologia este că îți dă posibilitatea să exersezi mai mult pronunția cuvintelor ascultând vorbitorii nativi și să devii mai încrezător atunci când vei fi nevoit să porți o conversație în limba engleză.

4. Repetă ce ai învățat anterior

Chiar dacă ți se va părea că ești stăpân pe toate noțiunile pe care le-ai acumulat, este recomandat ca măcar o dată pe săptămână să faci o mică recapitulare. Acest lucru te va ajuta să asimilizezi mai multe informații într-un timp mai scurt. Pentru a învăța o limbă străină, pe lângă timpul investit și dedicare, este ncesar să revii asupra informațiilor studiate anterior.

5. Conversează în limba engleză

În timp ce înveți vocabularul și gramatica limbii engleze și pe măsură ce descoperi tot mai multe expresii uzuale, pentru a fixa noile informații este util să comunici în această limbă. Nu este neapărat necesar ca persoana cu care vei conversa să fie vorbitoare nativă de limba engleză ci este suficient să găsești persoane cunoscătoare ale limbii engleze. În acest mod, persoana cu care vei vorbi te poate corecta atunci când folosești o expresie în mod incorect, dar te poate învăța și cuvinte noi, prin urmare nu vei reține informații incorecte. 

6. Scrie în limba engleză

Ca în orice altă limbă străină, scrierea poate diferi de pronunția cuvintelor. Vei ajunge să cunoști mult mai bine limba engleză dacă te vei și exprima în scris constant. În acest sens, este util ca la început să folosești cuvinte simple și să fii atent la felul în care se scriu. Pe măsură ce vei avansa în studiul tău, poți trece la scrierea unor propoziții sau fraze și texte mai complexe. 

Aprofundarea cunoștințelor de limba engleză te poate provoca, dar poate fi și amuzantă, iar beneficiile pe care ți le oferă pe termen lung se vor răsfrânge cu precădere în plan profesional. Stabilește-ți propriile obiective și găsește cea mai potrivită variantă pentru tine în ceea ce privește studiul limbii în care au scris autorii tăi preferați, pentru a putea înțelege operele așa cum au fost ele gândite.