Cat de important este un purificator de aer?

BUCURESTI - 20 noiembrie 2020

Comunicat tip General in Media / Publicitate, Sanatate, Retail

Poluarea aerului reprezinta o problema de actualitate, ce se acutizeaza atunci cand vorbim despre orase mari, lucru pe care nu il putem controla.

Purificator aer

Ceea ce putem face, insa, pentru noi, este de a ne imbunatati calitatea aerului in propria locuinta. Este posibil cu ajutorul aparaturii speciale, capabile sa elimine impuritatile si sa asigure o calitate superioara a aerului. In acest sens, discutam in special de cele mai bune purificatoare de aer care ofera cel mai bun randament si care ne fac viata mai usoara si mai sanatoasa.

Care sunt principalele consecinte ale poluarii aerului? In primul rand, aerul devine mai greu de respirat, se produce incalzirea globala care vine la pachet cu topirea ghetarilor, cresterea nivelului marilor si oceanelor, industrializarea conform sistemelor vechi si asa mai departe. Poluarea aerului, in general, este determinata de cresterea numarului de automobile ce au la baza combustibili traditionali, cantitatea mare de deseuri depozitata neadecvat, lipsa unor sisteme de valorificare si eliminare a deseurilor, dar si lipsa educatiei referitoare la calitatea mediului si necesitatea conservarii acestuia.

Si, totusi, care sunt principalele cauze care determina un aer poluat si un mediu nesanatos, mai ales, intr-o locuinta dintr-un oras cu un indice de poluare mai mic? Exista o serie de factori, care unii s-ar putea sa te surprinda, altii s-ar putea sa iti confirme doar banuielile. Este vorba, in primul rand, de aparatura electrocasnica, iar aici ne referim la frigider, aspirator si alte aparate care au emisii si pot creste poluarea in locuinta, detergentii si produsele chimice de curatare, fie ca ne referim la detergenti de haine, de curatare a locuintei si asa maid eparte. De asemenea, foarte nocive sunt si odorizantele de camera, lumarile parfumate sau betisoarele parfumate, care desi ofera o mireasma proaspata in locuinta, totusi efectele asupra sanatatii se afla la polul opus. Pe de alta parte, vopseaua, lacul sau alte materiale utilizate la zugravirea locuintei pot pune sanatatea in pericol, la fel ca fumul de tigara, covoarele noi care au fost tratate cu diverse substante, pernele, cearcafurile, paturile si pilotele, precum si umezeala excesiva din locuinta ce poate determina aparitia mucegaiului.

Fara doar si poate, te afli in cel putin o situatie enumerata mai sus.  Nu este cazul sa faci abstractie de acesti factori, ci trebuie sa iei atitudine. Inspirarea unui aer poluat pe termen lung poate crea grave probleme de sanatate.

Probabil ai auzit de diverse  modalitati de purificare a aerului, de la anumite plante verzi, pana la metoda lampilor cu cristal de sare sau uleiuri esentiale. Nu contest eficienta lor, insa pot afirma ca este una limita, si ceea ce poate face un purificator electric, nu va putea obtine niciuna dintre aceste variante. Cand vine vorba despre sanatatea voastra, va indemn sa apelati la metoda cu cel mai mare randament si nu la varianta cea mai ieftina!

Tot ce trebuie sa stii despre un purificator de aer

Fiindca purificatorul de aer constituie cea mai eficienta modalitate de imbunatatire a nivelului calitatii aerului, vom dezbate mai multe detalii pentru a afla toate informatiile necesare.

As incepe discutia prin a mentiona ca pe piata exista doua categorii de purificatoare de aer si anume: Purificatoarele de camera si Dispozitivele incorporabile de mare capacitate.

Pentru a mentine un aer cat mai curat si proaspat in locuinta, vei avea nevoie de un model de purificator portabil. Dimensiunile purificatoarele de camera sunt destul de reduse, astfel incat sa poata fi mutat cu usurinta dintr-un loc in altul. Tootdata, este important de stiut ca nu are nevoie de conditii speciale de instalare.

Este esential ca purificatorul pe care il alegi sa detina certificare HEPA, fiind un sistem de filtrare avansat ce are capacitatea de a retine particulele nocive din aer cum ar fi praful, acarienii, polenul, alergenii, bacteriile etc. Acesta poate capta in proportie de 99.7% dintre aceste particule, reprezentand la ora actuala cea mai perforamnta varianta de pe piata. In cazul in care  optezi pentru un filtru conventional, sfatul nostru este sa il verifici inainte de achizitie.

Un alt aspect pe care trebuie sa il iei in calcul se refera la indicatorul de volum al aerului purificat. Acesta trebuie sa iaba capacitatea de acopere intreaga suprafata unde este ampalsat. Exista modele pentru dormitoare, cat si pentru spatii mai extinse. Verifica de fiecare data suprafata recomandata pentru fiecare model, pentru a te asigura ca aparatul ales este si ceea ce iti trebuie.

Referitor la functiile produsului, aparatul ar trebui sa indice rata de purificare a aerului, sa permita reglarea vitezei si sa dispuna de indicator pentru schimbarea filtrului, astfel incat sa isi mentina performantele constante. Daca achizitionezi purificatorul pentru a indeparta particulele de praf si polen, atunci poti alege un model care sa aiba o rata de purificare de 150-200 mc/h. Insa, daca esti fumatorul si ai nevoie sa elimine mirosuri puternice, atunci ideal ar fi sa alegi o varianta care sa aiba o rata de purificare de minim 200 mc/h.

Este esential ca purificatorul ales sa aiba si indicator de semnalizare a duratei de viata a filtrului. Astfel, atunci cand este nevoie sa inlocuiesti filtrul, aparautl sa te atentioneze. Doar in acest fel, aparatul va reusi sa ofere performante constante in timp.

Fie ca iti doresti sa afli mai multe informatii utile despre un anumit model, fie daca esti interesant sa afli detalii suplimentare despre purificatoare, in general, locul cel mai indicat pentru a face acest lucru este www.purificatoaredeaer.ro. Calitatea aerului este esentiala pentru sanatatea noastra, de aceea, alege aparate care sa iti asigure un mediu cat mai sanatatos de care sa te bucuri atat tu, cat si membrii familiei tale.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/acasa-media/cat-de-important-este-un-purificator-de-aer1