Cartus original sau cartus compatibil? Cum faci cea mai buna alegere pentru imprimanta ta

BUCURESTI - 12 octombrie 2020

Comunicat tip General in Industrie, Media / Publicitate, Tehnologie

Cartusul de la imprimanta poate fi inlocuit de oricine, fara prea multe cunostinte de tehnica sau IT. Este suficient sa citesti manualul de utilizare al multifunctionalului sau al imprimantei si sa urmezi instructiunile, iar in doar cateva minute o vei putea folosi din nou.

Toner-shop

Intrebarea este ce fel de cartus sa alegi: cartus original, compatibil sau reincarcat?

Fie ca ai o imprimanta inkjet, fie ca folosesti una laser, cartusul tot trebuie inlocuit periodic. Cartusele cu cerneala pentru imprimantele inkjet rezista la tiparirea a 100-200 de pagini, in functie de calitatea de printare aleasa si de complexitatea imaginilor pe care vrei sa le tiparesti. Faptul ca trebuie inlocuite relativ des face ca pretul cartuselor sa nu fie chiar atat de ridicat.

Tonerul pentru imprimanta laser este semnificativ mai scump, insa are o capacitate de 10 ori mai mare si poti tipari pana la 2000 de pagini la o calitate ridicata, inclusiv atunci cand vine vorba de fonturi mici sau detalii fine. Pentru preturi mai avantajoase la toner pentru imprimanta laser puteti cauta produse desigilate, de aceeasi calitate, doar cu ambalajul desfacut.

Alegi un cartus compatibil sau unul original?

Daca vrei sa faci o economie, trebuie sa stii ca folosirea unui cartus compatibil la imprimanta ta nu ii va afecta cu nimic functionarea si nici nu vei observa diferente la tiparire. Cartusele compatibile sau cele reincarcate sunt semnificativ mai ieftine decat cele originale, in general.

Avantajul cartuselor originale, produse de brandul care a fabricat si imprimanta, au avantajul ca prelungesc durata de viata a capetelor de imprimare si, implicit durata de utilizare a aparatului.

Raportul calitate-pret este mai bun la cartusele reincarcate sau compatibile si de cele mai multe ori esti tentat sa optezi pentru aceasta varianta. Totusi, in ciuda costului mai mare al cartuselor originale, este indicat ca, din cand in cand, sa le folositi si pe acestea pentru a mentine calitatea imprimarii si a capetelor de tiparire.

Indiferent de tipul ce cartus ales, comenzile plasate la Toner-shop.ro vor beneficia de livrare gratuita la clientii din Bucuresti. Transportul poate fi gratuit si in tara, cu conditia sa comandati mai mult de trei produse din oferta Toner-shop.ro, magazin online de cartuse si consumabile pentru imprimante, copiatoare, faxuri si multifunctionale.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/acasa-media/cartus-original-sau-cartus-compatibil-cum-faci-cea-mai-buna-alegere-pentru-imprimanta-ta