Cat de important este un purificator de aer?

BUCURESTI - 22 mai 2020

Comunicat tip General in Sanatate, Social, Retail

Aerul a ajuns sa fie mai poluat ca oricand. In zonele urbane aglomerate din Romania si din toata lumea, calitatea aerului a ajuns la limite alarmante si abia daca este respirabil.

Purificator de aer

Purificator de aer

Desi poluarea este o problema cunoscuta si dezbatuta, solutiile intarzie sa apara iar neglijenta oamenilor ma ingrozeste.

 Acum sa revenim la intrebarea din titlu, si anume cat de important este un purificator de aer? Din punctul meu de vedere, un astfel de aparat este deosebit de important si poate sa va imbunatateasca calitatea vietii intr-un mod considerabil. Bineinteles, pentru persoanele care locuinesc in zonele rurale sau in zone de padure/munte unde nu exista atat de multa poluare, un purificator de aer in casa nu este atat de necesar. In schimb, pentru persoanele care locuiesc in orase aglomerate, in zone in care trec multe masini sau in apropierea unor fabrici/uzine, un purificator de aer devine din punctul meu de vedere o necesitate.

 Desi sunt destul de costisitoare, consider ca merita banii din plin. Bineinteles, ca in orice segment de piata, exista modele mai ieftine sau mai scumpe, mai simple sau mai avansate. Alegerea se face in functie de gravitatea situatiei si de bugetul fiecaruia, dar totusi orice ajutor in plus este binevenit. Purificatoarele mai scumpe si mai avansate, pe langa ca filtreaza si purifica aerul, il umidifica, il ionizeaza, elimina mirosurile neplacute si dimineaza considerabil dezvoltarea bacteriilor sau a virusilor.

 Bineinteles, orice isi poate cumpara un purificator de aer, chiar daca nu locuieste intr-o zona din cele mentionate mai sus. Consider ca investitia este una de lunga durata si va poate salva de anumite infectii respiratorii sau boli suficient de grave. Ganditi-va ca un pruficator este proiectat sa functioneaze chiar si 10 ani, iar pretul intr-un final se justifica fara doar si poate. Desi locuiesc intr-o zona rurala oarecum ferita de aglomeratia si poluarea din oras, intentionez sa achizitionez un astfel de aparat cat de curand.

 Va recomand si dumneavoastra sa luati in calcul o posibila achizitie. Analizati situatia, cautati oferte si documentati-va cu privire la riscurile la care suntem expusi atunci cand inhalam un aer de proasta calitate, poluat si mizerabil. Anual, cateva zeci de mii de persoane mor din acest motiv si nu este o situatie care trebuie tratata cu indiferenta.

 In concluzie, un purificator de aer este foarte important din punctul meu de vedere. Daca locuiti intr-o zona urbana unde aerul este poluat, chiar va rog sa luati in considerare achizitia unui asemenea dispozitiv.