Avantajele utilizarii unui tavan fals in locuinta ta

BUCURESTI - 25 septembrie 2020

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Instalarea unui tavan fals reprezinta o solutie la indemana si foarte practica pentru a obtine un finisaj perfect inca de la prima incercare.

Tavan fals

Tavan fals

Suntem siguri ca ai experimentat aproape de fiecare data situatii in care a trebuit sa revii asupra unor zone ale tavanului pentru a-l vopsi astfel incat la final aspectul sa fie unul uniform si lipsit de imperfectiuni.

Utilizarea unui tavan fals poate veni cu foarte multe alte avantaje iar rezultatele obtinute sunt intotdeauna perfecte. 1In plus, pentru instalarea acestora nu vei avea nevoie de mesteri specializati pentru ca tot ceea ce ai nevoie este putina indemanare si creativitate. Iata care sunt principalele avantaje care insotesc aceasta solutie inovatoare pentru locuinta ta:

Izoleaza termic

Mai ales daca locuiesti la ultimul etaj, intemperiile nu fecteaza doar peretii laterali ci si tavanul. Desi dezavantajul acestui tavan fals este acela ca reduce inaltimea incaperii, totusi este demn de luat in calcul faptul ca ofera o protective termica ridicata. Vei observa ca nu vei porni caldura atat de des ca inainte deoarece poate mentine temperatura din interior constanta pentru mai mult timp.

Izoleaza fonic

La bloc, mereu ai de-a face cu vecini galagiosi si, mai ales daca locuiesc in apartamentul de deasupra atunci izolarea fonica poate sa devina importanta pentru a te putea odihni. Instalarea unui tavan fals poate sa reduca in mod considerabil nivelul de zgomot provenit de la etajele superioare deoarece limiteaza ecourile si vibratiile.

Acesta este si motivul pentru care un tavan fals este potrivit a fi instalat si in cladirile de birouri, hoteluri sau pensiuni.

Mascheaza reteaua electrica si termica

Pentru finisarea incaperilor din blocurile moderne, constructorii opteaza cel mai des pentru instalarea acestor tavane false deoarece cu ajutorul acestora pot sa mascheze eficient reteaua electrica sau conductele de incalzire. Tavanul fals le mascheaza si ofera acces facil la acestea atunci cand apar probleme. Astfel, nu va mai trebui sa spargi totul pentru a putea avea acces la acestea.

Vei putea crea un design atractiv intr-un timp scurt

Dupa cum spuneam, instalarea unui tavan fals necesita foarte putin timp. Ai nevoie doar de putina indemanare si creativitate pentru a putea obtine un design de efect. Mai ales daca iti doresti sa creezi un model de tavan mai iesit din comun, atunci aceasta este solutia cea mai buna.

Design-ul obtinut va fi unul impresionant si care iti indeplineste chiar si cele mai indraznete concept creative.

Poti instala diverse tipuri de corpuri de iluminat

Pentru maximizarea efectului design-ului interior poti instala diferite tipuri de corpuri de iluminat precum spot-uri LED care sa creeze o lumina indirecta. Vei putea instala diferite tipuri de corpuri de iluminat foarte usor si cablurile vor fi mascate eficient. In plus, nu va mai trebui sa sapi santuri in beton pentru a masca toate cablurile inestetice.

Asadar, este o solutie care merita sa fie luata in considerare deoarece iti permite sa personalizezi o incapere dupa propriile dorinte fara prea mult efort. De asemenea, nu sunt necesare nici foarte multe materiale pentru a putea instala un tavan fals.